reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Oj :-( coś nieciekawy koniec tego weekendu. Same problemy jak czytam. Miejmy nadzieję, że już jutro będzie lepiej. Wszystkich zmartwionych pozdrawiam cieplutko, życzę spokoju i pomyślnego przebiegu wydarzeń

reklama
widze ze mnie kilka godzinek nie bylo a tu takie wiesci!
Ewus..wazne ze dziadek pod dobra opieka juz jest.moj dziadzia niestety nie doczekal prawnuka!zmarl 8 pazdziernika w strasznych meczarniach spowodowanych rakiem.wlasciwie krotko po tym jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy dziadka juz nie bylo!
to samo bylo z moja prababcia!kilka dni po tym jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy zmarla moja ukochana prababcia.
ale...oczywiscie z twoim dziadkiem bedzie ok!i zaraz bedzie 2 prawnukow na kolanach trzymal!

Lena rowniez mi przykro.mlody chlopak ale jak to mowia..."dawca organow".przykre ale prawdziwe.

a ja po mialam nadzieje milym popoludniu spedzonym z przemila kumpela!niestety moje starsze dziecie dalo mi wycisk teraz spi a ja nadal jestem pod (negatywnym)wrazeniem jaka ona potrafi byc cholera!!!
kolejny dzien kiedy mialam sobie kupic sukienke i ...nie wyszlo!mialam poprostu dosc zachowania Susanki i na mysl o chodzeniu z nia po sklepach zrobilo mi sie slabo!!!
teraz siedze i naslu****e bo Caroline zabkuje i co chwilke mi sie budzi a ze dzisiaj nie spala popoludniu to musialam ja teraz polozyc i co chwilke slychac placz!
a do tego znowu lapia mnie wieczorne skurcze i okazalo sie ze niestety rodze SAMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
smutno mi jak cholera!ale najprawdopodobniej nie bede miala z kim zostawic dziewczynek wiec...Ksiaze zostanie z nimi w domu a ja poraz 2 na porodowce sama!no coz bywa i tak!chociaz fajnie miec bliska osobe przy sobie!ale mam cicha nadzieje ze porod potrwa tyle co z Caroline i ze w przeciagu 1.5 godz bedzie po wszystkim!

Dziewczyny idę sie położyć staram się nie płakać ale nerwy robią swoje....brzuch mnie boli....obym jeszcze w domu biedy nie narobiła....moja mama płacze tato zakręcony....wychowałam się z nim od małego...

nie napisze ci nic na pocieszenie bo wiem ze nic nie pomoze!
ale moja przyjaciolka zawsze mowila ze jezeli ktos umiera blisko (jest bliski sercu)ciezarnej to dziecko ktore nosi w sobie taka dziewczyna dostaje czastke tej zmarlej osoby!
i mam nadzieje ze to prawda!

Dziewczyny idę sie położyć staram się nie płakać ale nerwy robią swoje....brzuch mnie boli....obym jeszcze w domu biedy nie narobiła....moja mama płacze tato zakręcony....wychowałam się z nim od małego...

Kochana idz sie poloz staraj sie nie denerwowac, wiem latwo mowic, ale musisz myslec o malenstwie...moze zdrzemiesz sie

Mąż goni mnie abym zasnęła....ale jest ciężko...kiedy wstaję do okna nowo urządzonej sypialni.....widzę jego okna pokoju gdzie zawsze sie świeciło światło a dzisiaj........ciemność......

Ewus wylew nie oznacza od razu najgorszego bedzie moze mniej sprawny wiec nie martw sie na zapas

Lena wiadomosc straszna

Onam masz rozbietosc dzialan w nocy zle w dzien planujesz zakupy :)

Annnajak widze ze mamy wizyty tak samo 6 maja kontrola szyjki ...

Kajdusia ja dzis zrobilam wstepna liste zakupow :) tzn duzych rzeczy za ciuszki wezme sie pozniej :)

Liliti nadrabiaj spacerki :)

A ja zmierzylam dzis brzucho i okazalo sie ze zmalal co prawda tylko o 1cm ale to oznacza ze mam w nim tylko 90 !!

Ewus wylew nie oznacza od razu najgorszego bedzie moze mniej sprawny wiec nie martw sie na zapas

Lena wiadomosc straszna

Onam masz rozbietosc dzialan w nocy zle w dzien planujesz zakupy :)

Annnajak widze ze mamy wizyty tak samo 6 maja kontrola szyjki ...

Kajdusia ja dzis zrobilam wstepna liste zakupow :) tzn duzych rzeczy za ciuszki wezme sie pozniej :)

Liliti nadrabiaj spacerki :)

A ja zmierzylam dzis brzucho i okazalo sie ze zmalal co prawda tylko o 1cm ale to oznacza ze mam w nim tylko 90 !!

no wlasnie tak to u mnie!
w nocy juz prawie porodowka skrecam sie z bolu-teraz jeszcze biegunka doszla!
a w dzien!jakbym w ciazy nie byla!gdyby nie fakt ze mi brzuchol odstaje i czasami pasazer na gape kopnie to bym o tym zapomniala!
chociaz poranki tez sa ciezkie ale ok 12 zaczynam cala para!zakupy zabawy sprzatanie itd!
ja tez mam wizyte 6 maja!jest to najdluzsza wizyta podczas calej ciazy w irlandii!robia usg ale bardzo dokladne,krew,mocz ,cisnienie.badanie brzuszka, cytologia, a do tego zadko stosowane badanie ginekologiczne.no i...zapoznanie z tym jak chcemy i co moze zrobic dla nas lekarz podczas porodu.(znieczulenie,jak wyglada wrazie czego cesarka,opieka nad noworodkiem i mamuska!co trzeba ze soba zabrac itd).nie moge sie doczekac i choc przed kazda wizyta odczuwalam stres tak teraz pelny relaks!
kurcze...Caroline nadal nie moze zasnac!zaplacze sie normalnie!budzi sie z zegarkiem w reku co 15 min!biedna zabkujaca moja lady!

LENA a Ty powinnas sie zrelaksowac!wiem jak to sie mowi zapewniam Cie!ale..pamietaj ze Ty masz nowe zycie w sobie i ze Twoj przyjaciel napewno by nie chcial zeby jego odejscie jakos zle wplynelo na Twoje malenstwo

Ewus bo to tak zawsze jest ze tych najszczerszych sie nie docenia...
ale mysle ze ich dobroc zostanie nagrodzona bo i tak rozliczni bedziemy tam na gorze,w niebie...:)

reklama
Do góry