Lenuszka
Mamusia Gajusi
mi jakoś mało co pomaga, w nocy to czasem na siedząco na wersalce śpię ......
hehe dobre
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
mi jakoś mało co pomaga, w nocy to czasem na siedząco na wersalce śpię ......
Hehe czyli ze zwolnieniem to nie tylko u nas takie przekręty...dlatego po raz drugi zmieniłam lekarza w sumie to już mój trzeci bo poprzednia tez chciała aby poszła na macierzyński....chyba ja Bóg opuścił ja wole z małą w domu wypoczywać......PO****** NFZ normalnie są chorzy ciekawe czy ona tez by poszła wczesniej na macierzyński jakby była na moim miejscu....teraz chodze prywatnie i bez problemu jutro idę na wizytę po zwonienie sama kazała przyjśćA co do chałwy ja mogę zadowolić się tylko taką z biedronkiWitam się wieczornie :-)
Z dzisiejszego mierzenia - 107 cm , czyli +2cm
Co do ruchów maleństwa, to jest to kopanie w żebra albo rozpychanie takie że mam wrażenie że mi zaraz skóra na brzuchu pęknie i urodzę bokiem ;-)
Ja dzisiaj byłam na ostatniej wizycie u gina, pobrał mi wymaz na GBS, wynik do odbioru dopiero w środę :-( poza tym szyjka zniesiona i rozwarcie nadal na 1cm, ale raczej na dniach nie urodzę :-) musiałam też się o zwolnienie L4 wykłócić, bo próbował mnie wysłać na macierzyński przed porodem ale nic z tego, przecież sobie nie dam odebrać 2 tygodni z dzieckiem !!! w kodeksie racy jest jak byk napisane że kobieta może wykorzysać 2 tygodnie urlopu macierzyńskiego przed porodem, a nie że musi - jak to sobie lekarze lubią interpretować ehh no ale w końcu wypisał zwolnienie do dnia terminu porodu ,
wyniki badań i hbs ok , więc tylko czekac na wymaz i rodzić ;-) rany przeraża mnie to
dzisiaj kupiłam chałwę z migdałami w Lidlu - polecam wszystkim pychota :-)
Trzymajmy się , do czerwca jeszcze tylko kilka dni :-)
ja raz mam 198 raz 187 i lekarz mi mówi, że to duzo, ale że mam się nie martwić, bo norma to 200 a dla innych nawet 250Dziewczyny mam pytanie odnośnie tego wskaźnika AFI-ilosci płynu owodniowego
Właśnie spojrzałam w swoją karte ciąży i mam wpisane 181 czy to dużo???