reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

To niemożliwe, że nadal jest taka pogoda :wściekła/y: Nie dziwię się naszym dzieciom, że nie chcę wychodzić na taki ponury świat, na pewno u nas w brzuszkach pogodniej :-)

Zdec- ja nie kupiłam tego irygatora, Tantum Rosa kupiłam tylko dwie saszetki, w poprzedniej ciąży się nie przydały, bo po cesarce nawet nie czułam potrzeby, a teraz też nie wiadomo jak będzie.... Za to mam tak jak gosiagro - Laktacyt femina- używam go od lat i jestem super zadowolona! Kosmetyków masz już napraaawdę dużo- wystarczy na początek na pewno, warto mieć jeszcze pod ręką jakiś paracetamol dla maluszka przeciw gorączce- w czopkach- najmniejszą dawkę i herbatkę koperkową na kolki, no i gaziki wyjałowione i ja jeszcze mam takie płaskie, większe waciki do przemywania oczu (solą fizjologiczną, albo mineralną, albo przegotowaną). A z tym leżaczkiem to :wściekła/y:
ewela- fajnie z tym wypadem do kina, my dziś dostalismy informację, że 1 czerwca dzieci jadą do muzeum etnograficznego :szok:- trzylatki!!! :szok: No jakoś tego nie widzę, ale chyba wiedzą co robią, choć Piotrek pewnie też by wolał smoki :tak:
słoniczka- lepiej nie ryzykować, jadź do tego szpitala!
gosiagro- ale miałaś noc :szok: Najważniejsze, że mężuś już jest z Wami, jeszcze kilka dni i będzie w pełni sił ta jak Wasz maluszek!
Karo- no to fajnie, że znasz już termin urodzin dzieciątka, ciekawe, czy zechce poczekać...
anecznik- nie wpadajmy w skrajności- 30 st, a 7, to duża różnica ;-)- ja chcę tylko trooooszkę słońca :cool2:. No to co- może zapoczątkujesz czerwcóweczki? :-)
madziaja- zdrówka!
Koriander- to Ty jesteś bliźniaczkiem? Dodaje mi to trochę otuchy, bo bliźniakiem jest też moja mama i prawdę mówiąc to nie wydaje mi się za wymarzony znak zodiaku :eek:

Idę sprzątać, dziś przypada na garaż :-)

Ostatnia edycja:
reklama
lena ja jednak mimo wszystko kupuję Oilatum, bo o ile dobrze pamiętam czytałam na jakimś forum że Emolium nieładnie pachnie:(
Więc dwa "smrodki" mi w domu nie potrzebne:):) Jeden to i tak maks;):)

lena ja jednak mimo wszystko kupuję Oilatum, bo o ile dobrze pamiętam czytałam na jakimś forum że Emolium nieładnie pachnie:(

Właśnie odkrecałam żeby zobaczyć ale on jest bezzapachowy;)Więc nie wiem skąd te mylne widomości;)Chyba, że wyszły zapachowe.....

zgadzam się z tobą:tak::tak:, mam w domu Emolium i strasznie mnie ten zapach denerwuje:no:
lena - on niby jest bezzapachowy, ale to nie prawda, mi się nie podoba:(

Ostatnia edycja:
Witajcie Kochane:-)
Dostałam na dziś przepustkę więc mam kilka godzin normalnego życia w domku.
Jak będę miała nadal takie wyniki ciśnienia to mnie do porodu nie wypuszczą... A to się robi kwadratura koła, bo wiem, że od tych pomiarów zależy decyzja więc się nimi denerwuję, a jak się denerwuję to są wysokie i mnie trzymają w szpitalu... :szok:
Nelcia waży już 3 kg :-) i wszystko z nią ok. Wyniki morfologii i moczu mam dobre więc wykluczono gestozę na rzecz nadciśnienia. Jutro mam jeszcze konsultację okulistyczną i badanie dna oka, zobaczymy co powiedzą.
Jeżeli chodzi o opiekę medyczną narzekać nie mogę bo jest naprawdę dobra ale jeżeli chodzi o warunki socjalne to gorzej niż tragedia.:no:
W Toruniu są dwa pododdziały patologii ciąży, patologia1 jest w remoncie i całość oddziału jest przeniesiona na korytarz patologii2, mnie przyjęto właśnie na tę patologię pierwszą więc miejsca są tylko na korytarz - po prostu koszmar, jak myślę, że mogę tam jeszcze 4 tygodnie spędzić to łapię doła na maksa...
Nie będę nadrabiała forum, za mało czasu mam w domku a za wiele do zrobienia, mam tylko nadzieję, że u Was wszystko dobrze i się zdrowo i cało trzymacie!

reklama
Lena ja też mam Emolium, moja siostra używa i jest bardziej zadowolona niż jak miała Oliatum.

Piszecie która pierwsza się rozpakuje. Ja na suwaczku mam 37tc tak więc skończony, a mój gin cały czas kazał brać mi jeszcze leki. Wizyta na 28 maja i sie zastanawiam czy dotrwam. Chcę dotrwać by jeszcze sie upewnić że wszystko dobrze i mam nadzieje ze jak odstawie leki to od razu urodzę. Marzę sobie o 30 maja, moje urodzinki :)

Ja po ostatnij badaniu miałam lekkie plamienie, tzn taki rzadki śluz z niteczkami krwi, w sumie na bieliźnie się nie pojawiło tylko przy podcieraniu, gin mówił że mógł mi szyjkę naruszyć. Wczoraj już nic nie miałam, a przed chwilą po wizycie w toalecie, malutka ilość takiego brązowego śluzu się pojawiła ale nic mi nie leci. Już sama nie wiem czy się martwić czy nie. Poszperałam trochę na necie i ponoć na tym etapie może takie coś się pojawiać. Czy możliwe że od piątkowego badania mogły mi jeszcze resztki wypłynąć?

Do góry