reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

liliti super że z Sonią nie długo wyjdziecie ze szpitala:) Niech rośnie jak najwięcej na maminym mleczku:)

badaicka z tym AFI nie pomogę, bo niestety nie mam pojęcia:(

Nic nie szkodzi Aniu

ja raz mam 198 raz 187 i lekarz mi mówi, że to duzo, ale że mam się nie martwić, bo norma to 200 a dla innych nawet 250

A to kamień z nerki :-) bo na necie to juz sie doszukałam ze mam wielowodzie :eek:
DZIEKUJE

reklama
ja juz po wizycie i jestem troche podłamana:-(oprócz tego że jest za dużo wód płodowych to dziecko ma poszerzony moczowód przy ujściu prawej nerki. Dała mi zdjęcie tego i kazała zaraz po porodzie zrobić dokładne usg nerki dziecka. Słyszałyście o czymś takim co to może znaczyć?..
Oprócz tego położenie poprzeczne, a waga 2800. Mówiła że jakby mi zaczeły odchodzić wody to przy takim położeniu mam leżeć i wezwać karetke, nie wolno wtedy wstawać bo wody mogą chlusnąć wraz z pępowiną. Pobrała wymaz na paciorkowca i musze zrobic badanie na transaminazy, białko całkowite, odczynnik coobmbsa. 01.06 mam przyjść do szpitala na ktg i pokazać jej wyniki.
mówie wam załamka:-(

Za dużo wód? to znaczy ile ich jest?
Co do nereczki to niestety nie wiem nic na ten temat wiec nie pomoge :zawstydzona/y:

Nic nie szkodzi Aniu

A to kamień z nerki :-) bo na necie to juz sie doszukałam ze mam wielowodzie :eek:
DZIEKUJE

jak pierwszy raz miałam ponad 190 to też miałam czarne wizje, a jak do tego na necie poczytałam, to już miałam stan przedzawałowy, ale potem na kolejnej wizycie lekarz mi na spokojnie wytłumaczył, że normy nie przekroczyłam i wielowodzia nie mam :)

ja juz po wizycie i jestem troche podłamana:-(oprócz tego że jest za dużo wód płodowych to dziecko ma poszerzony moczowód przy ujściu prawej nerki. Dała mi zdjęcie tego i kazała zaraz po porodzie zrobić dokładne usg nerki dziecka. Słyszałyście o czymś takim co to może znaczyć?..
Oprócz tego położenie poprzeczne, a waga 2800. Mówiła że jakby mi zaczeły odchodzić wody to przy takim położeniu mam leżeć i wezwać karetke, nie wolno wtedy wstawać bo wody mogą chlusnąć wraz z pępowiną. Pobrała wymaz na paciorkowca i musze zrobic badanie na transaminazy, białko całkowite, odczynnik coobmbsa. 01.06 mam przyjść do szpitala na ktg i pokazać jej wyniki.
mówie wam załamka:-(

Głowa do góry:-) Będzie dobrze!!:tak:

Witam się wieczornie :-)

Z dzisiejszego mierzenia - 107 cm , czyli +2cm

Co do ruchów maleństwa, to jest to kopanie w żebra albo rozpychanie takie że mam wrażenie że mi zaraz skóra na brzuchu pęknie i urodzę bokiem ;-)

Ja dzisiaj byłam na ostatniej wizycie u gina, pobrał mi wymaz na GBS, wynik do odbioru dopiero w środę :-( poza tym szyjka zniesiona i rozwarcie nadal na 1cm, ale raczej na dniach nie urodzę :-) musiałam też się o zwolnienie L4 wykłócić, bo próbował mnie wysłać na macierzyński przed porodem :wściekła/y: ale nic z tego, przecież sobie nie dam odebrać 2 tygodni z dzieckiem !!! w kodeksie racy jest jak byk napisane że kobieta może wykorzysać 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego przed porodem, a nie że musi - jak to sobie lekarze lubią interpretować ehh :wściekła/y: no ale w końcu wypisał zwolnienie do dnia terminu porodu :tak:,
wyniki badań i hbs ok , więc tylko czekac na wymaz i rodzić ;-) rany przeraża mnie to :szok:

dzisiaj kupiłam chałwę z migdałami w Lidlu - polecam wszystkim pychota :-)

Trzymajmy się , do czerwca jeszcze tylko kilka dni :-)

Z tym zwolnieniem to niestety tak jest. Ale wiecie co z drugiej strony to interpretacja lekarza jest w miarę do zrozumienia... zwolnienie wystawiane jest na okres kiedy dziecku coś zagraża i trzeba odpoczywać, ale od 38 tygodnia można już spokojnie rodzić, dziecku nic nie zagraża... Tylko z drugiej strony nikt nie zakłada co ma zrobić kobieta która nie chce wykorzystać macierzyńskiego jeszcze przed urodzeniem dziecka.... ma wrócić do pracy na dwa tygodnie?? w pracy urodzić??
Z jednej strony rozumiem to, a z drugiej strony to chore....

jak pierwszy raz miałam ponad 190 to też miałam czarne wizje, a jak do tego na necie poczytałam, to już miałam stan przedzawałowy, ale potem na kolejnej wizycie lekarz mi na spokojnie wytłumaczył, że normy nie przekroczyłam i wielowodzia nie mam :)

:-):-):-)
Ja znalazłam takie informacje:
Wielowodzie – Wikipedia, wolna encyklopedia

Indeks płynu owodniowego – Wikipedia, wolna encyklopedia

i zaraz oczywiscie zawał i tworzenie własnych teorii, bo jesli patrzec na podane tutaj normy to ja je przekaraczam BARDZO :eek:

witam was dziewczynki wieczornie widze że narazie stan rozpakowanych sie nie powiększył wszystkie trzymają się dzielnie

Widzę, że nadal bez nowych wiadomosci o rozpakowanych czerwcówkach :-) ale z niecierpliwością czekam :-D ja tam jako czerwcówka zapieram się i rodzę w czerwcu :-p heh :cool2:

kreatorka- cos tam sie udało własnie zabieram sie za tworzenie prezentacji do pracy ale to juz kopiuj wklej w slajd hihi wiec duzo roboty nie bedzie:)

a co robiłas ze sie przetrenowalas?
Doczytałam, że już się z pracą uporałaś :-) no to gratki :-D teraz to już tylko leżakować pozostaje:cool2: a ja polatałam z praniem i zakupami :tak::-D oraz obowiazkowe sprzątnie :happy2:
ja dzisiaj mialam straszna noc, brzuch mi twardnial jak szalony, juz nie wiedzialam jak mam sie ulozyc
do tego pobolewalo podbrzusze
a rano wszystko jak reka odjal
ciekawe czemu to wszystko zaczyna sie w nocy?
Właśnie też sie zastanawiam, w dzień to latam jak nakręcona i coś robię, a w nocy to masakra wszystko męczy :eek:

U nas 101cm stoi w miejscu od 2 tyg:dry:

Boze, doczekalam sie metra w obwodzie:szok::-D

Haha :-D na pocieszenie napiszę Ci, że ja się doczekałam 110 cm w obwodzie brzucha, a startowałam z 70 :-D

ja już po pasemkach:-) kreatorka - rzeczywiście poprawiły mi humor i czuje sie w koncu jak człowiek!

Byłam też odebrać badania krwi i sie wkurzyłam ... zrobiłam je sobie specjalnie wcześniej żeby na dzisiejszą wizyte wszystko miec a baba z labolatorium mówi ze cos sie stało z krwią i trzeba przeciwciała powtórzyć :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: zawsze maja problem z tymi przeciwciałami,albo nie wiedzą jakie albo nie wiedzą ile sie czeka albo coś się psuje!!! lekarz będzie zły bo ostatnio też mu nie doniosłam o czasie!!! do tego wszystkiego jak pobierała mi krew to wyjmując igłe zadrapała mnie!! co za kraj:wściekła/y::wściekła/y::no::no: do tego wszystkiego zaczął boleć mnie w między czasie brzuch- leciutko jak na okres dobrze ze dzis wizyta:tak::tak:
Cieszę sie, że humor lepszy :tak: a w tych laboratoriach to zwykle cos pokręcą, dobrze, że u mnie teściowa w laboratorium pracuje, bo inaczej to bym cholery chyba z nimi dostała :-p

Ja dzis do szefowej jak dzwoniła stwierdziłam, że czuje się podejrzanie dobrze jak na końcówkę ciąży, nic mnie nie boli, nie mam skurczy, siły mam sporo, ciągle jestem w ruchu.
Moja szefowa dzwoniła poinformowac mnie żebym nie rodziła przed 27 maja bo 26 maja jest nadzwyczajna sesja rady gminy i mam się na niej zjawić :) bo ona nie lubi wystąpień publicznych i ktoś od nas (w domyśle ta co zawsze chętnie chodziła na sesje, czyli ja) ma wygłosić przemówienie :)
Ja w dzień też czuję sie bardzo dobrze, gadałam dzis z cioteczką i ona twierdzi, że w ciązy to normalne,. że ostatnie 2-3 tygodnie są jakby lżejsze :-D u mnie się sprawdza :tak:

hej dziewczyny jestem taka podekscytowana, bylam dzis u gin i przez 2 tyg. moje male przybralo 600 gram. Strasznie duzo!!!:szok: dwa tyg. temu w 33 tyg wazył 2100, a dzis 2730. i lekarz powiedzial, ze nagle termin z 28 czerwca przesuwa sie na 20 czerwca. Ale to nie wiadomo. ja tak dalej pojdzie to urodze ponad 4 kilo. W kazdym razie powiedzial ze wszystko jest super szyjka jeszcze zamknieta, i porod powinnam miec latwy. zreszta z corcia tez sie nie meczyłam za bardzo. niewiem czy usne, milego wieczorku.

reklama
Pati strasznie wspolczuje tej sytuacji
przeciez ciaza donoszona wiec nie rozumie ich postepowania

Magdalena nie denerwuj sie, jak sie dziecko urodzi to zrobisz to usg, dobrze ze wiesz juz o tym
a z tymi wodami to naprawde uwazaj i nie podnos sie az ktos cie zbada, nam tez to polozna mowila na kursie
najwazniejsze zeby pepowina nie wyleciala

reszcie gratuluje pozytywnych wiesci z wizyt

Do góry