reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Mam pytanie czy ktorejs z Was pojawily sie albo wrocily mdlosci ?? ja mam powtorke z poprzedniej ciazy na poczatku nic raj na ziemi a na koniec mdlosci i zastanawiam sie czy to ja jestem taka felerna czy komus jeszcze tez sie to zdaza

kochana ja tak mam od jakiegoś miesiąca... i jeszcze jak cos zjemm to mi sie cofa :baffled:

reklama
Hej Kochane ja dopiero w domku, załatwiłam wszystko co chciałam;)
Załatwiłam ciasto w cukierni na wesele rzem z 5 piętrowym tortem w super cenie;)
BYłam u lekarza internisty aby wystawił mi skierowanie do laboratorium bo nie pójdę jak mam od prywatnego żeby nie płacić i bez żadnego ale mi dał;)
Oczywiście wiem dlaczego nie ma miejsc na wizyty a terminy są długie.....cła poczekalnia mocherów....o dziwo babka mnie wpuściła i poszła na koniec kolejki za mnie.....wow byłam w szoku....

ale się przez chwilę zestresowałam, ok 19:00 miałam dość mocny skurcz, po ok 25 minutach kolejny i potem jeszcze dwa też po ok 25minutach, ale na szczęście już nic więcej od ponad godziny się nie dzieje i mam nadzieje,że w najbliższym nic się nie wydarzy, kurcze oby to była jednorazowa akcja...aż z tego stresu idę się położyć

ale się przez chwilę zestresowałam, ok 19:00 miałam dość mocny skurcz, po ok 25 minutach kolejny i potem jeszcze dwa też po ok 25minutach, ale na szczęście już nic więcej od ponad godziny się nie dzieje i mam nadzieje,że w najbliższym nic się nie wydarzy, kurcze oby to była jednorazowa akcja...aż z tego stresu idę się położyć
Ale kobieta w ciąży czasami nie może uniknąć stresu:)Powinniśmy znać datę i godz kiedy rodzimy;)Fajnie by było;)

Mam pytanie czy ktorejs z Was pojawily sie albo wrocily mdlosci ?? ja mam powtorke z poprzedniej ciazy na poczatku nic raj na ziemi a na koniec mdlosci i zastanawiam sie czy to ja jestem taka felerna czy komus jeszcze tez sie to zdaza

ja dolaczam do tych szczesliwych co walcza znowu ze zgaga i mdlosciami.
cos zaczyna mi sie powoli cholernie dluzyc...

Witajcie wieczorkiem:tak:
Jesteśmy po usg, co najważniejsze Kornelia jest nadal Kornelią :-)
Rozwija się jak należy, główką ułożona jest w dół i dała się pięknie pomierzyć. Tylko buźki nie chciała pokazać, wtuliła się w ściankę macicy i tylko tył było widać.
Waży sobie już 2291g. Odetchęłam nieco z ulgą bo obawiałam się trochę, że będzie już sporo cięższa. Jest więc szansa, że nie dołączę do grona rodzących w mojej rodzinie dzieci w okolicach 4,5-5 kg :-)Średni wiek wyliczony został na 33t4d więc tylko 4 dni do przodu w odniesieniu do przewidywanego terminu.
Ponadto gin stwierdził, że łożysko zdrowe, młode i ładnie ułożone w górnej części macicy, wód płodowych dużo i na koniec powiedział, że więcej mnie nie będzie teraz chwalił bo to się może potem źle skończyć ;-)
Jestem bardzo zadowolona i mam po tym usg bardzo dobry humor.:happy:
No i dziś jeszcze dziś wieczorem zaczęłam mocno czuć przez trochę skurcze, sądzę, że to są te skurcze Braxtona-Hicksa więc macica zaczęła intensywniej ćwiczyć przed porodem...
A teraz poczytam co tam u Was popołudniu i wieczorkiem.

Czesc dziewczynki. Nie mam czasu zeby nadrobic zaleglosci,wiec nie wiem co sie u Was sie dzieje,ale mam nadzieje,ze wszystko ok.
Ja jakos znioslam moja 27godzinna podroz, spuchlam tylko i obolala jestem,ale tak i zdrowy czlowiek po takiej podrozy sie czuje. Dzis juz z samego rana mialam wizyte. Moj maluszek wazy juz 2250...:eek:pani powiedziala,ze duzy z niego chlopak i jak tak dalej bedzie to na czas porodu prawdopodobna waga to ok4500,wiec cesarka...:szok:Normalnie taka oczy na nia zrobilam,jakos nie spodziewalam sie takiego 'maluszka':)Poza tym wszystko ok. Brzuchol wielki bo i dzidzia duza. Szyjka dluga na 4cm!:tak:
W sobote moj malzonek mnie opusci:-(wraca do Anglii,tak mi przykro z tego powodu... ale bede miala wtedy wiecej czasu na nadrabianie zaleglosci BB.
Moja siostra miala na dzis termin... i dalej nic... napiecie male w rodzinie,a ona to juz w ogole denerwuje sie kazdym dniem. Jest taki maly plus cesarki,ze przynajmniej wiesz kiedy i o ktorej sie odbedzie.
Uciekam spacku.Dobranocki.

Czesc dziewczynki. Nie mam czasu zeby nadrobic zaleglosci,wiec nie wiem co sie u Was sie dzieje,ale mam nadzieje,ze wszystko ok.
Ja jakos znioslam moja 27godzinna podroz, spuchlam tylko i obolala jestem,ale tak i zdrowy czlowiek po takiej podrozy sie czuje. Dzis juz z samego rana mialam wizyte. Moj maluszek wazy juz 2250...:eek:pani powiedziala,ze duzy z niego chlopak i jak tak dalej bedzie to na czas porodu prawdopodobna waga to ok4500,wiec cesarka...:szok:
Jestem bardzo zaskoczona tym, że Twoja ginka uważa, że jak dziecko ma w 32tc 2250g to na koniec ciąży będzie miało 4500g...
Ponadto w Toruniu taka waga nie jest dla lekarzy wskazaniem do cesarki...
Waga dziecka w ciąży | Serwis świadomych rodziców radosnych dzieci

Fajnie, że ta podróż już za Tobą!

reklama
Ja jakos znioslam moja 27godzinna podroz, spuchlam tylko i obolala jestem,ale tak i zdrowy czlowiek po takiej podrozy sie czuje. Dzis juz z samego rana mialam wizyte. Moj maluszek wazy juz 2250...:eek:pani powiedziala,ze duzy z niego chlopak i jak tak dalej bedzie to na czas porodu prawdopodobna waga to ok4500,wiec cesarka...:szok:Normalnie taka oczy na nia zrobilam,jakos nie spodziewalam sie takiego 'maluszka':)

ania, nie wierz tym rokowaniom do konca. ja bylam dokladnie chyba w 32+3 tygdoniu ciazy (czyli prawie jak ty)i maly wazyl 2800g. lekarka powiedziala, ze do terminu bedzie wazyl 4kg. to wszystko jest szacunkowe. moj poprzedni syn wazyl 4,3kg i jedni lekarze w szpitalu mowili 3,5kg, a wlasnie ta moja lekarka mowila - ponad 4kg.
i twoj maluszek wcale taki wielgasny nie jest, zeby bic rekordy. bez obaw ;-)))

Do góry