reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
juz po wizycie,wszystko w porzadku z maluszkiem,dostalam masc na hemiroidy,na pleckach prawdopodobnie utworzyl sie tluszczak,lekarka powiedziala ze szyjka bardzo skrocona i mozliwe ze wody szybciej mi odejda,wiec podala mi numer na odzdzial i jakby cos zaczelo sie dziac to mam dzwonic i uprzedzic ich zeby sala opracyjna byla gotowa.Myslalam ze to ostatnia wizyta ale mam bakterie w moczu wiec nastepna wizyta za 2 tygodnie 21,pozniej 25 spotkanie z anestezjologiem i 27 maja cesarka.

dzięki za butelkowe odpowiedzi - w takim razie chyba tez kupię z jedna lub dwie butelki na herbatki z kopru lub wodę...ale planuje ich użyć najwcześniej po 2-3 tyg jak już obie nauczymy się laktacji / tzn ja karmić a mała ssać :-)/. Podobno stosowanie smoczka wcześniej może utrudnić karmienie...

Czytałam w książce "Język niemowląt" Trecy Hogg, że lepiej nie podawać dziecku smoczków (bez znaczenia czy zwykłych czy w butelce) przed 6 tygodniem życia, ponieważ może się przyzwyczaić i odrzucić pierś. Picie z butelki jest bowiem dla malucha łatwiejsze niż z cycka i cwaniaki szybko to zapamiętują :-)
Książkę polecam do poczytania (bardziej wypożyczyć niż kupić) ponieważ jest fajnie napisana i dość ciekawe rzeczy tam są, bardziej psychologiczne podejście do dziecka niż fizjologiczne :-)
Z tym smoczkiem to może faktycznie być prawda moja siostra bowiem jak miała miesiąc przez jeden dzień była karmiona butelką i już do piersi nie chciała wrócić ku rozpaczy mamy.

Pisałyście o wtrącaniu się teściowych do wychowania naszych maluchów, ja zaczynam się obawiać że bardziej będą się wtrącać moi rodzice :-( no ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

Z tymi bakteriami w moczu to ja już sama nie wiem jak jest. Mój lekarz się nigdy nimi nie przejmował, mówił że bakterie być muszą a martwić się będziemy jeśli doszłoby do jakiegoś zakażenia. Coś w tym może być bowiem robiłam badanie w środę i była liczna ilość bakterii następne badanie robiłam w piątek tego samego tygodnia i były już tylko pojedyncze sztuki.

Ostatnia edycja:
Zdec, na te rozstępy to nie ma reguły... ja cały czas smaruje i smarować będę... na brzuchu ani śladu, na jednej piersi mam mały rozstęp a na udach to już nie wspomnę... masakra po prostu!!! Jak ja kiedykolwiek założę spodenki czy spódniczkę? Zamierzam teraz zakupić ten Bio Oil, o którym któraś z dziewczyn wspomniała, może pomoże :)

szczerze to BIO OIL nie polecam, szwagierka mi wysyłałą ze Szkocji, smarowałąm 2 razy dziennie przez 5 miesięcy a moje uda wyglądają jak wyglądały albo nawet gorzej, ten olejek jest moim zdaniem przereklamowany

Tak samo ja słyszałam na temat oliwek, że nie wolno bo zatykają pory i nie nawilżają a nabłyszczają;)

haha te chłopy to takie boi dudki sa, ja swojemu tez juz powiedzialam,ze bedzie kapal , jak narazie sie tylko zaciesza. Oczywiscie mowi,ze on pieluchy z kupa nie bedzie przebierał :-D jeszcze nie widzial ,a juz gada :p
Spoko, moj nadal kupy nie lubi u Gosi przewijac, i jak tylko sie da to "o, teraz Twoja kolej" ;) U mlodego tez juz zapowiedzial, ze sie bedzie bal dotknac przez pierwsze trzy miesiace ;PP A niby wprawa jest, boja sie chlopy, boja ;P No i tak im wygodniej :>

Mam pytanie do tych, które chcą karmić tylko piersią od początku - czy kupujecie jakieś butelki i smoczki do karmienia? Ja na razie twardo nie kupowałam, bo bardzo chce karmić, ale tyle z Was pisze o tych zakupach, że zwątpiłam....
Ja akurat mam butelki, tylko smoczki dokupie - ale miec "przy okazji" mozna. Jak Ci sie nie przyda teraz - to bedzie na potem, na zwykla herbatke/wode. Na poczatku koperkiem to i tak mozna lyzeczka poic - tak jak pisała anecznik na poczatku moze byc strach o to ze malec polubi smoczek i porzuci piers ;) Moze nie az na 6 tygodni, ale te poczatkowe i tak polecam podawanie lyzeczka (pamietaj, e malec nie wtrabi od razu pol szklanki koperku ;D)
Co zas do samego "odrzucenia piersi, bo latwiej butelka" - to raczej cecha indywidualna, raczej malec bedzie wolal "cieply bar mleczny otwarty cala dobe" niz silikon ;)

Klade sie powoli spac z lapkiem, jeszcze sie troche poucze obslugi jednego z programow graficznych, o ;D I mam nadzieje, ze nie obudze sie o tej 4 / 5 w nocy .. tylko dopiero przed zajeciami ;>
Dobranocka ! :)

reklama
Wiecie co ja już wiem co jest najlepsze na rozstępy:-D:-D:-D Lody z Mc Donalds:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Normalnie siedzę i chcę sprawdzić jak tam się ma mój rozstęp, patrzę a jego nie ma:szok::szok::szok::szok::szok: Mój mąż też w ciężkim szoku, szuka i szuka i mówi: No zniknął:-D:-D:-D

Do góry