reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

witajcie wszystkie pięknie zapakowane ciężaróweczki:-)

rany ile wy wczoraj naprodukowałyście, myślałam że tego nie nadrobię, ale udało się, wybaczcie że nie odpiszę każdej ale za dużo tego by było

askut, neti gratulacje udanych wizyt

u nas dziś powtórka z rozrywki czyli zimno, brzydko, pada, wieje......piękna jesień tej wiosny, ciekawe czy lato też takie będzie:baffled:

ja mam dziś wizyte jak wiele pewnie i już jakiegoś stresa mam, raz że wyniki nie za dobre a dwa jak usłyszę że junior nadal nie odwrócony to nie wiem, bardzo bym chciała żeby było odwrotnie, trzymajcie za to kciuki

Gosia co do imienia u nas nadal także nie ma żadnych konkretów, pewnie skończy się na tym że zdecydujemy się jak juz mały przyjdzie na świat

jeszcze coś o wolnym dla tatusiów było, po porodzie sn także przysługuje 2 tygodnie opieki na żone, mi w poprzedniej ciąży a raczej mojemu mężowi takie wystawił gin na podstawie wypisu ze szpitala, do tego 2 dni urlopu okolicznościowego i od tego roku dodatkowy tydzień urlopu tacierzyńskiego, sporo tego
w poprzedniej ciąży mojemu uzbierało się tego tyle że był z nami w domku ponad 2 miesiące, super zobaczymy jak teraz wyjdzie

reklama

bardzo dziekuje za linki:)
dzwonilam do dentysty nie maja miejsc , ale jak powiedzialam ze jestem w ciazy to postaraja sie mnie wcisnasc...bo cy my biene bez lekow mozemy zrobic?? tylko wyc z bolu:(:(
pytalam sie o znieczulenie...powiedziala tylko ze pani doktor napewno cos da:) a ja je na to bo jestem ich stala pacjentka "niebedac w ciazy niedalam sie dotknac bez znieczulenia, to teraz predzej urodze niz dalaby rade mi zrobic cos z zebem" hehe

athena a czemu 2 tygodnie zwolnienia po cesarce?
Nie jest tak że mężowi przysługują tylko 2 dni z tytułu urodzenia się dziecka?

Magda_M czy miałaś już robiony wymaz na paciorkowca?

tak miałam na ostatniej wizycie to był 35 tydzień i na wyniki Żórawski mówił że 10 dni sie czeka wiec jutro przed wizytą już powinnam mieć. Płaciłam 20 zł

Witam Wszystkie przyszłe mamusie!
Nie wiem czy to Was pocieszy, jeśli chodzi o pogodę to u mnie za oknami śnieg - :szok:Zakopane. Masakra, ale pocieszam się że skoro teraz taka paskudna pogoda to może jak się córcia urodzi będzie już pięknie i na spacerki zaczniemy szybko wychodzić.

Ja na wizycie u lek. byłam wczoraj nic ciekawego się nie dowiedziałam, poza tym że "córcia ma już bardzo nisko główkę i szyjka się przygotowywuje co oznacza, że termin coraz bliżej" ale kolejna wizyta na 6.06 więc jakoś przedwczesnego porodu lekarz nie przewiduje, a ja mam jakieś dziwne przeczucie, że ani do terminu ani do wizyty już nie dotrwam. no ale zobaczymy co córcia wymyśli.

pozdrawiam i miłego dnia życzę

julia u mnie z bólem zęba przyjmują zawsze i każdego, nawet jak już nie ma miejsc. Dziwne, że musiałaś się ciążą posłużyć, żeby cię chcieli przyjąć.

Ja wczoraj całe popołudnie przeleżałam. Nie mam siły już w ogóle. Jeszcze z rana jako tako się bujam i do pracy jeżdżę, potem w pracy 8 godzin przesiedzę.

dzisiaj mam wizytę. Zobaczymy ile moje maleństwo waży. Ostatnio lekarz szacował , ze do porodu maluch będzie ważył 3800 g. Ale ja coś czuję, ze będzie więcej.

Witajcie z rana,
askut, neti gratuluje wizyt, a pozostałym wizytującym dzisiaj życzę powodzonka;-)
julia ja miałam kanałowe leczenie ze znieczuleniem i jest ok, zagrożeniem jest popsuty ząb, więc się nie martw:tak:
Jak tak dalej pójdzie, to po terminach zaczniemy rodzić:-D:-D:-D
miłego dnia

Witam
Dziś noc jakoś zleciała tylko podczas wstawania do wc brzuch mi strasznie twardniał, nie wiem czy to normalne.....
Pogoda jak zwykle paskudna chmury już się zbierają więc nici ze spacerków.
badaicka ja tez tak mam czasem jak siedzę to ból okropny, ale o skracaniu szyjki ani rozwarciu nic nie mówili na ostatnim badaniu
askut moja lekarka też mówiła podczas badania że czuje główkę, jakoś wydało mi się to dziwne że jest tak blisko świata zewnętrznego :)

Pisałyście o czkawce ja nie wiem jakie to uczucie może nie wszystkie maluchy ją mają?

Ja już po ostatniej wizycie na koniec musiałam zrobić tylko badanie CRP. Czy któraś z Was robiła? Jeśli tak to czy wiecie jakie są normy dla ciężarnych?
Czy w ostatnich tygodniach macie zlecone zrobienie jakiś badań?
Ja chodzę dwa razy w tygodniu na KTG i nic więcej nie mam robić
lenaDTR ja obawiam się że jak złożymy łóżeczko moja psina też będzie chciała tam leżakować
zdec już na wjeździe z autostrady do Wrocławia z samego rana są paskudne korki nie wspomnę o dalszej trasie na Dyrekcyjną...
kreatorka śliczny kącik
Gosia*** mamy ten sam problem z imieniem

A ja się witam w ten pochmurny dzień...
Normalnie pogoda masakra :/
Odnośnie wymazów - ja płaciłam 17zł i nie mówili o dopłacie. Dzisiaj ma być wynik więc zobaczymy.

Powodzenia na wizytach dzisiaj :) Może dowiemy się kto się będzie niedługo rozpakowywał :)

Ja od dzisiaj mam wolne już od pracy - stwierdziłam, że muszę poodpoczywać. Może jak bardzo mi się będzie nudzić w domku jeszcze kilka razy się wybiorę żeby popracować, ale to się zobaczy... :D

Odnośnie opieki na żonę to fajny patent - muszę mojemu powiedzieć :D Może uda się kilka dni dłużej zatrzymać go w domku :)

Jak u was z praniem i prasowaniem i ogólnym przygotowaniem się na przyjście maleństwa? Macie już wszystko zrobione?
Mi zostało prasowanie połowy upranych rzeczy i jeszcze 1 pranie. Muszę się jakoś zorganizować :)

Miłego dnia dziewczynki. :) I oby do czerwca w dwu i trój-pakach :D

reklama
Witajcie,

regi co do korków to rzeczywiście to miasto to jakaś porażka...
Magda_M to w sumie nie dużo płaciłaś, to dobrze;) A on to sam dał do jakiegoś laboratorium czy musiałaś to gdzieś wozić?
Wszystkim wizytującym dzisiaj, a pamiętam że jest was wiele życzę samych dobrych wiadomości:)
U nas nadal podobnie jak wszędzie, szar buro i brzydko na dworze:( Ja się obawiam, że jak to tak dalej będzie to w tym roku lata nie będzie:( A jeszcze te powodzie....

Ja jeszcze nie uprałam pościeli, no i nie zamówiłam drugiej:)
Dzisiaj coś mąż powiedział że będziemy działać w pokoiku, że już będziemy ustawiać. Ale co z tego jak jeszcze nie skończymy....
A tak poza tym to już nie wiele zostało:) W komodzie już wszystko poukładane, jeszcze tylko kilka pierdółek trzeba dokupić i będzie wsio:) A potem to już tylko pampersy na bieżąco uzupełniać:)
Aż wstyd się przyznać, ale ja nadal nie mam spakowanej torby do szpitala:)
A pracować zamierzam do końca, mam nadzieję że mi się uda;)

Ostatnia edycja:
Do góry