reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

witam się z Wami z rana:-D

paula24211 to Ci lekarz powiedział, jak na szpilkach pewnie będziesz chodzić, ale może i dobrze mieć taką świadomość że to tuż tuż.z tego co mój powiedział to jak urodzę za 13 dni to dzidzia będzie już donoszona i nie będzie wcześniakiem,ale równie dobrze może to być jeszcze 5-6 tygodni:szok:

no wlasnie roznie to bywa niby 3 tyg a tak jak piszesz ze moze byc i 5 tyg:) choc jak wczoraj powiedzialam lekarzowi ze bedzie i tak ze 42 tyg bede chodzic to spojrzal sie powiedzial jakie 42 tygodnie
38 sie zaczyna i rodzimy no zobaczymy trzymam go za slowo hi hi bo tak naprawde to nie moge sie doczekac:)

reklama
Witajcie,

nadrobiłam wczorajsze posty bo padł mi wczoraj komputer i z bierzącego czytania były nici:-)

Gratuluje udanych wizyt i sporych dzieciaczków:-)teraz to juz naprawdę przyjdzie nam czekac na wieści z porodówek:-) Widze że coraz więcej mam może zostać majówkami:-)i ja do nich też moge się zaliczyć:-)

liliti - zobacz jaka ta twoja córeczka jest madrą dziewczynką:-Dwie co dla niej dobre:-)

miłego dnia

Witam,
wybrałam się wczoraj z mężem na zakupy i kasy tyle poszło że masakra, a to jeszcze nie koniec bo brakuje mi jeszcze kilku rzeczy dla maluszka :szok:
w aptece kupiłam aspirator Fridy, maść Bepanthen, emolium i 70zł poszło.
Bałam się trochę tych zakupów ale na szczęście czuje się dobrze i brzuch nie boli.

athena83
hehe fajnie wyszło z tą teściową :-)

paulka82 leż kochana, może te skurcze nie były groźne ale lepiej uważać

Ewitka fajnie że zajrzałaś do nas, szkoda że w tym roku z dzidzią się nie udało ale wierzę że przyjdzie czas w którym będziesz cieszyć się swoim maleństwem.

cytrusik mnie się śniło wczoraj że to ja urodziłam i to na ulicy ale mąż był przy mnie i daliśmy radę :szok:

paula-no to jak tak chcesz 26 to jakiś parogodzinny maratonik po sklepach 25 powinien troszke pomóc:-Dja tak miałam ostatnio pojechałam do Arkadii połaziłam pare godzinek po sklepach no i w nocy pojechałam do szpitala.
Doczytałam że B12 w ciąży to na niedokrwistość razem z żelazem ma polepszać poziom hemoglobiny:happy:
ja taki maratonik może urządze sobie 29 maja by urodzić 30 maja w dniu swoich urodzin :-)

liliti wiara czyni cuda!! super że malutka jeszcze w brzuszku i nabiera siły no i Ty jesteś spokojniejsza

Życzę udanego dnia

Liliti bardzo sie ciesze ze Soni juz sie niespieszy:)

U nas sloneczko swieci, troche dzis pospalam bo do 9=) jak nigdy hehe. Moja maluda moglaby sie urodzic w mojego M. urodziny czyli 28 maja ale zobaczymy czy dotrwamy, i tak jak mowicie wieksza czesc czerwcowek rozpakuje sie w maju hihi:)

Dzis nad ranem wpadlam w jakas panike;/ mala cala npc sie nieruszla, wiec zaczelam szturchac brzuszek, jedn raz, drug, trzeci cisza, juz chcialam budzic M, lzy w oczach, a ona pewnie zaspana kopla mnie dwa razy, taka szczesliwa bylam=) i zal mi jej bylo ze ja wybudzilam:(

Witajcie laseczki;)
Ja już mam prawie sypialnię gotową teraz szukam firanki na allegro i jeszcze mąż ma założyć panele i koniec;)
liliti super wieści cały czas wierzyłam;)
Dzisiaj jadę z mamą do teściowej;)
WRrrrr ustalić co jeszcze do wesela potrzebne;)

Liliti bardzo sie ciesze ze Soni juz sie niespieszy:)

U nas sloneczko swieci, troche dzis pospalam bo do 9=) jak nigdy hehe. Moja maluda moglaby sie urodzic w mojego M. urodziny czyli 28 maja ale zobaczymy czy dotrwamy, i tak jak mowicie wieksza czesc czerwcowek rozpakuje sie w maju hihi:)

Dzis nad ranem wpadlam w jakas panike;/ mala cala npc sie nieruszla, wiec zaczelam szturchac brzuszek, jedn raz, drug, trzeci cisza, juz chcialam budzic M, lzy w oczach, a ona pewnie zaspana kopla mnie dwa razy, taka szczesliwa bylam=) i zal mi jej bylo ze ja wybudzilam:(

z tymi ruchami naszych maluchów to tak jest, ja tez zauwazyłam u siebie objawy paniki jak mały nie rusza się dłuższy czas, a właśnie ostatnio daje mi przespać całą noc i zamiast byc mu za to wdzięczna to denerwuje się że coś jest nie tak:) pocieszam sie że to jeszcze troche więcej niż 4 tyg i juz będzie z nami - bo inaczej bym chyba zwariowała :)

Koriander- trzymam kciuki za jutrzejsze usg, ja miałam wczoraj, ale i tak najmilej wspominam te usg, gdy mała była naprawdę malutka, teraz coraz trudniej się czegoś dopatrzec :baffled:... Piotrek względnie zdrowy tfu tfu odpukać, chodzi do przedszkola już całe 3 dni :-) Wymaz z gardła wykazał, że ma bakterie pałeczek ropy błękitnej, cokolwiek to jest :eek:podobno straszne dziadostwo, właściwie na razie nie do wyleczenia- i od tego tak brzydko mu pachnie z buzi... Lekarka mi też zrobiła wymaz, na szczęście jestem czysta, więc mam nadzieję, że Małgoś też będzie zdrów i nie złapie nic od Piotrka... Ze studentami rozstanie takie nie do końca, bo obiecalam, że będę ich "doglądać" do egzaminu, gorzej w szkole- dzieci płakały, zrobiłam takie spotkanie pożegnalne z nimi i z rodzicami, upiekłam 2 ciasta, było bardzo milo... jak na razie dużo bardziej aktywna jestem w domu i bardziej się męczę, w szkole musiałam jedynie się wdrapać po schodach do sali i póxniej już tylko sobie siedziałam, gadałam, albo grałam- czyli mój żywioł- trochę żal teraz :-(A Wasze mieszkanko już wykończone zupełnie? A jak Wam idzie z wyborem imienia dla malutkiej? Uściski dla A no i teściów!!! :-)
liliti- ale cudowna wiadomość!!! Cieszę się razem z Tobą!
ita- udanej wizyty u teściowej :-D:-D
nadika- niezły sen, poród na ulicy :szok: Kurcze, za zakupy też muszę się wreszcie zabrać...
zdec- miłych owocnych poprawek życzę:-)

Dziewuszki, no co Wy tak z tym zaklepywaniem się na maj ?? :szok::-D Bo zaczynam panikować :eek: Ja zapisuję się na koniec kolejki, to Wy sobie wszyscy rodźcie, a ja sobie poczekam :-D:-D A póxniej będę się od Was uczyć opieki nad maluszkiem :-D

Dobra, pora zabrać się za porządki, pranie, malowanie itp...

reklama
liliti-bardzo się ciesze że twoja malutka jeszcze troszke posiedzi i że możesz wreszcie wyjść ze szpitala teraz to pewnie już sobie posiedzi do 37 tyg trzymam za to kciuki:tak:

Naprawde jak to szybko wszystko leci jak patrze na niektóre wasze suwaczki to naprawde tak za dwa tygodnie to juz się zacznie wysyp czerwcowych dzieciaczków bo u niektórych będzie już 38tyd:szok:

Do góry