reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

he he

no moja mama jak dzis wspomina i pamieta to jak byla z moja młodsza siostra w ciazy w sobote naszykowała królika na niedziele tak miala na niego ochote wstala w niedziele rano zaczela go szykowa i co nie zjadla go nawet nie zdazyla go zrobic bo dostala skurczy
jak dzisiaj pamieta to ze tak miała na niego ochote a tu lipa hiihi:-):-D

u mojej mamy było podobnie, tylko,że w dzień kiedy ja się urodziłam moi dziadkowie(rodzice taty) mieli okrągłą rocznicę ślubu i mama tak sie nastawiła na super imprezę ale nie doczekała, bo po 22 już byłam na świecie :)

reklama
Witam kochane.
Mi dzisiaj rano zaczęło coś brązowego lecieć, wiec podobno już na dobre czop odchodzi. Brzuch mnie boli jak na okres. Siostra mnie pociesza ,że do wieczora urodzę:szok:
Chyba dopiero zaczynam się bać!:eek:

to może i ja do wieczoru dołączę do Ciebie, kto wie:tak::confused: ale też się boję:eek:

gosiagro- szkoda,że nie ma takich zegarków wyznaczających dokładną godzinę i dzień porodu :-D:-D
oj też bym taki chciała, przydałby się:-D:-D:-D

w Toruniu po cc jest tak, że ojciec może przez dwie godz dziecko na klacie trzymac przytulone, nazwyaja to kangurzeniem (dziecko ma zdobyc dobre bakterie w ten sposób), a mama dziecko dopiero potem dostaje, jak na normalny oddział przyjedzie
ale czy tak jest zawsze to chyba nie...mojemu bratu syn urodził się w grudniu przez cc i widział Go tylko chwilę, a potem położne zaraz zabrały malca:confused::confused:

u mojej mamy było podobnie, tylko,że w dzień kiedy ja się urodziłam moi dziadkowie(rodzice taty) mieli okrągłą rocznicę ślubu i mama tak sie nastawiła na super imprezę ale nie doczekała, bo po 22 już byłam na świecie :)

a wiec jednak cos w tym jest hihi

no to maluchy wybieraja sobie moment odpowiedni dla nich i zawsze przywaznie w naj mniej odpowiednim momencie dla nas :);-)

Podziwiam was dziewczyny, jak u mnie się zacznie to pewnie wpadnę w panikę, jeszcze jak męża nie będzie w domu to już całkiem, aż strach się bać.

w panikę to dziś wpadł mój mąż jak po nocy chodziłam bo tak mi dokuczały skurcze, już chciał się mnie pozbyć i wywieźć do szpitala a tu proszę ustało...

poprostu załamka, chyba jakiś fałszywy alarm:szok::szok::szok: sama nie wiem, przez kilka godzin skurcze a teraz od dwóch godzin nic...więc czekam dalej.
mąż co chwile z pracy dzwoni czy aby nie wracać, ale chyba nie ma sensu...
chyba pójdę się zdrzemnąć, bo nie wiadomo co czeka mnie przez najbliższe godziny...
dziewczyny dziękuję za psychiczne wsparcie:-)

moze do wieczorka cos sie wykluje jeszcze :):-)

Witam nasze mamy:-)
Trochę zaczynam sie martwić bo od wczoraj słabo czuje synka, już sobie nakręcam filmy że sie owinął pępowiną brrr.. nawet zjadłam już śniadanie bo zawsze w trakcie mojego jedzenia był aktywny... a tu cisza:szok: Dobrze że dziś mam wizytę to się dowiem co i jak.

Wieczorem dostałam sms od mojej koleżanki z pracy, majówki, z którą siedziałyśmy w tym samym pokoju że odeszły jej wody i zaczyna rodzić, dziś rano urodziła córeczkę 3 kg i 52 cm, ale jej fajnie że już po:-)

koleżanka ma fajnie:tak:dzieciątko przy sobie!
piszesz że słabo czujesz ruchy, ale czujesz?bo jak tak to ni jest źle, ma poprostu nie wiele miejsca, a jak martwisz się że coś może być nie tak to może przed wizytą na ktg jedź...

a wiec jednak cos w tym jest hihi

no to maluchy wybieraja sobie moment odpowiedni dla nich i zawsze przywaznie w naj mniej odpowiednim momencie dla nas :);-)

ja się śmieje,że urodzę w sobotę, bo po pierwsze mój mąż idzie w ten dzień do pracy a po drugie mój brat i mama robią w ten dzień razem urodziny i tak mi się marzy pojeść coś pysznego,że pewnie nie będzie mi to dane :) i obym się myliła :)

Dziewczynki, doradźcie mi... Czy powinnam iść do lekarza czy po prostu wygrzewać się w domu... dopadł mnie jakiś wirus i ciągle mam chrypkę i kasłam jak szalona, aż mnie brzuch boli od wstrząsów... Poza tym to mi nic nie jest, dobrze się czuję tylko ten głupi kaszel.

Jeśli masz kaszel to powinnaś pójść do lekarza.
Mnie położna ostatnio kiedy zaszłam z chrypką, od razu pytała czy mam kaszel, bo podobno jest on niebezpieczny w ciąży.

reklama
ja się śmieje,że urodzę w sobotę, bo po pierwsze mój mąż idzie w ten dzień do pracy a po drugie mój brat i mama robią w ten dzień razem urodziny i tak mi się marzy pojeść coś pysznego,że pewnie nie będzie mi to dane :) i obym się myliła :)

to powiedz sobie w duchu ze i tak nie idziesz hi hi

a pojdziesz:):-)

Do góry