reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witajcie!
Nareszcie się dziś wyspałam nawet razu na siusiu nie wstałam szok:szok:
klementinka-ja kupuje tak po 5 sztuk tetrowych i flanelowych jak zabraknie to najwyżej dokupie
ewela-wiadomo że jakby kupic same pieluchy to się z przesyłką nie opłaca ale przecierz zaraz w tym samym sklepie znajdzie się mase innych rzeczy do kupienia;-)
katarzynajanicka-fajnie że na wizycie wszystko w porządku
lena-powodzenia na wizycie!
zdec-ja dziś też z 5 min gapiłam się na tą liste miesięcy i przecirz my już na 2 miejscu a maj już się zaczął ale byłam zadowolona jak dziś to zobaczyłam:tak:
paulka-dobrze że tel tak szybko się znalazł po co dodatkowy jeszcze kłopot na głowie.Oby u męża jak najszybciej wykryli co mu dolega!

Co do opuchlizny nóg i wogóle to mi na szczęście narazie nic nie puchnie normalnie nosze sobie obrączke i pierścionek i mam luz jak zawsze mam nadzieje że tak zostanie do końca.Jak ostatnio byłam na badaniach stały przedemną dwie dziewczyny w ciąży i spojrzałam na ich nogi to niezłe baloniki miały aż byłam w szoku

gosiagro, paulka trzymajcie się ciepło, oby Wasi mężowie jak najszybciej wyzdrowieli i abyście wspólnie mogli cieszyć się szczęściem

częste oddawanie moczu to norma tez u mnie. A powiedzcie dziewczyny czy wy czujecie , ze się kości łonowe rozchodzą?? Bo ja czuje ucisk dość wyraźny. Nie wspominam nawet o skurczach i twardnieniu brzucha.

Mam to samo, a nieraz jest tak,ze ledwo moge chodzic bo tak boli i sie tylko posuwam po podłozu,czuje sie wtedy jakbym sexa uprawiala 24godziny non stop hehe :szok::-D:-D

ewelinka no no wiadomo,ze wtedy sie cos jeszcze wychaczy :-)

Aaa zakupilam i juz zaczełam uzywac te czopki Avenoc na hemoroidy,mam nadzieje,ze pomoga lepiej niz masc,bo wizyte u gina mam dopiero 17maja.

A własciwie ,dlaczego nie wszyscy ginekologowie kaza przychodzic na wizyte co 2 tygodnie???:oo2:

Nurtuje mnie jeszcze jedno - czy jak dostane te skurcze porodowe i pojade do szpitala to oni robia badanie usg w jakiej pozycji jest dziecko ???:sorry2:

Bo mnie sie wydaje,ze moj sie przekrecil znowu i sie boje ,zeby w trakcie rodzenia nie wyszlo,ze on np. jest dupcia w dół.

Witam sie z Wami po krótkiej przerwie:)

podczytywałam forum ale jakos nie miaalm natchnienia zeby cos pisac:-:)-(

lena, ewuś- przykro mi ze tak przykre sparwy sie stały
paulka, gosiagro- dużo zdrówka dla Was i Waszych meżów zeby szybciutko wrócili do Was zdrowi i zebyście juz cieszyli sie razem maluszkami:):tak::tak:

ewela- wczoraj na szkole mówili ze niby robią usg :-)

gratuluje udanych wizyt:)
a wszystkim wizytującym dzisiaj zycze samych pomyślych wieśi

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witajcie kochane brzuchatki
u nas tak sobie, weekend pogoda paskudna , teraz też prawie cały czas pada z małymi przerwami, ech... nawet nie mam jak się za porządne pranie zabrać
chwilkę się nie odzywałam ale jakoś nie miałam weny, z moim też różnie sie układało ale jest ok, szczerze mówiąc chciałabym juz urodzić i wrócić do jakiejś równowagi psychicznej bo te huśtawki nastrojów mnie kiedyś wykończą

w sumie starałam się czytać na bieżąco i widzę że pojawiały się zarówno dobre jak i złe wieści.... życie

liliti jak miło się czyta Twoje posty przepełnione radością wreszcie:-):-)
paulka, gosiagro trzymam kciuki za Waszych mężów oby wszystko szybko wróciło do normy i przed pojawieniem się maluchów na świecie

gratuluję wszystkim udanych wizyt i duuuużżżżyyyych maluszków, jak niewiele nam zostało

ja wczoraj mimo paskudnej pogody wybrałam sie na większe zakupy i tak dla siebie mam już chyba wszystko do szpitala
dla juniorka został mi do kupienia przewijak, leżaczek i parę drobiazgów
ewentualnie jakieś ciuszki gdyby coś mi się spodobało;-):tak::-D a tak będzie na pewno

do tego w planach pranko i prasowanie ale na to potrzeba czasu, chęci i pogody....a tu nici z tego :-D

tak właśnie wymyśliłam sobie że może jeszcze dziś się gdzieś wybiorę ale to zależy od mojego bo w taką pogodę i deszcz to nie bardzo chce mi się wybierać z lalą

coś się krakowianka dawno nie odzywała, ciekawe jak u niej się sprawy mają?

też sie zastanawiałam dlaczego niektórzy lekarze nie zalecają wizyt co 2 tyg już teraz i w związku z tym że mi w przychodni kazała przyjść za miesiące (tzn. 18 maja) zapisałam sie jutro prywatnie:-)

na porodówce robia usg:-) przynajmniej mi robili 7 lat temu:-)

Mam to samo, a nieraz jest tak,ze ledwo moge chodzic bo tak boli i sie tylko posuwam po podłozu,czuje sie wtedy jakbym sexa uprawiala 24godziny non stop hehe :szok::-D
Nurtuje mnie jeszcze jedno - czy jak dostane te skurcze porodowe i pojade do szpitala to oni robia badanie usg w jakiej pozycji jest dziecko ???:sorry2:

Bo mnie sie wydaje,ze moj sie przekrecil znowu i sie boje ,zeby w trakcie rodzenia nie wyszlo,ze on np. jest dupcia w dół.
u nas przy przyjęciu do szpitala standardowo robi sie ktg i usg właśnie po to by sprawdzić co z dzidzią

witam się z Wami po 4dniowej przerwie...
weekend miałam intensywny ale to już chyba koniec wojaży:no:, już nie mam na nie siły, ale i tak było fajnie:-D:-D:-D
właśnie kończy mi się czwarte pranie Tymonka, więc idę je wieszać a potem poczytam co u Was się działo;-)
jedyne co przelotnie zauważyłam że u leny i ewuś zdarzyły się przykre rzeczy:no::no: przykro mi dziewczyny, trzymajcie się choćby dla Waszych pociech!

ITA zamówiłam jednak to łóżeczko;)
z szufladą:tak:? i na jaką pościel się zdecydowałaś???

reklama
też sie zastanawiałam dlaczego niektórzy lekarze nie zalecają wizyt co 2 tyg już teraz i w związku z tym że mi w przychodni kazała przyjść za miesiące (tzn. 18 maja) zapisałam sie jutro prywatnie:-)

na porodówce robia usg:-) przynajmniej mi robili 7 lat temu:-)
ja do 27 kwietnia miałam co miesiac teraz od ostatniej wizyty do nastepnej mam 3 tyg i to bedzie juz ostatnia wizyta niby
tez mam 18 maja wizyte:)

Do góry