reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam Was dziewczynki, u mnie dobrze. Byłam rano na badaniach niestety prywatnie i wydałam 170 zł:szok: powiedzcie mi czy wy też miałyscie toksoplazmoze trzy razy? i wr dwa razy ? ehh tak myślę że to już ostatnie badania??
U nas w weekend ciągle były jakieś awantury! Ciagle o jakieś pierdoły ale wczoraj już przegiął bo powiedział że jego mama jest zła na mnie że wszystko dla małej wybrłam bez niej!! Dobre co! kupiłam wszystko tak jak planowałam od kilku tygodni i kazdy o tym wiedział ! Szkoda że może majtki poporodowe też bede z teściową wybierała:-D normalnie myślałam ze sie zagotuje. W końcu to moje dziecko i ja sie o nią troszcze cały czas!

Badaicka moja niunia tez jest nisko, tak mi lekarz powiedział na wiz w 32 tyg, ja myślałam że ona jest wysoko bo ciągle mam coś w żebrach aż nie moge sie schylić. Czkawke ma codziennie czasem nawet kilka razy dziennie i zastanawiam sie zawsze czy to kopanie czy czkawka ale chyba czkawka:-D

jeśli chodzi o termometr to ja mam taki: Topcom 4w1 termometr do ucha i czoła Super cena! (1026925049) - Aukcje internetowe Allegro kupiłam w sklepie dziecięcym jak kopowałam wszystkie rzeczy małej.

Powiem Wam jeszcze jedną ciekawostke która mnie zmartwiła :-( była u mnie wczoraj siostra która ma 4 dzieci i powiedziała że dwóch jej synków do końca ciąży na 100 % miało być dziewczynkami :dry: a są chłopcy! ja nie wiem co bedzie jak sie u mnie chłopczyk urodzi... dobrze ze wózek przynajmniej jest uniwersalny kupiliśmy no a pokoj ... szybko sie odmaluje :-p Pozdrawiam

reklama
No moje dziecię jak czka to cały brzuch mi nieraz podskakuje :-D a nieraz jest takie uczucie jakby główka stukał w dół chcąc się wydostać :eek: i wtedy mam wrażenie ze jeszcze chwila i mi wypadnie, razem z pecherzem moczowym bo wtedy to po nim najwiecej obrywam :baffled:
Z Paula tak nie miałam więc to dla mnie nowość ale skoro Koriander twierdzi że to ćwiczenie płuc to się uspokoiłam :tak:
też tak mam z tą czkawką, lekarz ostatnio mówił że jest główka nisko, że wyczuł ją podczas badania, więc jestem ciekawa jak dziś będzie.

zdec piszesz o Octinosepcie - a do czego to chcesz stosować ? :confused: bo już coś mi się obiła ta nazwa o uszy, ale nie bardzo wiem jak to stosuje się i dokładnie do czego..:sorry:
Co do poleconego termometru - ten na podczerwień jest extra.:tak:

Ja sie pokochalam w sobote i tez nic nie bylo,ale ten seks byl jakis taki dziwny wam powiem, on sie bal,czy nie dotyka maluszka w głowe - sie usmialam i nie mogł sie chłopak dobrze rozluznic , wiec stwierdzilismy,ze chyba "po" bedziemy sie kochac.

ale się uśmiałam:-D

magdam - też się zastanawiam nad tym termometrem z lidla:confused:

mój mały potrafi kilka razy dziennie mieć czkawkę:tak: i wcale dzieci nie odczuwają tego jako coś nieprzyjemnego (tak czytałam)

ola fasola- ja nie miałam ani razu robinych badań na tokso, wr narazie raz miałam,
koleżanka moja rodziła jakoś niecały miesiąc temu, miał być Franek a urodziła się dziewczynka:-D

zdec piszesz o Octinosepcie - a do czego to chcesz stosować ? :confused: bo już coś mi się obiła ta nazwa o uszy, ale nie bardzo wiem jak to stosuje się i dokładnie do czego..:sorry:
Octenisept stosowany jest bez rozcieńczenia. Przemywanie zakażonych ran, przetok podskórnych nie penetrujących do jam ciała oraz przepłukiwanie ropni skóry, tkanki podskórnej, ropni okołoodbytniczych i zakażonych krwiakó wykonywac za pomocą strzykawki i kaniuli. Wnętrze rany odkarzać stosując przymoczki z gazików i setonów nasączonych preparatem Octenisept.Więc pewnie Zdec chce do pępuszka;)

gosiagro polecała go do pępuszka:-)

Hahahaha lena zmieniłaś avator i się zastanawiam: kto to pisze:confused::-D:-D

Ostatnia edycja:
ale się uśmiałam:-D

magdam - też się zastanawiam nad tym termometrem z lidla:confused:

mój mały potrafi kilka razy dziennie mieć czkawkę:tak: i wcale dzieci nie odczuwają tego jako coś nieprzyjemnego (tak czytałam)

ola fasola- ja nie miałam ani razu robinych badań na tokso, wr narazie raz miałam,
koleżanka moja rodziła jakoś niecały miesiąc temu, miał być Franek a urodziła się dziewczynka:-D
Nie straszcie mnie z tą płcią;(Bo ja mam mnóstwo sukienek i wszystko różowe;(

reklama
Do góry