reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

A to jeszcze jest jakiś podział na różne kolory tych rozstępów:((((
Mój na razie jest biały, właśnie cały czas go smaruję:pP Aż małej się to nie podoba, bo cały czas w tym miejscu kopie:)

reklama
Takich białych to mogę jedynie pozazdrościć... moje, te na udach, są takie brzydkie czerwono-fioletowe... paskudnie to wygląda :( to niesamowite jak ciało kobiety potrafi się zdeformować podczas ciąży. Co jak co, ale jak by nie to że za dużo wsuwałam słodkości (co nadal robię :( ) myślę że rozstępów bym nie miała, więc mogę je zawdzięczać tylko sobie!!! ahhh... :'(

dzięki za butelkowe odpowiedzi - w takim razie chyba tez kupię z jedna lub dwie butelki na herbatki z kopru lub wodę...ale planuje ich użyć najwcześniej po 2-3 tyg jak już obie nauczymy się laktacji / tzn ja karmić a mała ssać :-)/. Podobno stosowanie smoczka wcześniej może utrudnić karmienie...

Ja nie chwaląc się nie mam jeszcze ani jednego ODPUKAĆ!!!Smaruję 2 razy dziennie teraz z kremu Pharmaceris przeszłam na Elasti-Q i widzę, że skóra aż pije ten krem na moich oczach;)
Wiem, że na rozstępy juz po porodzie dobra jest maść na oparzenia, blizny....

mi rozstępy pojawiły sie na piersiach i to nie na dole tylko na gorze i są fioletowe i okropne ale najwazniejsze ze bede miała niedlugo ukochaną wyczekaną córeczkę i to dla mnienajwazniejsze a rozstępy no trudno widocznie miały mis ie pojawic hihi

Dziewczyny umiecie odczytać wynik na GBS (paciorkowca) ??
Dzisiaj odebrałam wyniki a tam wszystko tak dziwnie opisane.

Identyfikacja: "GBS", MLSb (-)

Antybiotyk:
AMPICIILIN S
CLINDAMYCIN S
ERYTHROMYCIN S

gdzie S oznacza wrażliwy

doszłam do tego że to MLSb - oznacza że wynik ujemny ale to co niżej te antybiotyki to nie mam pojęcia co to jest.

Antybiotyk:
AMPICIILIN S
CLINDAMYCIN S
ERYTHROMYCIN S

gdzie S oznacza wrażliwy

doszłam do tego że to MLSb - oznacza że wynik ujemny ale to co niżej te antybiotyki to nie mam pojęcia co to jest.
Ale z tego co mi tłumaczyła położna jak wychodzi - minus tzn, że dobrze....i nic nie musisz brać...

Antybiotyk:
AMPICIILIN S
CLINDAMYCIN S
ERYTHROMYCIN S

gdzie S oznacza wrażliwy

Dziwne to jakieś.... Po co zrobili Ci antybiogram, skoro masz wynik ujemny(?????) Proponuję zadzwonić do jakiegoś lekarza, albo do jakiegoś laboratorium i się dowiedzieć co i jak.

nadika- ja nie pomoge bo nie mam pojecia

dziewczyny uciekam do lozka bo zaraz na polsacie komedia bedzie a pozniej Pudzian bedzie walczyc hi hi

Spokojnej nocki Brzuchatki

reklama
A w nosie z rozstępami:)
Lecę na spacerek z mężusiem, a przy okazji wizyta w Mc Donald's w celu zakupu lodóóóóóóów:)

Do góry