reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczyny a jak Wasze rozstępy????
U mnie odpukać jeszcze się nie pojawiły:)
Oki uciekam na nauki...wrrr....

reklama

Roztępów też jeszcze żadnych nie widzę i w sumie średnio się nimi przejmuję:)
Gorzej z pomarańczową skórką, mam wrażenie że biodra mi nią obrosły:(

Czesc dziewczyny
gratuluje udanych wizyt i czekamy na dalsze relacje z dzisiejszych wizyt bo bylo ich wiecej:)

mnie napieprzaja plecy masakrycznie normalnie nawet nie moge siedziec

hefi- Gratuluje Pani Magister:) super:-):-):-):-)

mam pytanie czy któras z Was miala w moczu ponad 10 krwinek białych i ponad norme krwinek czerwonych ? dajcie znac prosze:-(

To że gdzieś po drodze zacznie się poród to mnie jeszcze tak nie martwi w końcu w Lesznie czy Poznaniu też są porodówki gorzej jednak leżeć samej w szpitalu daleko od domu i to nie wiadomo jak długo no i potem wieź kilkudniowe dziecko prawie 300 km do domu.
Zresztą nie mogę się ostatnio skontaktować z moim promotorem, co oczywiście jest moją winą i nie wiem jakie tym razem będzie miał zdanie na temat mojej pracy. Zresztą to akurat zależy w dłużej mierze od jego humoru.
Porodówki są, ale jednak odległość od domu robi swoje, dlatego kwestia jak się czujesz psychicznie na to gotowa, żeby jechać. Ja osobiście już bym się nie wybierała w 38 tc :happy:

Ja się tylko melduje jako pani mgr :D Obronę oblałam lodami :D
Dzisiaj dzień dosyć intensywny od samego rana bo oprócz obrony bylismy na urodzinkach teściowej i załatwiliśmy przy okazji parę rzeczy na mieście.
Jestem padnięta i mykam poodpoczywać
Miłego wieczoru :)
Gratulacje :-):tak:

A daj spokój... są i to tragiczne :szok:

mam pytanie czy któras z Was miala w moczu ponad 10 krwinek białych i ponad norme krwinek czerwonych ? dajcie znac prosze:-(
Ja miałam, lekarz generalnie stwierdził, że tak może być na tym etapie ciąży (to było jakiś miesiąc temu) i nic z tym nie było robione, a mi jak widać nic się nie stało, więc się nie martw może to tylko drobne przeziębienie :tak:

ja bardzo przepraszam!nie zdolalam nadrobic w tej chwili to co napisalyscie!
napisze co po mojej wizycie i pozniej nadrobie Wasza produkcje!
a wiec tak...
jestem wsciekla bo doszla jakas nowa polozna ktora przyszla i mowi ooo a Pani w 33 tyg!a mi oczy z orbit wyskoczyly!mowie jak w 33??ona no tak wg terminu 33 zgupialam!wkoncu zaczela liczyc i sie doliczyla!dzisiaj wg okresu wyliczyli ze to 36 tydz a wg usg 36 i 5 dni!
mowie kobiecie ze czuje ze chyba mam infekcje a ona ze jestem madrzejsza niz papierek lakmusowy ktorym mi mocz zbadala???

no nic wyszlam od niej niezadowolona i wsciekla!!
poszlam na badanie krwii wyniki za 2 dnii!
mialam nadzieje miec usg na duzym monitorze ale....lekarz postanowil inaczej!efekt w kolejkach 2 godz!a wizyta trwala 5 min!
doweidzialam sie ze mam biegunke-bo tak!bo pewnie cos zjadalam niezdrowego-dziwne ze moje malutkie dzieci nie maja!!!ze mnie nie zbada gin bo...jak mi czop odszedl to jeszcze dzisiaj bede na porodowce!i ze moge domowymi sposobami wywolywac sobie porod bo ciaza jest donoszona ale on nie moze jej jeszcze rozwiazac a po tych lekach na podtrzymanie ktore bralam napewno bede miala porod wywolywany!jednym slowem....koles ma rozdwojenie jaznii i mowi o 2 innych sprawach!!!z jednej strony jestem rodzaca bo nie mam czopa!z drugiej strony bede miala porod wywolywany z powodu lekow!!!nic z tego nie rozumiem!!!
jeszcze mi powiedzial...wizyta za tydz ale juz sie nie zobaczymy bo bedzie wczesniej Colin na swiecie!ehhhh
ide nadrabiac to co pisalyscie i wypic upragniona przez 9 miesiecy KAWE ktorej nie pilam juz az tak dlugo!

Paula - a wyszło Ci coś więcej czy tylko poziom krwinek podwyższony? bo jeśli tylko to raczej nic poważnego :happy: kiedy masz wizytę?

Paula - a wyszło Ci coś więcej czy tylko poziom krwinek podwyższony? bo jeśli tylko to raczej nic poważnego :happy: kiedy masz wizytę?

w sumie krwinki czerwone to szwagierki

mi wyszły liczne bakterie, 10-12 krwinek białych, dodatni cukier, barwa niezupełna jasny zółty, azotyny obecne
aaa i pojedyńcze nablonki wielokątne
wizyte mam 18 maja

reklama
Paula - Ja miałam tylko podwyższone białe i czerwone krwinki, ale skoro masz jeszcze jakieś bakterie itp to może dla pewności, że jest ok zadzwoń do lekarza i się upewnij? Może da Ci urosept, bo przeważnie dają przy bakteriach:tak:

Do góry