reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

O kurcze Lencja- to warunki rzeczywiście tragiczne, mam nadzieję, że ciśnienie Ci się obniży i bedziesz mogła czas do porodu przetrzymać w domku, może spróbuj zająć się czymś innym, żeby nie myśleć o tym ciśnieniu....
Najważniejsze, że Nelcia już duża i silna! Trzymaj się

reklama
Lencja, dobrze ze piszesz, oby cie puscili do domku bo takie koczowanie na korytarzu to az strach :szok: Juz na sama mysl pewnie cisnienie okropnie ci skacze :sorry2:
Kajdusia, oj nie wszystkie Blizniaki sa takie same :-D Zalezy pewnie od rocznika ;-) A 2010 mi wyglada na bardzo fajny rocznik, nasze dzieci beda super niezaleznie od znaku zodiaku :blink:
gosiagro dokladnie :tak: majowe Maje maja umajone zycie :-)

Dziewczyny ja mam jeszcze pytanie o termometr bo musze wciaz go kupic, jaki macie, bo mi polecala polozna najzwyklejszy elektroniczny do dupci, ale jakos mi sie nie bardzo widzi..:confused:

Ostatnia edycja:
Witam i ja w tą paskudną pogode to chyba jesień jakaś na dworzu a nie wiosna:confused:
My wczoraj spędziliśmy dzień na chrzcinach było całkiem fajnie przyjęcie po chrzcie było w takim fajnym pałacyku nad zalewem zegrzyńskim trochę się wypogodziło po południu to i nad wode można było iść:tak:co do magnezu lekarz mi kazał brać cały czas bo działa on też antystresowo a to przed porodem się przyda a nospe biore tylko jak mnie bardzo skurcze męczą dorażnie a jak pojechałam z Marysią do porodu to pierwsze co dali mi zastrzyk z nospy i położna mówi jak to jeszcze nie poród to skurcze przejdą a jak poród to nic nie da ta nospa.
gryzka -no ja właśnie nospe biore jak mnie męczą przez godzine skurcze częste czyli co ok 10m biore wtedy 2 forte i przechodzi
nadika-to tak długo bierzesz luteine mi kazał odstawić za 4 dni czyli w 35 tyg

A tak wogóle to dziś rano pokochałam się z mężem co było zabronione od 20 tyg bałam się co prawda bo mówie jak pojedziemy po tym prosto na porodówke to co a mój mówi no to pojedziemy i mnie namówił:-pi jakoś nic się nie stało a nawet skurczr mniej dokuczliwe się zrobiły chyba macica się zrelaksowała:-)

A tak wogóle to druga połowa maja a u nas spokój:shocked2:ciekawe czy ten tydzień jeszcze wszystkie wytrzymają czy już coś się zacznie dziać

Lencja w takich warunkach szpitalnych to cisnienie napewno ci nie opadnie .. tragedia normalnie.

Ja wam powiem,ze mogłabym sie tak za 2 tyg rozpakowac, bo jak sobie pomysle,ze moj maly wazy juz 3200g to ja nie chce takiego wilegachnego dziecka rodzic , brrr . W domu mam stresa codziennie - moj syn mi dostarcza takich emocji,ze kto wie czy to sie nie przyczyni do wczesniejszego wyklucia :-)

Aaa jeszcze cos, moj gin mowil,ze jak nie zdaze zrobic tego badanka GBS to w szpitalu przed porodem i tak pytaja czy bylo robione ,a jak nie to robia za free badz podaja antybiotyk. Wiec zastanawiam sie po co robic i tyle kasy wydawac. Poza tym gin mowil,ze dziecko w brzuchu juz od poczecia posiada liczne bakterie,ale one sa nie aktywne .

Ja sie pokochalam w sobote i tez nic nie bylo,ale ten seks byl jakis taki dziwny wam powiem, on sie bal,czy nie dotyka maluszka w głowe - sie usmialam i nie mogł sie chłopak dobrze rozluznic , wiec stwierdzilismy,ze chyba "po" bedziemy sie kochac.

Ostatnia edycja:
Mój ostatnio jak mała miała gorączke poleciał do apteki wkurzony bo mieliśmy elektroniczny i do niczego się nie nadawał kupił taki na podczerwień do ucza i czoła co prawda zapłacił 120zł ale termometr jest super mierzy w sekunde i to bardzo dokładnie:tak:

anecznik- nie wpadajmy w skrajności- 30 st, a 7, to duża różnica ;-)- ja chcę tylko trooooszkę słońca :cool2:. No to co- może zapoczątkujesz czerwcóweczki? :-)

Wiem, ale nasza pogoda to często ze skrajności w skrajność :-) Mogę rozpocząć rozpakowywanie, tak np. od czwartku bardzo chętnie :-)

Pisałyście o wadze maluchów ja się doczytałam, że w karcie ciąży w 33/34 tygodniu mam wpisane 2,5kg a w wypisie ze szpitala w 34/35 tygodniu już ponad 3100 g więc faktycznie niema się co sugerować :-)

Ostatnia edycja:
reklama
A tą butelkę do rozpuszczania tantum rosa, to jakąś specjalną kupujecie? I jakby co to gdzie?
W sklepie spozywczym, taka zwykla woda niegazowana 0,75l z dziubkiem (kiedys byla naleczowianka i cisowianka 0,75).

Co do emolium - to faktycznie, nam to chyba smierdzialo w kapieli (mimo ze teoretycznie bezzapachowe).. mialam tylko takie saszetki-probki. Ale - kazda z nas przeciez odczuwa zapachy inaczej :)

ewelinko -
no to faktycznie, niezle Cie trzymaja :( Z pokochaniem sie tez czekam na min 36 tydzien - ma dziecina ciezka, wiec nie bedzie obawy; a jak cos przyspieszy - bedzie latwiej urodzic mniejszego niz wiekszego klocuszka ^^:)

Ostatnia edycja:
Do góry