reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

:-)
Czesc brzuchatki niby mialo byc dziisja 23 stopnie ale jakos narazie sie chyba nie zapowiada:no:

Ja nawet dzisiaj sie wyspalam nie wstalam rano razem z M i spałam do 8.30 ale efekt tego taki ze M zapomniła kanapek do pracy zawsze jak wstaje to pytam sie czy wzial bo jak zaspany to zapomina no i dzisiaj nie wstałam i zapomnial ale ja sie wyspalam hi hi:-D:-D:-D:-D

athena- nieźle z tą teściową ale skad mogłas wiedziec ze ona tez nie wzieła kluczy :-D:-D:-D:-D ale bylyby jaja jakby musiała tyle czekać :-D:-D:-D:-D

Gratuluje wszystkim udanych wizyt

Co do wagi malucha to jak nasza teraz na początek 35 wazy 2,5kg to lekarz wyliczyl ze za jakies 3 tyg powinna miec 3,2kg to taka fajniutka bedzie:tak::tak::tak: mowil nam wczoraj ze jego sprzet ma granice błedu tylko 10gram

Dał mi tez wczoraj zwolnienie do szkoły zebym nie musiała sie meczyc na zjazdach bede chodzila tylko wtedy jak bedzie jakies koło albo zaliczenie bo tak to bym nie wysiedziała 2 dni od rana do wieczora
pytałam sie o to klucie i mówil ze to własnie szyjka kłuje wiec jesli was też męczy kłucie to po prostu wiecej polegiwac trzeba nie forsowac sie

ale sie rozpisałam

Lena- ale mi smaka narobilas tym 5 piętrowym tortem:-D:-D:-D normalnie az bym zjadła takiego choć małego :-D:-D

ewitka- fajnie ze zaglądasz, trzymam kciuki zeby Maleństwo wróciło jak najszybciej:)

kpi- super ze mieszkanko prawie gotowe :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witajcie z rana!
Dziecko do przedszkola odstawione pora na śniadanko i kakao przed pracą:tak:
Ginek wczoraj przepisał mi witaminki B 12 niewiem na co i po co one są zaraz poczytam w necie ale pisze na nich że to sproszkowane drożdze piwne więc stwierdziłam że to pewnie z braku piwa w ciąży mi przepisał:-Dtrzeba to uzupełnić tabletkami:-Dale już niedługo to znaczy niewiem ile potrwa karmienie to się nadrobi:-)
ja do śniadanka tez zrobilam sobie kakao pychaaaaa:) a co do szyjki to postanowilam sie az tak nie nastawiac ze za 3 tyg poród bo tak jak pisalas roznie to bywa:) ale mam taka malutka nadzieje ze moze 26 maj:) raz ze Dzień Matki a dwa ze mOje imieninki ale miałabym prezet wspaniały ale to tylko marzenie:) hi hi

Hej dziewczyny melduje sie po wizycie a wiec lekarz daje mi 2-3 tyg i mowi ze rodzimy szyjka na wykończeniu mięciutka rozwarta na 2 cm mała waży juz 2,5 kg wiec spora za 3 tyg nastepna wizyta:) jesli dotrzymam :-D:-D:-D :-Dtakze napewno zostanę majówką:tak::tak::tak: ale pozostane z Wami do konca:) lekarz sie dzwił ze nie urodzilam prezez ten miesiac z taką szyjka pytal sie czy chce do szpitala ale ja twardo ze nie dopiero na poród hi hi a co tam bede lezec małej juz nic nie grozi wiec pocieszam sie ze za 2-3 tyg beda ja moze miała juz w ramionach:tak::tak::tak:

doczytam wieczorkiem co u was a teraz dzwonie do mojej mamy bo czeka z więsciami;-);-);-);-)

U mnie natomiast lekarz powiedzial aby wytrzymac 3 tygodnie dla dobra pluc malej ,bo jeszcze nie sa dobrze rozwiniete. Wychodzi zatem ,ze bedziemy rodzic w podobnym czasie :) jako majowki :) Mam nadzieje,ze wszystko sie szczesliwie zakonczy.

U mnie natomiast lekarz powiedzial aby wytrzymac 3 tygodnie dla dobra pluc malej ,bo jeszcze nie sa dobrze rozwiniete. Wychodzi zatem ,ze bedziemy rodzic w podobnym czasie :) jako majowki :) Mam nadzieje,ze wszystko sie szczesliwie zakonczy.

mi tez powiedzial ze ws sumie moze sie juz urodzic ale jeszcze chociaz 2 tyg mam sie oszczedzac a potem .....

Juz sie nie moge doczekac najgorsze bedzie to oczekiwanie ale damy rade:)

paula-no to jak tak chcesz 26 to jakiś parogodzinny maratonik po sklepach 25 powinien troszke pomóc:-Dja tak miałam ostatnio pojechałam do Arkadii połaziłam pare godzinek po sklepach no i w nocy pojechałam do szpitala.
Doczytałam że B12 w ciąży to na niedokrwistość razem z żelazem ma polepszać poziom hemoglobiny:happy:

paula-no to jak tak chcesz 26 to jakiś parogodzinny maratonik po sklepach 25 powinien troszke pomóc:-Dja tak miałam ostatnio pojechałam do Arkadii połaziłam pare godzinek po sklepach no i w nocy pojechałam do szpitala.
Doczytałam że B12 w ciąży to na niedokrwistość razem z żelazem ma polepszać poziom hemoglobiny:happy:

Fajnie dzieki ze napisalas mi hi hi 18 maja mam ostatnią juz wizyte i zobaczymy:) jak wsio bedzie oki to pojde za Twoją rada:):)
Łykaj tableteczki łykaj :)

Witam raniutko
dziewczyny mam do was pytanko , bo mi ostatnio lekarz powiedział że mam mało wód płodowych na granicy dolnej normy, czy któraś z waz tez tak ma i co można zrobić żeby było ich więcej?

Magda miałam tak w pierwszej ciąży, lekarz powinnien cie wysłac do szpitala na 3-4 dni, bedziesz dostawac kroplówki uzupełniające wody,po tym sie wszystko unormuje.

anetha duzy plus za teściówke :-D

Gratuluje udanych wizyt wszystkim dziewczynką :-)

Mam newsa - kolezanka tydzien temu rodziła i pytam sie jej jak sie jej zaczeło,a ona mowi,ze najpierw tak co 10min skurcze miała ok 3 w nocy, doczekala do rana i tak ok. 8 dopiero zlapały ja skurcze co 6 min, pojechala na izbe przyjesc. No i urodzila. Słuchajcie wogole zadne wody jej nie wyleciały,wiec chyba nie ma co na nie czekac, wogole połozna jej powiedziała,ze nie jest dobrze jak wody wyleca wczesniej,bo one zawsze wylatuja w trakcie parcia no jak sie rodzi. Wiec dziewczyny musimy liczyc skurcze jak nas złapa :-)
Troche mnie uspokoiła, bo powiedziała,ze w tym naszym Kołobrzeskim szpitalu to obsługa na szóstkę i ,ze kazda kobieta ma osobna sale z łazienka nie zaleznie czy chodziła na szkołe rodzenia. Super. Ze wogole przed porodem połozna cwiczy z pacjentka oddechy jak ma to robic podczas porodu :-)

A i jeszcze jedna wazna rzecz- jak pierwsze dziecko np. wazylo 3000g to drugie bedzie wazyc podobnie,a nie jak lekarz nieraz mowi,ze np. 4kg wiec spokojnie :happy:

Mam newsa - kolezanka tydzien temu rodziła i pytam sie jej jak sie jej zaczeło,a ona mowi,ze najpierw tak co 10min skurcze miała ok 3 w nocy, doczekala do rana i tak ok. 8 dopiero zlapały ja skurcze co 6 min, pojechala na izbe przyjesc. No i urodzila. Słuchajcie wogole zadne wody jej nie wyleciały,wiec chyba nie ma co na nie czekac, wogole połozna jej powiedziała,ze nie jest dobrze jak wody wyleca wczesniej,bo one zawsze wylatuja w trakcie parcia no jak sie rodzi. Wiec dziewczyny musimy liczyc skurcze jak nas złapa :-)
Troche mnie uspokoiła, bo powiedziała,ze w tym naszym Kołobrzeskim szpitalu to obsługa na szóstkę i ,ze kazda kobieta ma osobna sale z łazienka nie zaleznie czy chodziła na szkołe rodzenia. Super. Ze wogole przed porodem połozna cwiczy z pacjentka oddechy jak ma to robic podczas porodu :-)

A i jeszcze jedna wazna rzecz- jak pierwsze dziecko np. wazylo 3000g to drugie bedzie wazyc podobnie,a nie jak lekarz nieraz mowi,ze np. 4kg wiec spokojnie :happy:

No opieka jest super słyszalam od wielu kolezanek ktore tam rodziły:):-)
ale co do sal to nie wiem czy kazdy dostaje osobna chyba ze do porodu to tak wtedy jest z lazienką ale po porodzie to tylko ze chyba jedynki są wolne to wtedy bo tak to sa dwusobowe chyba sale

No opieka jest super słyszalam od wielu kolezanek ktore tam rodziły:):-)
ale co do sal to nie wiem czy kazdy dostaje osobna chyba ze do porodu to tak wtedy jest z lazienką ale po porodzie to tylko ze chyba jedynki są wolne to wtedy bo tak to sa dwusobowe chyba sale

Tak naprawdę to sie dowiemy w trakcie, bo wiesz jak to kazdy gada ,a potem moze i tak byc zupelnie inaczej :-)

reklama
Do góry