reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam was :)

No pogoda dzis nas nie oszczedza;/ no ale dobrze ze juz niepada... dzis chcialam poukladac ciuszki do komody ale jakos werwy niemam;/ dzis wizyta u gina wiec musze sie ogolic ale na sama mysl juz mi sie niechce;/ ogolnie to mam jakies nieciekawe przeczucia;/ wiec wole torbe spakowac w oncu bo codziennie sie za nia zabieram i jakos zabrac sie za nia niemoge;/

Lozeczko juz ladnie w odpowiednim miejscu ustawione, posciele wyprane:) czyli teraz ze spokojem mozna czekac:)
Kupilam malej butelke TT antykolkowa, musze jeszcze dokupic podgrzewacz, laktator i termometr i karuzelke i na tym koniec zakupow:)

Ewus mam nadzieje ze w koncu mina te skurcze!!

Tyle stron jest naprodukowane ze pozniej to wezme i ze spokojem sobie przeczytam=)

reklama
Faceci są z inej planety, i 99% z nich to właśnie takie bezmózge typki

Też miałam takiego męża, który się zaliczał do tych 99 % , ale zmieniłam na takiego z mniejszości i jestem przeszczęśliwa.

Bardzo dużo napisałyście, aż nie wiem komu co odpisać.

Wanienka - ja mam najzwyklejszą i kąpać będę codziennie, na początku z użyciem pieluszki tetrowej, nie wyobrażam sobie jak można kąpać dziecko z ta wkładką w Fiszer Price - przecież w czymś takim raczej się dziecka nie umyje w "zakamarkach".

Ja też jeszcze pracuję i chce pracowąć do samego końca, tak jak z pierwszą córką. Kilka osób się właśnie dziwiło, ze ja jeszcze pracuje - ale widzę, ze tutaj też niektóre z was dziwi, ze są czerwcówki pracujące nadal.

Trzymam kciuki za Ewus - -mam nadzieje, ze chłopaki poczekają jeszcze kilka dni.

Ja w środę zaplanowałam dzień wolny i ostatnie zakupy.

Dziewczyny jak u Was z sexem?? My już teraz się wstrzymujemy, ale za dwa tygodnie koniec posuchy i sobie trochę odbijemy - może uda się urodzić wcześniej :rofl2:

Ostatnia edycja:
tak bardzo chciałam Was doczytać, ale niestety nie mam aż tyle czasu:no: a produkcja cały czas na pełnych obrotach:tak:
ja ostatnie dni wykorzystywałam intensywnie póki mogłam;-)
ciuszki mam praktycznie poprane, ale niestety nie poprasowane, nienawidzę tego robić, a ciężko mi się zmóc bo kręgosłup boli...

Mogą się i powiększyć i poszerzyć niestety :crazy: ja w wieku 20 lat wygladam jak zebra... normalnie nic tylko o tym nie myśleć, bo strasznie to paskudne

ja długo nie miałam ani jednego rozstępu,a jak wyszły to w ciągu 4 tygodni też zrobiła się ze mnie zebra:no::no::no:

Lencja życzenia urodzinowe dla męża:-) a na tego arbuza to i ja mam chęć przez Ciebie:-p
lasposa trzymaj się dzielnie w tym szpitalu, trochę mnie przestraszyłaś, bo nie wiedziałam że można nie odczuwać skurczy w takim zaawansowanym stadium...:szok::szok::szok:

w ramach ciążowego szlaeństwa udałam się wczoraj na zakupy, kupiłam torebkę malutką na spacery z Fifim, taką na klucze i portfel i lakier do paznokci.....niebieski, teraz pomalowałam pazury i się zastanawiam co mi do głowy strzeliło, że taki kolor kupiłam :p będzie kolejny do kolekcji na półeczce w lodówce :p dziewczyny z torunia: jak byście były w potrzebie to ja mogę pożyczyć bo mam już ze 30 chyba :p
w razie czego będziemy pamiętały o Twojej propozycji:-p:-p:-p

ITA zamówiłam to łóżeczko z szufladą a poście w serduszka;)Mój mąż już czeka kiedy to przyjdzie;)(
śliczna:-D
ale chyba miałaś jakiś problem z dostawą...dziwne, ja pościel z przewijakiem u nich zamawiałam i do domku i dostarczyli...

mam pytanie do dziewczyn które zamawiają na doz.pl :-) czy ceny w aptece różnią sie od tych z internetu??
w aptece jest duuużo drożej, na fridzie chyba było 6 czy nawet 7 zł różnicy

Ja po pierwszej ciąży miałam minimalne rozstępy pod brzuchem i na udach na wysokości spojenia łonowego. W zasadzie, tylko dla mnie widoczne, bo wiedziałąm , ze jej mam.

Teraz narazie nowe nie wyszły i mam nadzieję, ze tak zostanie - a nie smarowałam się nigdy żadnym specyfikiem na rozstepy. jedynie czym się w ciąży skaruję w kąpieli to zwykła oliwka dla dzieci - ale to na suchą skórą, bo az mi sie łuszczy.

cześc kochane czerwcóweczki!

melduje sie, u mnie wszystko ok,zadnych skurczy, żadnego twardnienia brzucholka wiec jestem spokojna poza tym normalne dolegliwości ciązowe, ciężko chodzić, puchną nóżki, krzyż pobolewa ale ciesze sie z tego wszystkiego bo wiem ze to normalne;-) poza tym mała tak sie wierci a ze nóżki i rączki ma z lewej strony po mi brzuch w poprzek deba staje a oczy na wieszch wychodzą hehe, jak piąstke w pachwine włoży to zęby zaciskam ;-))) ale to słodkie i ciesze sie ze jest juz taka silna.....
za 3 tyg możemy sie juz wypakowac wiec ja cała w strachu;-) juz mi sie co dzien albo poród albo szpital sni, czym blizej porodu tym panika wieksza ;-) ale to pewnie normalne.....

czekamy wiec na naszą słodką malinkę zeby juz ją utulic i ucałować;-) dziadkowie tez sie juz doczekac nie mogą i w gotowosci czekają na newsy z porodówki!

zycze wam wszystkiego dobrego i trzymam kciuki...papap

Dziewczyny czy wam tez jest tak goraco?

Oj tak gprąco. Ja zawsze zmarźluch byłam - pierwsza ciąża mnie troche rozgrzała, a teraz to jeszcze bardziej mi gorąco. W nocy śpię odkryta, tylko M. ciągle mnie zakrywa, bo myśli, że mi zimno, a ja az sie pocę.

Ostatnia edycja:
Co do seksu u nas lekarz zabronił w 23 tygodniu :-(i od tamtej pory posucha mój już wariuje i ja też powoli:baffled:kurcze a jeszcze tyle czasu i jeszcze 6 tyg po porodzie jak dotrwam do 37 to chyba jeszcze z pare razy zdażymy tak żeby lepiej urodzić:-D he he gorzej jak nie dotrwam i urodze wcześniej

reklama
normalnie czuje sie jakby z 30stopni na dworze bylo , a mi tez zawsze zimno, teraz to na osciez okno by moglo byc otwarte,ale reszcie domownikow znowusz zimno hihi

dzisiaj obiecałam swojemu,ze sie pokochamy, w koncu facet musi sobie ulzyc co nie :p

Do góry