reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Pati- dziwnie troche postepuja jestes w 38 tc czemu ryzykują przeciez mozesz śmiało już urodzic i maluchowi nic nie bedzie
zobaczysz co bedzie jutro nie denerwuj sie tylko choc wiem ze łatwo mowic chodzi o malucha przeciez wiec ciezko nie mysleć co bedzie jak.....
ale napewno wszystko bedzie dobrze zobaczysz:)

mnie na zgage tylko Rennie nic innego
mam ja raz na jakis czas ale jak sie przyplącze juz gości sie przez kilka dni pod rząd wredne babsko hihi

ja dziewczyny uciekam ciekawe czy ktos przez noc sie nie rozpakuje hihi
słodkich snów:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hej dziewczynki!

my mamy sie dobrze, Sonia wcina jedzono jak należy, a sciągam pokarm co 4 godz i jest go coraz wiecej;-))) jutro przełożą ja na zwykłe łóżeczko i jesli bedzie dalej trzymac temperaturke sama to pojdziemy na dniach do domciu;-) jestem spokojniejsz bo co dzien bedzie do nas do domku przychodzic położna, sprawdzc jak mala je ,ile waży i ja ja sobie radze;-)no i pomóc mi ewentualnie.....

co do wagi z usg to podchodzcie z dystansem, u mnie mowili ze mala wazy juz ponad 2600g a urodzila sie 2100g wiec znaczna różnica, zgadzala sie tylko dlugosc bo kosc udowa razy 7 ;-) wiec miala 49 cm;-)

liliti super że z Sonią nie długo wyjdziecie ze szpitala:) Niech rośnie jak najwięcej na maminym mleczku:)

badaicka z tym AFI nie pomogę, bo niestety nie mam pojęcia:(

Witam się wieczornie :-)

Z dzisiejszego mierzenia - 107 cm , czyli +2cm

Co do ruchów maleństwa, to jest to kopanie w żebra albo rozpychanie takie że mam wrażenie że mi zaraz skóra na brzuchu pęknie i urodzę bokiem ;-)

Ja dzisiaj byłam na ostatniej wizycie u gina, pobrał mi wymaz na GBS, wynik do odbioru dopiero w środę :-( poza tym szyjka zniesiona i rozwarcie nadal na 1cm, ale raczej na dniach nie urodzę :-) musiałam też się o zwolnienie L4 wykłócić, bo próbował mnie wysłać na macierzyński przed porodem :wściekła/y: ale nic z tego, przecież sobie nie dam odebrać 2 tygodni z dzieckiem !!! w kodeksie racy jest jak byk napisane że kobieta może wykorzysać 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego przed porodem, a nie że musi - jak to sobie lekarze lubią interpretować ehh :wściekła/y: no ale w końcu wypisał zwolnienie do dnia terminu porodu :tak:,
wyniki badań i hbs ok , więc tylko czekac na wymaz i rodzić ;-) rany przeraża mnie to :szok:

dzisiaj kupiłam chałwę z migdałami w Lidlu - polecam wszystkim pychota :-)

Trzymajmy się , do czerwca jeszcze tylko kilka dni :-)

ja juz po wizycie i jestem troche podłamana:-(oprócz tego że jest za dużo wód płodowych to dziecko ma poszerzony moczowód przy ujściu prawej nerki. Dała mi zdjęcie tego i kazała zaraz po porodzie zrobić dokładne usg nerki dziecka. Słyszałyście o czymś takim co to może znaczyć?..
Oprócz tego położenie poprzeczne, a waga 2800. Mówiła że jakby mi zaczeły odchodzić wody to przy takim położeniu mam leżeć i wezwać karetke, nie wolno wtedy wstawać bo wody mogą chlusnąć wraz z pępowiną. Pobrała wymaz na paciorkowca i musze zrobic badanie na transaminazy, białko całkowite, odczynnik coobmbsa. 01.06 mam przyjść do szpitala na ktg i pokazać jej wyniki.
mówie wam załamka:-(

Witam się wieczornie :-)

Z dzisiejszego mierzenia - 107 cm , czyli +2cm

Co do ruchów maleństwa, to jest to kopanie w żebra albo rozpychanie takie że mam wrażenie że mi zaraz skóra na brzuchu pęknie i urodzę bokiem ;-)

Ja dzisiaj byłam na ostatniej wizycie u gina, pobrał mi wymaz na GBS, wynik do odbioru dopiero w środę :-( poza tym szyjka zniesiona i rozwarcie nadal na 1cm, ale raczej na dniach nie urodzę :-) musiałam też się o zwolnienie L4 wykłócić, bo próbował mnie wysłać na macierzyński przed porodem :wściekła/y: ale nic z tego, przecież sobie nie dam odebrać 2 tygodni z dzieckiem !!! w kodeksie racy jest jak byk napisane że kobieta może wykorzysać 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego przed porodem, a nie że musi - jak to sobie lekarze lubią interpretować ehh :wściekła/y: no ale w końcu wypisał zwolnienie do dnia terminu porodu :tak:,
wyniki badań i hbs ok , więc tylko czekac na wymaz i rodzić ;-) rany przeraża mnie to :szok:

dzisiaj kupiłam chałwę z migdałami w Lidlu - polecam wszystkim pychota :-)

Trzymajmy się , do czerwca jeszcze tylko kilka dni :-)
Hehe czyli ze zwolnieniem to nie tylko u nas takie przekręty...dlatego po raz drugi zmieniłam lekarza w sumie to już mój trzeci bo poprzednia tez chciała aby poszła na macierzyński....chyba ja Bóg opuścił ja wole z małą w domu wypoczywać......PO****** NFZ normalnie są chorzy ciekawe czy ona tez by poszła wczesniej na macierzyński jakby była na moim miejscu....teraz chodze prywatnie i bez problemu jutro idę na wizytę po zwonienie sama kazała przyjść:)A co do chałwy ja mogę zadowolić się tylko taką z biedronki;)

reklama
Magdalena widze ze tylko u Ciebie wizyta z zastrzezeniami. Co do nerki nie pomoge moze w realu bedzie to wygladalo inaczej

Reszta widze w dwu i trzypachach i do tego wszytsko gra :) tylko tak dalej

Ewus no roznica duza, mam kolezanke ktora ma blizniaki , sa baaaaaaaaaaaaaaardzo od siebie rozni , we wzroscie jeden przewyzasza o cala glowe :)

Ja bylam dzis u gina maly w miesiac przybral 800 gram ja schudlam kilogram :) ciekawe prawda :) Lekarz okreslil ze przybedzie mu jeszcze jakis 600 do 800 gram wiec Olafka raczej nie przebije waga :) Z reszty pomiarow poza utrata kilograma utrata jednego cm w pasie :) czyli od poczatku 6 kg na plusie i 90 w pasie :)

Do góry