reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
juz po wizycie,wszystko w porzadku z maluszkiem,dostalam masc na hemiroidy,na pleckach prawdopodobnie utworzyl sie tluszczak,lekarka powiedziala ze szyjka bardzo skrocona i mozliwe ze wody szybciej mi odejda,wiec podala mi numer na odzdzial i jakby cos zaczelo sie dziac to mam dzwonic i uprzedzic ich zeby sala opracyjna byla gotowa.Myslalam ze to ostatnia wizyta ale mam bakterie w moczu wiec nastepna wizyta za 2 tygodnie 21,pozniej 25 spotkanie z anestezjologiem i 27 maja cesarka.

dzięki za butelkowe odpowiedzi - w takim razie chyba tez kupię z jedna lub dwie butelki na herbatki z kopru lub wodę...ale planuje ich użyć najwcześniej po 2-3 tyg jak już obie nauczymy się laktacji / tzn ja karmić a mała ssać :-)/. Podobno stosowanie smoczka wcześniej może utrudnić karmienie...

Czytałam w książce "Język niemowląt" Trecy Hogg, że lepiej nie podawać dziecku smoczków (bez znaczenia czy zwykłych czy w butelce) przed 6 tygodniem życia, ponieważ może się przyzwyczaić i odrzucić pierś. Picie z butelki jest bowiem dla malucha łatwiejsze niż z cycka i cwaniaki szybko to zapamiętują :-)
Książkę polecam do poczytania (bardziej wypożyczyć niż kupić) ponieważ jest fajnie napisana i dość ciekawe rzeczy tam są, bardziej psychologiczne podejście do dziecka niż fizjologiczne :-)
Z tym smoczkiem to może faktycznie być prawda moja siostra bowiem jak miała miesiąc przez jeden dzień była karmiona butelką i już do piersi nie chciała wrócić ku rozpaczy mamy.

Pisałyście o wtrącaniu się teściowych do wychowania naszych maluchów, ja zaczynam się obawiać że bardziej będą się wtrącać moi rodzice :-( no ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu.

Z tymi bakteriami w moczu to ja już sama nie wiem jak jest. Mój lekarz się nigdy nimi nie przejmował, mówił że bakterie być muszą a martwić się będziemy jeśli doszłoby do jakiegoś zakażenia. Coś w tym może być bowiem robiłam badanie w środę i była liczna ilość bakterii następne badanie robiłam w piątek tego samego tygodnia i były już tylko pojedyncze sztuki.

Ostatnia edycja:
Zdec, na te rozstępy to nie ma reguły... ja cały czas smaruje i smarować będę... na brzuchu ani śladu, na jednej piersi mam mały rozstęp a na udach to już nie wspomnę... masakra po prostu!!! Jak ja kiedykolwiek założę spodenki czy spódniczkę? Zamierzam teraz zakupić ten Bio Oil, o którym któraś z dziewczyn wspomniała, może pomoże :)

szczerze to BIO OIL nie polecam, szwagierka mi wysyłałą ze Szkocji, smarowałąm 2 razy dziennie przez 5 miesięcy a moje uda wyglądają jak wyglądały albo nawet gorzej, ten olejek jest moim zdaniem przereklamowany

Tak samo ja słyszałam na temat oliwek, że nie wolno bo zatykają pory i nie nawilżają a nabłyszczają;)

haha te chłopy to takie boi dudki sa, ja swojemu tez juz powiedzialam,ze bedzie kapal , jak narazie sie tylko zaciesza. Oczywiscie mowi,ze on pieluchy z kupa nie bedzie przebierał :-D jeszcze nie widzial ,a juz gada :p
Spoko, moj nadal kupy nie lubi u Gosi przewijac, i jak tylko sie da to "o, teraz Twoja kolej" ;) U mlodego tez juz zapowiedzial, ze sie bedzie bal dotknac przez pierwsze trzy miesiace ;PP A niby wprawa jest, boja sie chlopy, boja ;P No i tak im wygodniej :>

Mam pytanie do tych, które chcą karmić tylko piersią od początku - czy kupujecie jakieś butelki i smoczki do karmienia? Ja na razie twardo nie kupowałam, bo bardzo chce karmić, ale tyle z Was pisze o tych zakupach, że zwątpiłam....
Ja akurat mam butelki, tylko smoczki dokupie - ale miec "przy okazji" mozna. Jak Ci sie nie przyda teraz - to bedzie na potem, na zwykla herbatke/wode. Na poczatku koperkiem to i tak mozna lyzeczka poic - tak jak pisała anecznik na poczatku moze byc strach o to ze malec polubi smoczek i porzuci piers ;) Moze nie az na 6 tygodni, ale te poczatkowe i tak polecam podawanie lyzeczka (pamietaj, e malec nie wtrabi od razu pol szklanki koperku ;D)
Co zas do samego "odrzucenia piersi, bo latwiej butelka" - to raczej cecha indywidualna, raczej malec bedzie wolal "cieply bar mleczny otwarty cala dobe" niz silikon ;)

Klade sie powoli spac z lapkiem, jeszcze sie troche poucze obslugi jednego z programow graficznych, o ;D I mam nadzieje, ze nie obudze sie o tej 4 / 5 w nocy .. tylko dopiero przed zajeciami ;>
Dobranocka ! :)

reklama
Wiecie co ja już wiem co jest najlepsze na rozstępy:-D:-D:-D Lody z Mc Donalds:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Normalnie siedzę i chcę sprawdzić jak tam się ma mój rozstęp, patrzę a jego nie ma:szok::szok::szok::szok::szok: Mój mąż też w ciężkim szoku, szuka i szuka i mówi: No zniknął:-D:-D:-D

Do góry