reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

paula-podobno norma główki to od32 do 38cm w obwodzie na szczęście moje córcie mają zawsze malutkie główki w porównaniu do reszty i teraz z usg tez wynika że główka malutka to dobrze zawsze to te 2 czy 3 cm mniej się musi rozszeżyć podczas porodu:-DWłaśnie wyciągnełam książeczke Marysi i miała 32 cm po porodzie
ewus-ale się usmiałam z twojego posta az mnie brzuch boli:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Zmotywowalam sie i wstawilam ciuszki Amelki=) narazie biale..

a co do wizyt u lekarza ja od 12 tyg mialam wizyty co 2 tyg. ze wzgledu poronienia i wysokiego zagrozenia tej ciazy. Teraz wizyte mam w poniedzialek, i cos mi sie wydaje ze bede do konca chodzic juz co tydzien na wizyte.

tak siedze i sie zastanawiam bo nasza mała ma teraz prawie 9cm głowke to jaki bedzie obwód jej głowki w dniu porodu wie która jak to sie ma?:-D:-D:-D

a co do badań to u nas wczoraj mowili ze wlasnie ktg, usg i samolot ale nie zawsze jezeli ma sie łożysko nisko albo centralnie usadowione to trzeba mowic od razu jak przyjedziemy bo wtedy nie badają na fotelu

ale jak 9cm? mój ma obwód główki 31 cm ( tzn. w 35 tc)

a co do wizyt u lekarza ja od 12 tyg mialam wizyty co 2 tyg. ze wzgledu poronienia i wysokiego zagrozenia tej ciazy. Teraz wizyte mam w poniedzialek, i cos mi sie wydaje ze bede do konca chodzic juz co tydzien na wizyte.

To ty zbankrutujesz na tych wizytach :szok:

paula24211 - sprawdziłam i juz wiem o co chodziło z tymi 9 cm - pewnie to BPD - wymiar dwuciemieniowy:-Dmój też tyle miał - czyli to się równa mniej więcej obwodowi główki ok 31 cm:-)

bo u mnie wtedy było tak:
BPD - 9cm
HC - obwód główki - 31,6 cm
Ac - obwód brzuszka - 32,5 cm

Ostatnia edycja:

ja nie mam ani jednego bialego ciuszka,nie nawidze tego koloru ;p

ale jak 9cm? mój ma obwód główki 31 cm ( tzn. w 35 tc)

9cm to pewnie i ma,ale nie obwodu,tylko szerokosci np od uszka to uszka:) mi tez nie mierza obwodu,tylko srednice. czy jak to sie nazywa (dawno w szkole nie bylam) :D:D

Witam się w tym słonecznym dniu z Wami puchatki;)

Był sąsiad, czekają na sekcję nadal bo załatwiają papiery aby być na sekcji....ja też bym mogła być ale nie chce narażać dzieciątka na nie przyjemne stresy.....
Dzisiaj mam wizytę....ciekawe co mi powie moja Pani doktor....czy moja kokoszka urosła;)

ITA zamówiłam to łóżeczko z szufladą a poście w serduszka;)Mój mąż już czeka kiedy to przyjdzie;)Ja noce przesypiam bez problemu jedynie tą nie spałam kiedy dowiedziałam sie, że mój sąsiad nie żyje;(

Właśnie czytam swój wypis ze szpitala i z wyniku USG u mojego malucha obwód główki wynosi 32,71 cm :-D
Jednak zaskoczył mnie wynik EFW (masy płodu) według USG 145g:szok::szok::szok::szok: gdyby jakiś czas temu lekarz mi nie powiedział że maluch ma ponad 2,5 kg to zaczęłabym panikować :-D Widać ktoś był głodny i zjadł jedną cyfrę :-) Skoro wtedy było 2500 to tera pewnie brakuje 3 czyli mój maluch ma 3145g :szok:
Łożysko też mi się już starzeje bo jest II stopnia czyli widać że już bliżej niż dalej do rozwiązania :-D

reklama
Do góry