reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
Ufff tylko kilka godzin mnie nie bylo a tu kilka stron czytania :szok: ale przebrnęłam :-D

na pierwszej wizycie juz zobaczylam bijące serduszko, lekarz założył karte ciąży i zlecił badania musez w tym tygodniu już je zrobić:)) ale nie wiem jak dam rade na czczo zrobic je bo jak talko wstaje mysle o jedzeniu:((:)-p

skąd ja to znam ;-)

Witam dziewczyny
Mogę podłączyć się i do Was?;-)
Jestem, wg gina, w 10 tygodniu, a według moim obliczeń w 8 tygodniu ciąży. Termin w każdym razie mam na 7.06.2010 roku.

gagulec super :) witamy wśród czerwcówek :-D

Musze sie pochwalić - dzisiaj pierwszy czas od dłuższego czasu nie czuje się jak na "kacu" (puk, puk, odpukać) - czyżby to już może był koniec mdłości?? :)

nie chce cie straszyć ale jak ja tak sobie pomyslalam to następnego dnia miałam 2 razy rozmowę szeptem z WC :eek:

Kochane mam pytanie bo wiem że wiele z Was jest aktualnie w 10 tygodniu od @ a w 8 od zapłodnienia..proszę powiedzcie mi jakiej wielkości jest Wasz maluch??mojego szkraba CRL wynosi 9,3 mm i lekarz trochę mnie nastraszył że to mało..

Nasze maleństwo w 7 tygodniu miało 9,8mm ale każda ciąża jest inna więc nie martw się na zapas napewno nadrobi :-D

Moja fasolinka też malutka, bo jak byłam na USG to wg USG to był 4w6d, czyli termin na 02.07.2010, a według OM 5w4d czyli termin na 27.06.2009.
Mam nadzieję że fasolinka nadrobi te kilka dni, bo bardziej podoba mi się termin porodu w czerwcu:tak:

zdec to niech mamusia się ładnie zdrowo odżywia i maleństwo rośnie :-) - jesteś czerwcowa i TYLE :-D

My wróciliśmy z pysznego obiadku od teściowej :-D. Zaraz zabieramy się za sprzątanie z mężem a później do kina i może na jakiś deserek go wyciągnę bo mam ochotę na czekoladowe ciacho z lodami :tak:

To i tak niezle :p Ja pewnie do 18 pewnie :(

Właśnie...mam taką sytuacje, ze pracuje w agencji reklamowej...i w takowej siedzimy codziennie do zakonczenia projektu. Czasami to wychodzi na prawde sporo nadgodzin. Juz rozmawialam z szefem, ze nie moge nadgodzin robic, ale temat nie byl jakos skonczony. Chce tak pracować, żeby potem się umówić, żebym mogła przezucić się na prace z domu (czyli powinnam byc inealnym pracownikiem).
Macie jakąś rade jak to łagodnie rozegrać, żebym nie zostawała po godzinach?

Już sam fakt że jesteś w ciąży powoduje że nie możesz pracować w nadgodzinach bo to niezgodne z prawem(tak jest przynajmniej w kodeksie pracy).

Szycha69 z tego co czytałam to powinno miec maleństwo jakies 15-20 mm ale tak jak piszą dziewczyny różnie to jest, czasem dzidzia jest mniejsza a potem nadrabia z nadwyżką wiec nie martw sie na zapas spokój jest najważniejszy;-);-);-) na początku cieżko okreslic wiek ciazy bo zarodek różnie rośnie nie ma reguły:-)wiec głowa do góry bedzie silna fasolka i napewno urośnie:-):-):-)

natucha11 narobiłaś mi ochoty na drzemkę i chyba też skorzystam z tego że wcześniej skończyłam pracę i się zdrzemnę:-)

reklama
Do góry