reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Ja też po wizycie, szyjki już nie mam, ale rozwarcia nie ma na razie, pozamykane. ale lekarz powiedział ze mogę rodzić w każdej chwili, ale jeżeli skurcze się uspokoją to i mogę do terminu dotrwać, od dziś leki odstawione:szok: zobaczymy co się będzie działo:szok::szok: nie podoba mu się moj mocz bo mam 10-15 w.p.w leukocytów, co powiedział w okresie okołoporodowym nie jest dobrze, mam jutro powtórzyć jak wyjdzie dalej źle to dostane antybiotyk:-(, podczas badanie pojawiła się tez krew, powinno przejść jak nie to mam się tez do niego zgłosić. Następna wizyta za 2 tyg o ile dotrwam:-D
GBS i cytologia prawidłowa:) a wr nie kazał mi powtarzać.
a mam pytanko do mam które rodziły może pamiętają jaka była waga dziecka przy danym obwodzie brzuszka? Obwód Majeczki brzuszka to 33 cm;-)

Narazie dobrze że rozwarcia nie ma;) Ale Majeczka już pewnie by chciała powoli wychodzić;P

Jezu mój skręca łóżeczko:szok::szok::szok:Najpierw stwierdził że to bubel bo nie zagieli jakiejś blaszki od szuflady:baffled:ale ja spokojnie siedziałam w drugim pokoju:rofl2:za chwile woła o to jednak tatuś jest bubel wszystko ok:-Dpo chwili mnie woła a instrukcji to nie było więc myśle czy jak rozwinełam to z kartonu to nie wyżuciłam przeszukałam smieci nie ma :crazy:mówie że widocznie jest to takie łatwe że nie dali instrukcji:happy2:siedze dalej w drugim pokoju znów mnie woła zadowolony z siebie że ho ho skręcił prawie wszystko ja patrze te deseczki co leży dziecko skręcone na samym dole:szok:mówie rozkręcaj bo dziecko narazie ma lezec na górze zadzwonił więc po kolege bo sam nie da chyba rady:-Dciekawe jak to się skończy

Ale się uśmiałam:):):):) Mój też nie ma cierpliwości do skręcania różnych mebli, dlatego się cieszę że do nas przyjechali panowie skręcili i zajęło im to 45minut:):)

Co do materaca to zamierzam kupić 10cm:) W sumie nawet się nie zastanawiałam nad grubością, po prostu taki znalazłam:p

witajcie wieczorkiem
wreszcie udało mi się nadrobić dzisiejszą produkcję, ufff...
ale sierota ze mnie i nic nie pocytowałam z teraz już nie pamiętam co komu i jak napisać miałam:-(;-):-)

cieszę się że po wizytach same wspaniałe wieści, wszystkie trzymają się w zestawach, chyba nasze dzieciaczki po różnych atrakcjach jakie fundowały nam w ostatnim czasie postanowiły zgodnie dotrwać do czerwca:-)

jak rodziłam córcię to położne zgodnie twierdziły że jak jest pełnia, weekend lub jakieś świeto to rodzi się więcej dzieci i im faktycznie to się sprawdzało

gosiagro dobrze że i u Ciebie jeszcze wszystko ok, trzymam kciuki żeby po odstawieniu leków Majeczka zaczekała chwilkę na tatusia

Agi super z tymi płytkami, może jeszcze wszystko wróci do normy i urodzisz normalnie w terminie

a co do skręcania łóżeczka pamiętam jak przy córci mój ukochany tak się przejął swym zadaniem że poskręcał tak że szuflada otwierana miała być w drugą stronę tzn do ściany:-D, miał zatem dodatkowe rozkręcanie i skręcania od nowa:tak::-)

Witajcie Kochane!

właśnie poczytałam styczniówki 2011 i miały tam trolla, skąd my to znamy co? jeśli czytałyście to blondi80 ta od trojaczków się nim okazała:wściekła/y:

ewelinka-:-D:-D tatuś chciał się wykazać i mu nie wyszło:-D:-D:-D

gosiagro- myślę,że jeszcze troszkę wytrzymasz, ale w sumie to już nie ma zagrożenia, ja jednak wierzę,że Majeczka zaczeka na tatusia:-)

Agi-cieszę się,że nadal idzie ku dobremu, oby tak dalej :tak:

A ja dziś miałam dzień lenia, nie rozbiłam nic, tylko leżałam i jadłam, a w domu jest bałagan i zastanawiam się kto go zrobił :-D:-D no i kto go posprząta:-D

Dziewczyny mam do Was pytanie, czy Wy też tak dużo teraz pijecie? ja czuje się jakbym miała kaca, przez trzy dni wypiłam 4 butelki 1,5 litrowe wody

Ostatnia edycja:
Ja tak tylko na moment wieczorem,
Wiadomość dla torunianek - na szkole rodzenia powiedziano nam, że wreszcie zniesiono zakaz wizyt na położnictwie :-)
A ja mało pocieszona po wizycie, ciśnienie w gabinecie 140/100 :baffled:
Mam jutro koło południa się zgłosić w szpitalu, jeżeli też będę miała takie wysokie to mam się liczyć z tym, że trafię na patologię ciąży :szok:
A ja tu w polu z przygotowaniami w domu...
Mało mi się to uśmiecha delikatnie mówiąc....:-(

słoniczka - ja przewaznie jak podejde pare krów to mi brzuch twardnieje, skurcz lapie od piersi po niewymowna i az ciagnie mnie od pleców. To jest tak mocne,ze ledwo przebieram nogami,króciótkie i wolniutkie robie wtedy kroczki :-(strasznie to nieprzyjemne. a po nocy nieraz mam podobnie,brzuch twardy i kregoslup taki obolaly,ze szok.

Klementinka - z Berlina do pl nie tak daleko,wiec jak dobrze sie czuje i syt stabilna to ja moze i bym sie przejechala. Dwa tyg temu jechalm autem 27godz i musze przynac,ze nie bylo tragedi, grunt to miec wygodne siedzenie i moc je rozlozyc kiedy sie chce.

ewus2090 - normalnie super,ze sie trzymasz i sie zastanwiam w ktorym szpitalu masz taki wypas?! Na Warszawskiej czy w PSK? Moj siostra rodzila teraz w PSK. Niby porodówka ladna,ale polozniczy to tragedia z lat 70tych.

Kasiulka_1980 - sporawa Haneczka :-)a moze jednak sie obróci...

aga_sto - ale ci zazdroszcze,ze znasz juz TEN dzien, na dodatek 1czerwca... :)

Ja ostatnio tyle rzeczy sie naczytalam o porodach i tym okropnym nacinaniu krocza,ze wole chyba jednak,zeby mi pocieli brzuch niz tam na dole,łeeee

agast22 - tez ten kryzys przezywam, na szczescie miewam tez lepsze dni. Ogolnie jednak,czuje sie jak biala,wieka fokaz celulitem i rozstepami,brr. Tylko marze o moim maluszku, tej leciutkiej diecie, karmieniu piersia i chudnieciu!!!

Anik79 - mmm grilik. Ja w sobote mam urodziny to mi zapowiedziala rodzinka grila,siostra ma wtedy wyjsc na pierwszy spacer ze swoja malenka,ale ona nie bedzie mogla wzerac za duzo tych grlowanek,a jaa...mmmm. Oczywscie urodzin juz nie obchodze, nie chce pamitac ile tam mi juz stuknelo.

reklama
Witam poburzowo rabalo u nas 2 godz teraz leje na maxa

Gosiargo u nas wygladalo to tak obwod glowy 32 obwod klatki piersiowej 33 waga 3 kg

Klementina z ta pelnia zgadzam sie calkowicie. Mamy znajomych raziem bylismy w ciazy. tatusiom zamarzyla sie luneta i kupili na spolke ogladali pelnie my ciezarowki sobie w tym czasie paplalysmy :) ona urodzila 2 dni poniej, nastpene ogladanie pelni i 2 dni pozniej urodzilam ja :) wniosek taki ze jak rozlozymy lunete 21 czerwca to urodze w Ola urodziny

Ewelinka ja nawet jeszcze nie kupilam lozeczka !!

Lencja a jakie masz cisnienie w domu ?? my juz z Ewelinka pisalysmy ze w gabinecie mamy nawet po 150 a w domu wszytsko wraca do normy

Nie pamietam ktora z Was pytala o laktator ja mialam reczny aventu i byl ok , niewypalem okazal sie Campol nie wytrzymal przemialu :)

Piersi mam jak kamienie na szczescie nadmiar siary schodzi samoczynnie bez wkladek nie nosze juz bisutonosza, za to w domu chodze bez i co chwile koszulki robia sie mokre ostatnio oli to zauwazyl i zatroszczyl sie o braciszka " mamusiu to teraz Eryk nie bedzie mial co jesc ??":)) Moj maz skarzy sie ze sie ostatnio rozpucham w lozku a z doswiadczenia wiem ze jest na odwrot ale jak skladalam dzis lozko i popatrzylam na przescieradlo to okazalo sie ze znacze siara teren :) niesety w miejscu gdzie spi moj maz , widac mial racje nie wiem jak on sie zmiescil na skrawku ktory mu zostawilam ...

Ide jeszcze poczytac a jutro moze w koncu wybiore sie na zakupy, co sie ostatnio nadaje do Przeminelo z wiatrem wszytsko odkladam na jutro...

Do góry