reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

zdec to puki co masz pretekst gorzej jak juz kupicie sofe to musisz wymyslic cos innego dla mnie też to wydatek bez sensu ale mój juz nie chce alusi bo mielismy w jednym aucie i po naszych drogach one sie nie nadawały do jazdy bo co rusz trzeba było prostować bo albo bicie miały albo powietrze schodziło takrze mam spokój ale zaczyna młody swoje wymysły stale do suktera coś by mu się przydało

:-):-) Jak kupimy sofę to mam nadzieję że nie będzie już takich pieniędzy jakich on potrzebuje:-D:-D
W poprzednim samochodzie, to chyba ze dwa razy prostował i wcale nie widział w tym problemu:-(
No to teraz będziesz miała przekichane, bo jeszcze młody będzie miał jakieś zachcianki...

A właśnie nie napisałam wam, mamy problem z sofą. Bo kurcze chcemy małą, ale dwuosobową, a żeby była dwuosobowa rozkładana do spania to musi mieć odpowiednią długość żeby się na niej zmieścić:-p A nam brakuje centymetrów, albo może się okazać że będzie na styk:szok: Znaleźliśmy w Ikea dwuosobową, taką:
IKEA | Sofy rozkładane | Sofy rozkładane | LYCKSELE HÅVET | Sofa dwuosobowa rozkładana
Zastanawiamy się nad pomarańczową, bo mamy łososiowe ściany, albo nad żółtą bo dodatki małej są głównie żółte.
Ma ją może któraś z was?

scorpioniczkaaa golenie za waszą radą wymagało lusterka:-) Nie powiem że było łatwo, ale jakoś się udało;-) A ostatni raz miałam ogolone te włoski na górze, jak w 2000roku miałam operację wyrostka, nigdy więcej tego nie zrobiłam, bo pamiętam że wtedy strasznie kłuło jak odrastały:-( Zobaczymy co teraz będzie....

Ostatnia edycja:
reklama
Zdec dla mnei ciąża to też za dużo.Ale i tak Cię podziwiam...1,5 roku...ciężko,ciężko...

co do fryzurki to przypomina mi się akcja z mojego pierwszego porodu bo przed wyjściem do szpitala kazałam mojemu mnie ogolić oczywiście na zero na ip wystawiam miją niewymowną a ane w śmiech zdziwiona o co chodzi a one że nie potrzebnie bo jak trzeba to one golą tylko tam gdzie w razie czego będą nacinać

agi-z cesarką to o tyle dobrze że wiesz kiedy to nastąpi no i bólu przed nie ma ale po może być różnie więc chyba lepiej sn no i dochodzi się do siebie szybciej
Ja np miałam tak że ból po cesarce był niczym w porównaniu do bólu skurczy przy wywoływaniu.Dwa dni jak mi wywoływali poród były dla mnie koszmarem i pamiętam je bardzo,bardzo dokładnie a jeśli chodzi o cesarkę to po ściągnięciu szwów,czyli po 5 dniach miałam luzik i robiłam wszystko oprócz noszenia ciężkich rzeczy. No i go(bólu) nie pamiętam jak skurczy.
Także to wszystko zależy od ludzi.

Ostatnia edycja:
Iza Tcz z tym goleniem przez polozne to roznie bywa.... ja wlasnie tak pomyslalam ogola ile potrzebne no i nie zdazyly !! a potem jak juz mialm te wszystkie szwy to mnie szlag trafial i mysle ze mojemu ginowi tez nie bylo za dobrze porzy zdejmowaniu. Teraz mysle ze kupie krem do depilacji i mezo zalatwi sprawe moze bedzie mniej pikalo przy odrastaniu. No bo z kremem do lusterka to sie chyba nie odwaze ;-)

czesc czerwcóeczki kochane !!!

przedwczoraj przyszlam do szpitala na kntrole i okazalo sie z mam za duze csnienie 190/120 i nie chciao spasc,zostaili mnie a n pod kroplówka i lekarstwa ale rano nadal bylo wysokie i zle sie czułam...jak doszlam na porodówke na ctg to omdlałam i natychmiast na cesarke.....mała urodzila sie o 8.33, ma 49cm i wazy 2100g. dostala 10 pkt i odrazu trafila do tatusia na raczki.....ja dochodze do siebie, niestety cisnienie nadal ciut a wysokie ale jakos mam nadzeje obniza.....sciagam poarm co 4 godz, mała pie z butelki poki co i dokarmiana jest mleczkiem zeby szbciej przybrala na wadze.lezy w podgrzewanym łozeczku......jest taka slodka ze nie moge sie ni nacszy!!! mysle e w pn wyjdziemy do domku.....

caluje was i czekam na wiesci....

czesc czerwcóeczki kochane !!!

przedwczoraj przyszlam do szpitala na kntrole i okazalo sie z mam za duze csnienie 190/120 i nie chciao spasc,zostaili mnie a n pod kroplówka i lekarstwa ale rano nadal bylo wysokie i zle sie czułam...jak doszlam na porodówke na ctg to omdlałam i natychmiast na cesarke.....mała urodzila sie o 8.33, ma 49cm i wazy 2100g. dostala 10 pkt i odrazu trafila do tatusia na raczki.....ja dochodze do siebie, niestety cisnienie nadal ciut a wysokie ale jakos mam nadzeje obniza.....sciagam poarm co 4 godz, mała pie z butelki poki co i dokarmiana jest mleczkiem zeby szbciej przybrala na wadze.lezy w podgrzewanym łozeczku......jest taka slodka ze nie moge sie ni nacszy!!! mysle e w pn wyjdziemy do domku.....

caluje was i czekam na wiesci....

O kurcze felek! Soniu witaj, liliti badz dzielna, i wracaj szybko do zdrowia! gratulacje :-D:-D:-D

reklama
Do góry