reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

normalnie czuje sie jakby z 30stopni na dworze bylo , a mi tez zawsze zimno, teraz to na osciez okno by moglo byc otwarte,ale reszcie domownikow znowusz zimno hihi

dzisiaj obiecałam swojemu,ze sie pokochamy, w koncu facet musi sobie ulzyc co nie :p

To masz fajnie:) ja niestety mam zakazane sie kochac od poczatku ciazy:( wiec wyobrazcie sobie jakie sny potrafie miec hihi, juz niemoge sie doczekac kiedy bedziemy mogli sie pokochac=)

reklama
czesc dziewuszki
JA dziś miałm niezbyt dobry poranek, taki skurcz mnie złapał....ale już ok.
Chciało mi się cukini, więc skoczyłą do warzywniaka i wciągnełąm prawie całą taka z patelni.

Co do sexu... mhm, już dawno nic bo ja tak nie mam ochoty , mężus wariuje, chyba będę musiała się zmusić :):):)::)

Cześć wszystkim!

Ja dzisiaj już po wizycie - Agatka waży ok. 2500g :) poza tym wszystko po staremu - czyli głowka ustalona, przyparta, szyjka skrócona i rozwarta na 2cm. Jeszcze 2 tygodnie leków rozkurczowych /fenoterol z isoptinem / i potem niech się dzieje wola nieba. W przyszłym tygodniu jeszcze mam zrobić posiew z pochwy, ale już wiem gdzie podjechać.

Trzymam kciuki za wszystkie ciężarówki leżące w domku lub szpitalu - już naprawdę tylko kilka tygodni !
Co do sexu to u nas posucha też od przynajmniej 2 miesięcy - ale po tym jak mój małż ostatnio się zachowuje, to mi go wcale nie żal.... czepia się o wszystko i uważa , że takie zachowanie jest OK... a wszystko ma podane na gotowe... po prostu grrrr......

Widzę, że Anecznik pisała o książce "Język niemowląt" Trecy Hogg. Mam tę książkę w wersji elektronicznej, jeżeli któraś z Was byłaby zainteresowana to proszę o kontakt, mogę przesłać mailem :tak:

Czytałaś ją??

Witam dziewczyny, zamówiłam resztę rzeczy dla małej na allegro, ale nie mogę się do kb zalogować wrrr:angry: normalnie mnie te banki wykończą :baffled: chciałam zapłacić jak najszybciej, żeby dostać przesyłkę na dniach, a tak to dupa, poczekam na męża i najwyżej z jego konta zapłacę, nie lubię takich sytuacji :dry:

To mamy konto w tym samym banku :-) Też mam ten problem tyle że kupiłam sobie parę rzeczy do szpitala żeby mieć co do torby włożyć a tu nic z tego :-D Lepiej żeby zdążyli :-D

Dziewczyny jak u Was z sexem?? My już teraz się wstrzymujemy, ale za dwa tygodnie koniec posuchy i sobie trochę odbijemy - może uda się urodzić wcześniej :rofl2:

Seks rzadziej niż wcześniej bo jakoś nie sprawia mi frajdy ostatnio, chyba po prostu zbyt duża jestem :-D Specjalnie przerw nie robiliśmy tyle że przez ostatnie parę tygodni to z gumką a tak w razie gdyby te plotki jako że sperma może przyśpieszyć poród były prawdziwe :-) jednak jeszcze tydzień może dwa i bez gumki ryzyk fizyk. Naprawdę wolę urodzić przed terminem niż później się męczyć :-)

Nogi i dłonie mam opuchnięte, nie wygodnie mi już w żadnej pozycji a huśtawkę emocjonalną mam większa niż w pierwszym trymestrze :-) i wiem już jak to jest mieć zgagę :-) jednak ciąża to fajny stan :-)

Mam nadzieję, że u Was wszystko ok i same pozytywne wiadomości :-)
Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki :-D

Ostatnia edycja:
Cześć wszystkim!

Ja dzisiaj już po wizycie - Agatka waży ok. 2500g :) poza tym wszystko po staremu - czyli głowka ustalona, przyparta, szyjka skrócona i rozwarta na 2cm. Jeszcze 2 tygodnie leków rozkurczowych /fenoterol z isoptinem / i potem niech się dzieje wola nieba. W przyszłym tygodniu jeszcze mam zrobić posiew z pochwy, ale już wiem gdzie podjechać.

Trzymam kciuki za wszystkie ciężarówki leżące w domku lub szpitalu - już naprawdę tylko kilka tygodni !
Co do sexu to u nas posucha też od przynajmniej 2 miesięcy - ale po tym jak mój małż ostatnio się zachowuje, to mi go wcale nie żal.... czepia się o wszystko i uważa , że takie zachowanie jest OK... a wszystko ma podane na gotowe... po prostu grrrr......

gdzie będziesz robic posiew? ja dzisiaj po 17 odbieram wyniki a zawoziłam do laboratorium w ETC i płaciłam 53 zł

co do seksu...mogłabym powiedziec a co to jest? od początku ciąży zabronione - ale dajemy radę:-D

liliti- super że u Ciebie wszystko dobrze!!oby tam dalej, a Malutka niech rośnie aż bedzie gotowa do wyjścia:-)

ja pochodziłam po kilku sklepach i odrazu humor lepszy, samo wyjście z domu to jakaś rozrywka:-D i odziwo nawet nic mnie nie bolało:-)

Lencja mogłabym prosić o przesłanie tej książki na maila? Chciałam ją kupić, ale chyba nakład się skończył, bo nie mogę jej dostać nigdzie.

Mój e-mail: kedzierska.j@gmail.com

Oj a co do seksu, to ja też niestety nie mam ochoty, ale może trzeba będzie spróbować by przyspieszyć akcję porodową. ZObaczymy.

reklama
witam
melduje tylko ze zyjemy jeszcze i nie siedze tutaj zbyt czesto bo nie moge bol nie pozwala na poruszanie sie ani siedzenie.
w piatek mialam wizyte ale nie bede nic opisywac bo mozecie sie domyslec ze zero badan wszystkie moje obawy i dolegliwosci zostaly skwitowane ze to normalne wiec o nic wiecej nie pytalam i wyszlam.Boje sie porodu jak nigdy niczego w zyciu !!!!!!!!:szok::szok::szok: mam tylko nadzieje ze pojdzie szybko bo inaczej to niewiem ...
wam zycze dotrwania do terminow i samych pozytywnych wynikow:-D:tak:

Do góry