też tak miałam ostatnio. spokojnie. jeżeli jutro sytuacja przez cały dzień sie powtórzy to zadzwoń wieczorem do gina.Dziewczyny mam pytanie- wczoraj byłam u lekarza na badaniu ginekologicznym. Wieczorem zauważyłam u siebie wydzielinę zabarwioną krwią- taką różowawą, nie było jej dużo. Zadzwoniłam do lekarza z zapytaniem czy mam się tym martwić, on mi odpowiedział, że to przez badanie i mam się nie martwić.
Dzisiaj natomiast cały dzień mam brązowe upławy, już nie dzwoniłam do lekarza- nic mnie nie boli, nic nie dolega ale nie wiem czy mam się martwić tymi upławami???
reklama
Gosia***
Fanka BB :)
Dokładnie u mnie jest to samo...najgorsze te ****** mochery...wszędzie ich pełno....w każdej kolejce....zero współczucia i jeszcze pod nosem pieprzą ciąża to nie choroba....młoda to może postać....ja zawsze odpowiadam starej to nie potrzebne.. bo i tak długo nie pociągnie ale sie wtedy gotująTak to nie mają czasu, ciągle się spieszą ale o 6 rano do kościoła to biegiem zapiepszają....i żadną nic nie boli.....wrrrr...
Ale się uśmiałam kochana podpisuję się pod tym rękami i nogami:-) ostatnio w laboratorium jakas babcia laską zastawiała drogę dziewczynie, która chciała wejśc bez kolejki z małym dzieckiem...paranoja.
Te skracające się szyjki, to już chyba powoli norma...organizm sie przygotowujeJa jutro rano jadę na badania krwi.
Spokojnej nocki.
Dziewczyny mam pytanie- wczoraj byłam u lekarza na badaniu ginekologicznym. Wieczorem zauważyłam u siebie wydzielinę zabarwioną krwią- taką różowawą, nie było jej dużo. Zadzwoniłam do lekarza z zapytaniem czy mam się tym martwić, on mi odpowiedział, że to przez badanie i mam się nie martwić.
Dzisiaj natomiast cały dzień mam brązowe upławy, już nie dzwoniłam do lekarza- nic mnie nie boli, nic nie dolega ale nie wiem czy mam się martwić tymi upławami???
nie martw się tym, ja po ostatnich dwóch badaniach ginekologicznych też lekko krwawiłam, a potem przez dwa dni miałam brunatne upławy, mnie też lekarz uspokajał,ze to się zdarza
zdec-trochę mnie to niepokoi, ale lekarz kazał mi się nie stresować, póki wewnętrzna szyjka jest zamknięta, a poza tym mówi,ze ja chciałam urodzić jeszcze w maju żeby być 12 czerwca u brata na weselu(termin mam na 10 czerwca:-)), więc są szanse,że już sobie potupie bez brzuszka:-), a kazał mi wytrzymać 4 tygodnie a potem to już niech się dzieje
zyrraffka
Szczęśliwa mama
też tak miałam ostatnio. spokojnie. jeżeli jutro sytuacja przez cały dzień sie powtórzy to zadzwoń wieczorem do gina.
dziękuję mi_mi i paulka, nie sa to jakieś obfite upłay więc mam nadzieję że przejdą
Dziewczyny tak czytam i wlasnie mysle ze tu znalesc ktoras dziewczyne bez problemow czyli rozwarcia lub skracania szyjki graniczy z cudem...Co to sie dzieje ze tyle problemow mamy;/
Trzymam kicuki zeby dziewczyny ktore teraz walcza o kazdy dzien,zeby trzymaly sie dzielnie i daly rade jescze troche
p.s w sumie ja tez naleze do tego gronia hihi
Trzymam kicuki zeby dziewczyny ktore teraz walcza o kazdy dzien,zeby trzymaly sie dzielnie i daly rade jescze troche
p.s w sumie ja tez naleze do tego gronia hihi
AniaCh83
Ja bym zrobila na pewno,choc to jeszcze jest zbyt popularne,ale zawsze to okazja do spedzenia fajnie czasu z kolezankami. Niestety w mojej miejscowosci w Pl zostaly mi moze ze dwie kolezanki, reszta rozpierzchla sie po swieciewiec nie z kim imprezowac.A tak poza tym ,to mam takie pytanie w sumie - bedziecie robiły Baby Shower taka imprezke przed narodzinami baby ??
Ja własnie zamierzam zrobic tak w połowie maja takie małe z przyjaciołkami.
liliti - mocno 3mam za Was kciuki,zeby Malenka pobyla w srodku jak najdluzej... ale przy takiej opiece lekarze na pewno wiedza co robia,wiec obie bedziecie bezpieczne. z calej sily 3mam kcuki.
paulka82 - najpiekniejszy jest baldachim ;
aga_sto - niezly pulpecik byl z Antoniego... przy takim 'wzroscie'...
Ja tylko doczytuje i doczytuje,a Wy produkujecie i produkujecieciekowsc nie pozwala mi opuscic nawet jednej strony
Wszystkim wizytowiczkom oczywiscie gratuluje, bo do tej pory dokad doczytalam zlych wiesci raczej nie bylo.
Jak pisalyscie o porodach sn... jeju,czy to wszystko musi niesc za soba takie ryzyko...mowia,ze sn zdrowszy dla dziecka itp,ale tyle rzeczy moze sie zdarzyc... :-(
Co do kosmetykow do kapieli ja bede uzywala Oilatum-emulsji do kapieli i do tego mydelka,bo ta emulsja chyba nie jest myjaca,ale po niej nie potrzebna juz zadna oliwka,czy balsam.
Proszek dzis kupilam 'Fairy' i plyn do plukania. Nie wiem czy jest takie w Pl. Pieknie pachnie
Mierzylam dzis burzucho... 110cm... moja siostra wlasnie czeka na porod i ma 107... co to bedzie za dwa miesiace...
Ostatnia edycja:
agast22
Ewus- spokojnie. poczekaj jesli 2 wkładki z rzedu będą mokre, ale mokre nie wilgotne to idz na izbe to oni papierkiem lakmusowym zbadają czy to wody. Po drugie wody mogą sie sączyc ale nie zawsze są podbarwione krwią, najczęściej są bezbarwne. A jesli bys teraz urodzila to by bylo wpisane ze urodzeni w 30tc. Mam nadzieje ze to tylko normalna wydzielina i ze wszystko bedzie git
P
paula24211
Gość
Badaicka trzymam kciuki również za Ciebie i maleństwo. Niech jeszcze trochę posiedzi w brzuniu.
Niestety uważają że im się wszystko należy. Ja jakiś czas temu miałam taką przykrą sytuacje w tramwaju że taka baba stanęła nademną i przestępuje z nogi na nogę mało na mnie nie usiądzie. Odwróciłam się tak trochę plecami do przejścia żeby mnie w brzuch nie uderzyła a ta że co za bezczelna młoda osóbka, że czemu jej nie ustąpie miejsca, co za wychowanie. Spojrzałam tylko na nią i powiedziałam że mi tak samo jak jej się miejsce należy i że niemam zamiaru ustąpić bo chronię swoje dziecko przed ewentualnym uderzeniem. Ijeszcze że to ona jest bezczelna zganiając kobietę w zaawansowanej ciąży z miejsca. Widziałam tylko jak czerwienieje ze wstydu. Wysiadła na następnym przystanku.
Słoniczka super że na wizycie wszystko dobrze, co do ciśnienia to pogoda za oknem tak wpływa na wszystkich. Może dla uspokojenia przedzwoń do pracy i dowiedz co z tą umową, kiedy Ci ją przyślą.
i bardzo dobrze jej odpowiedzialas
Kochana gratuluje udanej wizytymelduje się po wizycie,
rozwarcie na 2,5 cm zewnętrzne (kolejne 0,5 więcej):-(, wewnętrzne zamknięte, szyjka nadal miękka ale się narazie nie skróciła, wyniki w normie, zwolnienie dostałam już do samego terminu, ale następna wizyta 6 maja, potem 11 maja w szpitalu na wymaz i USG przed porodem, mój lekarz zrobił mi dziś nieplanowane USG, bo ma nowy sprzęt w gabinecie i chciał sobie na mnie wypróbować, a ja oczywiście nie protestowałam:-) bo to czysta przyjemność znów zobaczyć dzidziulka:-)
Dowiedziałam się,ze mała się już ułożyła główką w dół i waży ponad 400g więcej niż na ostatnim USG czyli teraz 2154 co mnie bardzo cieszy, a moja waga z dzisiaj to 71,2 nie powiem,żebym była z tego zadowolona. Lekarz obejrzał żebro i się zrosło:-):-):-) więc są szanse na poród naturalny, ale to się jeszcze zobaczy.
badaicka- trzymam mocno kciuki za Was! będzie dobrze
Ciekawe co u liliti?
Cześć dwupaki;-)
Zaraz poczytam co u Was nowego.
Dziewczyny mam pytania:
1.wstałam z mokra bielizną(wprawdzie nie była mocno mokra,ale była...)teraz też włozyłam wkładkę,nie chce siać paniki ale czy to może oznaczać że moga odchodzic wody?czy zawsze jak odchodzą to jest ich b.dużo i z krwią?
2.Zakładając że np. teraz (opdukać)urodzili by się to mieli by wpisane że ur. się w 31tc, czy 30 i 4dni?
to mogą być wody jeśi pojawiła sie krew to moze odchodzić czop sluzowy zadzwoń do gina albo jedz na izbe przyjec to sprawdzić, wody nie mmusza odchodzic w całości moga sie sączyc a wtedy bedzie jej mniej i po malu po malu bedzie sie ulatniać, ja bym to sprawdzila tym bardziej ze piszesz z e pojawilła sie krew nie ryzykuj jedz do szpitala
reklama
ewus biedotko Widzę że znowu czeka Cię wizyta w szpitalu Ale lepiej to sprawdzić niż potem sobie wyrzucać że się tego nie sprawdziło. Ja też przedwczoraj miałam dzień z większymi upławami, ale już się wszystko upokoiło
Wracając do tych "moherów" to powiem wam że nie tylko z nimi jest problem. Zawsze chodzimy do Tesco na zakupy i tam jest kasa pierwszeństwa, która jak jest otwarta to jest oblegana przez młodych ludzi, bo oni mają mało i w ogóle dlaczego nie rozumiem uważają że należy im się ta kasa. Pomimo tego że nam ich głowami wisi ogromny szyld z rysunkiem: wózka i kobiety w ciąży, to nikt mi tam nigdy kolejki nie ustąpił
Wracając do tych "moherów" to powiem wam że nie tylko z nimi jest problem. Zawsze chodzimy do Tesco na zakupy i tam jest kasa pierwszeństwa, która jak jest otwarta to jest oblegana przez młodych ludzi, bo oni mają mało i w ogóle dlaczego nie rozumiem uważają że należy im się ta kasa. Pomimo tego że nam ich głowami wisi ogromny szyld z rysunkiem: wózka i kobiety w ciąży, to nikt mi tam nigdy kolejki nie ustąpił