reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczyny mnie wieczorem dopadl bol kosci lonowych...taki dziwny... dzis to wogole dostalam skurcz i byl bolesny, a do tego bol jak na okres;/ czy to moze cos oznaczac???????
Dla swietego spokoju dzis pakuje torbe do szpitala.

to powinny być skurcze przepowiadające czy też skurcze Braxtona-Hicka, w tym okresie ciąży dość silne; przygotowauja macicę do porodu więc im wyższa ciąża tym sa silniejsze; nie prowadzą one do rozwarcia szyjki
ale oczywiście torbę możesz spakować, czemu nie

reklama
mam pytanie do dziewczyn które zamawiają na doz.pl :-) czy ceny w aptece różnią sie od tych z internetu??

też sie zastanawiałam dlaczego niektórzy lekarze nie zalecają wizyt co 2 tyg już teraz i w związku z tym że mi w przychodni kazała przyjść za miesiące (tzn. 18 maja) zapisałam sie jutro prywatnie:-)

na porodówce robia usg:-) przynajmniej mi robili 7 lat temu:-)

hehe, identycznie jak ja, do 27 kwietnia miałam co 4 tygodnie do następnej 3 tyg i nastepna wizyta też 18 maja :-)

To ja dołączam do grona wizytujących 18 maja :-) o ile dotrwam do tego dnia w dwupaku :-)
Wydaje mi się, że częstotliwość wizyt zależy też od tego jak przebiegała cała ciąża, ja chodzę prywatnie czyli teoretycznie mógł mi kazać przyjść po 2 tygodniach aby sobie dorobić ale idę po miesiącu. Pewnie dlatego że wszytko ok było do tej pory :-) Nie obraziłabym się gdyby synek wyszedł np 17 maja :-)

U mnie w szpitalu przy przyjęciu standardowo robią KTG i USG i badanie na samolocie wszystkim dziewczyną.

Piszecie o silnych skurczach ja jeszcze ich nie odczuwam ale pewnie jak przyjdzie co do czego to poczuję aż nadto :no:

ewela-napewno robią ktg i badanie ginekologiczne a usg jak niemogaustalić przez brzuch jak ułożona jest dzidzia ja jak rodziłam Marysie to robili usg żeby zobaczyć jaka jest duża bo poprzednie miałam w 31 tyg a tu się zaczynał38 i stwierdzili że moge rodzić bo jest już duza.Ja od półtora miesiaca mam wizyty co 2 tyg co wcale mnie nie cieszy bo dużo kasy na to idzie:no:
julia-te skurcze i bóle na okres to juz chyba teraz norma niech sobie ta macica ćwiczy żeby szybciej urodzić oby tylko skurcze nie były częstrze niż 6-7 na godzine no i jak są regularne i się nasilaja to trzeba raczej do szpitala się wybrac
klementinka-u mnie to juz chyba sie przyzwyczaili że mnie cały czas denerwuja chodze i ich opierniczam za wszystko po kolei:-)

A czytałyscie na styczniówkach jaką jedna dziewczyna ma niespodzianke ma 4 miesięczną dzidzie i zaszła w ciąże a w brzuszku trojaczki hi hi to dopiero bedzie miała zamieszanie:-)

tak siedze i sie zastanawiam bo nasza mała ma teraz prawie 9cm głowke to jaki bedzie obwód jej głowki w dniu porodu wie która jak to sie ma?:-D:-D:-D

a co do badań to u nas wczoraj mowili ze wlasnie ktg, usg i samolot ale nie zawsze jezeli ma sie łożysko nisko albo centralnie usadowione to trzeba mowic od razu jak przyjedziemy bo wtedy nie badają na fotelu

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry