reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Ufff tylko kilka godzin mnie nie bylo a tu kilka stron czytania :szok: ale przebrnęłam :-D

na pierwszej wizycie juz zobaczylam bijące serduszko, lekarz założył karte ciąży i zlecił badania musez w tym tygodniu już je zrobić:)) ale nie wiem jak dam rade na czczo zrobic je bo jak talko wstaje mysle o jedzeniu:((:)-p

skąd ja to znam ;-)

Witam dziewczyny
Mogę podłączyć się i do Was?;-)
Jestem, wg gina, w 10 tygodniu, a według moim obliczeń w 8 tygodniu ciąży. Termin w każdym razie mam na 7.06.2010 roku.

gagulec super :) witamy wśród czerwcówek :-D

Musze sie pochwalić - dzisiaj pierwszy czas od dłuższego czasu nie czuje się jak na "kacu" (puk, puk, odpukać) - czyżby to już może był koniec mdłości?? :)

nie chce cie straszyć ale jak ja tak sobie pomyslalam to następnego dnia miałam 2 razy rozmowę szeptem z WC :eek:

Kochane mam pytanie bo wiem że wiele z Was jest aktualnie w 10 tygodniu od @ a w 8 od zapłodnienia..proszę powiedzcie mi jakiej wielkości jest Wasz maluch??mojego szkraba CRL wynosi 9,3 mm i lekarz trochę mnie nastraszył że to mało..

Nasze maleństwo w 7 tygodniu miało 9,8mm ale każda ciąża jest inna więc nie martw się na zapas napewno nadrobi :-D

Moja fasolinka też malutka, bo jak byłam na USG to wg USG to był 4w6d, czyli termin na 02.07.2010, a według OM 5w4d czyli termin na 27.06.2009.
Mam nadzieję że fasolinka nadrobi te kilka dni, bo bardziej podoba mi się termin porodu w czerwcu:tak:

zdec to niech mamusia się ładnie zdrowo odżywia i maleństwo rośnie :-) - jesteś czerwcowa i TYLE :-D

My wróciliśmy z pysznego obiadku od teściowej :-D. Zaraz zabieramy się za sprzątanie z mężem a później do kina i może na jakiś deserek go wyciągnę bo mam ochotę na czekoladowe ciacho z lodami :tak:

To i tak niezle :p Ja pewnie do 18 pewnie :(

Właśnie...mam taką sytuacje, ze pracuje w agencji reklamowej...i w takowej siedzimy codziennie do zakonczenia projektu. Czasami to wychodzi na prawde sporo nadgodzin. Juz rozmawialam z szefem, ze nie moge nadgodzin robic, ale temat nie byl jakos skonczony. Chce tak pracować, żeby potem się umówić, żebym mogła przezucić się na prace z domu (czyli powinnam byc inealnym pracownikiem).
Macie jakąś rade jak to łagodnie rozegrać, żebym nie zostawała po godzinach?

Już sam fakt że jesteś w ciąży powoduje że nie możesz pracować w nadgodzinach bo to niezgodne z prawem(tak jest przynajmniej w kodeksie pracy).

Szycha69 z tego co czytałam to powinno miec maleństwo jakies 15-20 mm ale tak jak piszą dziewczyny różnie to jest, czasem dzidzia jest mniejsza a potem nadrabia z nadwyżką wiec nie martw sie na zapas spokój jest najważniejszy;-);-);-) na początku cieżko okreslic wiek ciazy bo zarodek różnie rośnie nie ma reguły:-)wiec głowa do góry bedzie silna fasolka i napewno urośnie:-):-):-)

natucha11 narobiłaś mi ochoty na drzemkę i chyba też skorzystam z tego że wcześniej skończyłam pracę i się zdrzemnę:-)

reklama
Do góry