reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Ja dzisiaj truskawki w polo dostałam, niestety nie było serka mascarpone, ale danio waniliowy go dzielnie zastąpił + pokruszone herbatniki... mmm pycha :-)
U mnie dzisiaj strasznie duszno, więc chyba też na burzę się zbiera.

Zastanawiam się, jak to jest ze zgłoszeniem w USC, jak się już nasze bobaski wuklują. Jest jakiś termin? Czy może szpital zgłasza? Wiecie może?

Ja dzisiaj truskawki w polo dostałam, niestety nie było serka mascarpone, ale danio waniliowy go dzielnie zastąpił + pokruszone herbatniki... mmm pycha :-)

Zastanawiam się, jak to jest ze zgłoszeniem w USC, jak się już nasze bobaski wuklują. Jest jakiś termin? Czy może szpital zgłasza? Wiecie może?

Nie pamietam,ale chyba tydzien po wypisie ze szpitala trzeba isc z wypisem do urzedu

annajak- z tego co pamiętam jak urodziłam Patryka to było tak,ze szpital wysyłał do USC informacje o urodzeniu dziecka z danymi rodziców, potem musisz się zgłosić do USC w mieście gdzie się urodziło dziecko i je zarejestrować czyli,żeby Ci wydali akt urodzenia no i złożyć dokumenty o wydanie PESELU, z tego co wiem to chyba nie ma jakiegoś konkretnego czasu, ale im szybciej tym lepiej, bo bez aktu urodzenia nie załatwisz różnych spraw becikowego, ani kasy z ubezpieczenia jeśli Ci się nalezy za urodzenie dziecka :)

tutaj jest w skrócie wyjaśnione
http://www.maluchy.pl/artykul/131

Ostatnia edycja:

Rejestracja dziecka po urodzeniu - Sprawy administracyjne - Dziecko i prawo - Wieszjak.pl

a przy okazji znalazłam ciekawa stronkę
http://www.dlanoworodka.pl/

Ostatnia edycja:
Ale u nas burza;)Ja lubię;)

U nas na całe szczęście przeszło. Małż wziął się za sprzątanie, a ja za prasowanie. Znowu 1,5h przy desce, nóg nie czuję a z torby mi nadal nie ubywa:(:(:( Jeszcze tyle przede mną, a następna torba czeka w kolejce... To co zostało u mamy to mama już mi obiecała że poprasuje. Jakoś nie miałam pojęcia że tyle tego wszystkiego jest, dopiero teraz widzę na kupkach:)

A z fajnych rzeczy na dzień dzisiejszy, przywożą nam mebelki w czwartek:) Będą je też skręcać, już jestem tak strasznie ciekawa efektu:)

U nas na całe szczęście przeszło. Małż wziął się za sprzątanie, a ja za prasowanie. Znowu 1,5h przy desce, nóg nie czuję a z torby mi nadal nie ubywa:(:(:( Jeszcze tyle przede mną, a następna torba czeka w kolejce... To co zostało u mamy to mama już mi obiecała że poprasuje. Jakoś nie miałam pojęcia że tyle tego wszystkiego jest, dopiero teraz widzę na kupkach:)

A z fajnych rzeczy na dzień dzisiejszy, przywożą nam mebelki w czwartek:) Będą je też skręcać, już jestem tak strasznie ciekawa efektu:)
Współczuje prasowania mi mama wszystko poprasowała;)

reklama
Witam po weekendzie.

U nas właśnie przeszła burza z deszczem,lubię sobie popatrzeć jak się błyska.
Pochwalę się,że meble w kuchni już mam i są super niebiesko srebrne.Dziś montowali nam też szafę w przedpokoju i jutro będą kończyć,także widać już,że mieszkanie przypomina mieszkanie.Został jeszcze duży pokój i sypialnia.Tapety już kupione.Jeszcze szafa do sypialni,którą będziemy sami robić.

ewus-mocno trzymam kciuki,żeby chłopcy jeszcze zostali w u ciebie brzuszku

Spóźnione,ale serdeczne życzenia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia dla naszych nowych mężatek.

Troszkę mnie zszokowała UWAGA na tvn.

Do góry