reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

To ja zaczne wizytowanie juz w poniedzialek 17 maja , ciekawe czy lekarz zleci te badanie na tego paciorkowca i niech mnie zbada na samolocie w koncu

jak ostatnio spytałam lekarki w przychodni czy zrobi mi to badanie to powiedziała ze nie, mam nadziej że jutro uda mi się zrobic prywatnie

reklama
niby powinny byc co 2 tyg ale z tego co słyszłam lekarze umawiają co 3-4 tyg bo co 2 tyg nieczego nie zmiania, jesli nawet wyczuje rozwarcie a nie ma skurczów to i tak się nic nie robi tylko czeka;a jesli sie coś dzieje to i tak każda jedzie do szpitala bez względu czy ma umówiona wizytę czy nie
pewnie to wynika tez z tego ,żebysmy nie robiły sztucznych kolejek pod gabinetem bez potrzeby; w tak zaawansowanej ciąży każda z nas spodziewa się porodu więc z drugiej strony po co kisić się w kolejce,
dla mnie to i lepiej że nie trzeba chodzić co 2 tyg
co do badania w szpitalu to niestety nie wiem, na pewno zakładają ktg i robią bad ginekologiczne, już po tym lekarze są w stanie określić która część przoduje ale wydaje mi się ,ze robia usg, za duże ryzyko jesli cos będzie nie tak

Dziewczyny mnie wieczorem dopadl bol kosci lonowych...taki dziwny... dzis to wogole dostalam skurcz i byl bolesny, a do tego bol jak na okres;/ czy to moze cos oznaczac???????
Dla swietego spokoju dzis pakuje torbe do szpitala.

Cześć dziewuszki

Wreszcie się wyspałam, ani razu nie wstawałm do kibelka, cud:)
Normalnie miałam tyle wigoru z rana, że odrazu za pranie i sprzątanie mieszkania się wziełam.
Zdążyłam też do Zus zadzonić, a tam, że jeszce moich papierów nie mają:wściekła/y: i że jak dostaną to kasę przeleją ze ok. 2 tyg.:wściekła/y:Więc zadzwoniłam do kadr u mnie w firmie i im powiedziałam , że teraz to nie wiem jak to będzie ale ja grosza nie mam a tu trezba za coś żyć...i obiecali że pomogą....zobaczymy:dry:

My jutro na USG jedziemy a w piątek wizyta (muszę zepytać o te wymazy czy mi da skierowanie) i przy okazji też mam umówionego dentystę:baffled:.

Miłego dnia dziewuszki

To ja zaczne wizytowanie juz w poniedzialek 17 maja , ciekawe czy lekarz zleci te badanie na tego paciorkowca i niech mnie zbada na samolocie w koncu

ja też mam wizytę 17 maja i tez zapytam o ten wymaz, jesli trzeba go zrobic prywatnie to ok zapłacę ale uważam że należy się nam przynajmniej informacja iż takie badanie powinno się wykonać
a co do badnia na samolocie to ewela myslę ,ze juz powinien Cię zbadać, czas najwyższy a jak znów tego nie zrobi, to po prostu grzecznie zapytaj jaki jest stan szyjki macicy; gwarantuję,że zrobi mu się głupio i na pewno Cię zbada:-)
ja na Twoim miejscu nie wyszłabym z gabinetu bez badania na samolocie

Witam dziewczynki :)
u mnie za oknem się przejaśnia więc może i słoneczko będzie świecić no ale co z tego jak ja i tak muszę leżeć :/
piszecie o puchnięciu nóg , ja na szczęście nie mam takich dolegliwości, jedynie to palce u rąk są grubsze bo obrączki już nie założę.

co do jedzenia to ja teraz też bym tylko jadła i jadła, tak jak prze całą ciąże jadła normalnie tak teraz cały czas muszę mieć coś w buzi :szok:
dzisiaj o dziwo przyszła do mnie teściowa (która mieszka 10 kroków ode mnie) i stwierdziła że po buzi się zmieniłam, że oczywiście przytyłam, oczywiście musiała to powiedzieć bo by nie wytrzymała.

gosiagro - trzymam kciuki za męża, wierzę że wyzdrowieje
paulka za Twojego męża też trzymam kciuki, niech jak najszybciej zdiagnozują jego dolegliwości i wraca do zdrowia

zdec jestem w szoku bo naprawdę rzadko się spotyka by ktoś ciężarną przepuścił w kolejce. Cudowny młody mężczyzna :-D

katarzynajanicka gratuluje pomyślnych wieści, Filipek już duży chłopiec

mama mikolaja ale masz fajną rodzinkę i brzusio jaki fajniutki :-)

dziewuszki ciuszki powiesiłam, wstawiłam kolejne pranie:-D i niestety nie jest mi dane Was poczytać o ciocia z która 7miesięcy się nie widziałam przyjechała i na herbatkę mnie zaprosiła więc idę:tak::tak::tak: a po obiadku jadę do mojego rocznego chrześniaka

więc miłego dzionka życzę

ita zwolnienia w sumie są 3 kopie - z czego 2 dostaje ZUS / od lekarza i od zakładu pracy/, więc dziwne, że nie dostałaś kasy...w razie coś lekarz ma obowiązek przechowywać kopie zwolnień u siebie.

mi kasę wypłaca pracodawca bo pracuję w dużej firmie, myślę że w Polsce jest nas kilka dobrych tysięcy,a chyba gdy jest do 20pracowników to ZUS płaci. nie wiedziałam że lekarz też musi przechowywać kopię, to dobrze, choć tym razem mi się to nie przyda bo naszczęście wszystko się wyjaśniło i kasę dostanę:-)choć jeszcze nie wiadomo kiedy...:no: cóż nikogo nie obchodzi że nie mam środków do życia:wściekła/y: dobrze że mam rodziców którzy nam pożyczyli pieniądze:happy:
nasza kadrowa zagubiła moje zwolnienie, naszczęście w ewidencji korespondencji wychodzącej i przychodzącej było to odnotowne...

reklama
A dlaczego położna podała termin roku?? przecież macierzyński jest dużo krótszy.

mieszkam w DE a tu trwa rok;-)

ladna pogoda sie u mnie robi, chyba zaraz jakis spacerek a potem pyzy

czy Was tez denerwuja ludzie? mnie ostatnio denerwuja wszyscy, obcy i wlasny maz tez, nawet jak kicha mnie denerwuje:crazy:

zrobilam sie zrzedzaca baba w ciazy:baffled:

Do góry