reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczyny, a widziałyście ile już majówek się rozpakowało? hihi :-)
Im bliżej tym bardziej się boję zisiaj pisałam z koleżanką rodziła 4 dni temu miała załatwioną cesarkę, powiedziała mi tylko tyle, że współczuje mi, że muszę rodzić naturalnie;(Z tego co się nasłuchała to nie jest ciekawie;(

reklama
Witam :)

Lena nie spluchaj opowiesci o porodach bo czasem mozna zwariowac :) mysle ze kazda z nas odbiera to inaczej i napewno kazda z nas ma inny prog bolu. Wydaje mi sie ze lepiej nie nastawiac sie zle bo przynajmniej nie zaczniesz panikowac. Zreszta jak juz bedziesz miala swoje malenstwo to nawet nie bedziesz pamietala ze bolalo jeszcze minute temu. Pomysl ze po zwyklym porodzie nie bedziesz musiala zbierac sil na wstanie z lozka i lezec w bezruchu przez jakis czas a bedziesz aktywna od razu. Co oczywiscie nie oznacza ze kazdy po cesarce musi miec z tym problem. Pewnie kazdy porod ma swoje plusy i minusy ale zawsze lepiej szukac plusow :)

Zdec patrze jak Ty szalejesz z tymi zakupami :) jestesmy poprostu skrajnosciami moje wszytskie zakupy wygladaja tak ze staram sie jak najszybciej znalesc co mi potrzebne i uciekam :) jestes chyba nasza rekordzistka :) a zastanawialas sie co powiedziec gosciom jak beda pytac co przyniesc ??:)) ja czesc gadzetow zostawiam na takie wlasnie okazje

Paula trzymam kciuki za Twojego Patryka moja bratanica w wieku 5 lat miala to samo okazalo sie migdal przyciska trabke sluchowa po usunieciu wszytsko wrocilo do normy. Mamy za to w rodzinie taki przypadek ze nikt nie zorientowal sie ze chlopak nie slyszy do komunii !!!! mial problemy z mowa byl niegrzeczny czytaj niesluchal... chodzili z nim po logopedach i psychologach a przy probach komunijnych okazalo sie ze nie spiewa rowno z dziecmi i zaczeli szukac przyczyny. Okazalo sie ze ma mechaniczne noworodkowe uszkodzenie uszu i na jedno ucho ma ubytek 80 % na drugie chyba 20 % nosi aparat a laryngolog nie mogl sie nadziwic jak bardzo opanowal wylapywanie tym bardziej sprawnym uszkiem dzwiekow no i czytanie z ust.

Andzia kiedys pytalas o szlafrok ja mam gruby frotowy i taki biore wiem ze bedzie cieplo ale ja jestem zmarzluchem a jak czlowiek zmeczony to juz najbardziej mu zimno :)

Dzis po raz pierwszy odwiedzilam dzidziusiowy sklep :) weszlam tylko po to zeby dowiedziec sie czy moga mi zamowic materacyk do gondoli :) juz kiedys poruszalymy ten temat:) Zerknelam przy okazji na lozeczka i chyba kupimy na allegro z materacem kokos pianka gryka bo ceny sklepowe to jakies kosmiczne :)

Milego wieczoru :)

Hej dziewczyny :-) przyznam, że nie nadrabiałam co pisałyście, bo dużo tego, a ja nie mam siły, zrobiłam ostatnie prania, a na jutro zostawiłam prasowanie ostatniej tury ciuszków dla małej i pościele :-D udało mi się też wypełnić pit, nawet trochę ponad 550 zł zwrócą, więc jest nieźle, jutro ambitny plan udania się do skarbówki :tak: chciałam napisać, że wczoraj znajoma mojego przyszłego męża urodziła śliczną, zdrową córeczkę w 31 tc :-) mała waży 1640 i ma 44 cm widziałam zdjęcie słodziak na max :-D :tak: i pomyśleć, że moja Nina jest od niej "starsza" i większa :-) zdałam sobie sprawę, że teraz to już w każdej chwili można urodzić, więc mam nadzieję, że wszystko uda się kupić i zrobić do końca kwietnia :happy:

emalia - znalazłaś jakąś ciekawą sukienkę dla siebie???

Kochana a ile bierze za same foto na ślubie od błogosłwieństwa wraz z zabawą weselną oraz małą sesją w plenerze??

Sądzę że za same zdjęcia to nie weźmie dużo. Szczerze to my za sesję w plenerze i nagrywanie - całe wesele, błogosławieństwo, ślub w kościele zapłaciliśmy 1000. Ale to było trochę po znajomości.
Nie ma co panikować z tym porodem. Nie będzie tak źle. Już raz rodziłam i wcale tego nie wspominam tak źle:)

Milka26 szczerze to ja też nie lubię za bardzo zakupów:p:p Co was wszystkich pewnie zdziwi:p Jak mam sobie coś do ubrania kupić to chodzę miesiąc i nadal nic nie mogę kupić, bo nic mi się nie podoba:( Teraz wiem że wybór jest ograniczony więc biorę co jest, a koszulka na prawdę śliczna wpadła mi dzisiaj w oko:):) A rzeczy dla malutkiej, to że tak powiem "same" się po prostu kupują. Te rzeczy dla dzieci są takie słodkie, że aż szkoda ich nie kupować:)))
Ale spokojnie już bastuję.... przynajmniej do następnego wpływu funduszy na konto:):) bo już na prawdę patrzę na nie z wielką obawą:(:(
A najlepszy był mój mąż dzisiaj, który w ogóle nie zna się na cenach w sklepach(tylko na tych żywnościowych) mówię mu że kupiłam koszulkę, ale nie powiem ile kosztowała, bo masakra. A on do mnie co 200zł?? A ja takie oczy, nie "tylko" 80zł... A on tak na mnie: A to dużo? To ile kosztują takie koszulki?:):):) Dlatego mam taki luz, bo podobnie jest z rzeczami dla dzieci, on zupełnie nie ma pojęcia że można kupić rzeczy tańsze niż ja kupuję, a ja na tym korzystam:):)

kreatorka dzięki że mi przypomniałaś o PIT-cie, bo dawno wypełniony a nie chce mi się go zanieść:p Chyba też jutro będę musiała to zrobić:p

Milka26-dzięki, dziś trochę poczytałam o tym w necie i już wiem,że to częsty problem u dzieci i często szybko daje się to wyleczyć, więc jestem dobrej myśli

a co do porodu to ja się już nie mogę doczekać, chociaż pierwszy poród miałam długi, ciężki i bolało to teraz już odliczam dni do narodzin córeczki :-) bo widok małej istotki wszystko wynagradza:-)

Sądzę że za same zdjęcia to nie weźmie dużo. Szczerze to my za sesję w plenerze i nagrywanie - całe wesele, błogosławieństwo, ślub w kościele zapłaciliśmy 1000. Ale to było trochę po znajomości.
Nie ma co panikować z tym porodem. Nie będzie tak źle. Już raz rodziłam i wcale tego nie wspominam tak źle:)

Milka26 szczerze to ja też nie lubię za bardzo zakupów:p:p Co was wszystkich pewnie zdziwi:p Jak mam sobie coś do ubrania kupić to chodzę miesiąc i nadal nic nie mogę kupić, bo nic mi się nie podoba:( Teraz wiem że wybór jest ograniczony więc biorę co jest, a koszulka na prawdę śliczna wpadła mi dzisiaj w oko:):) A rzeczy dla malutkiej, to że tak powiem "same" się po prostu kupują. Te rzeczy dla dzieci są takie słodkie, że aż szkoda ich nie kupować:)))
Ale spokojnie już bastuję.... przynajmniej do następnego wpływu funduszy na konto:):) bo już na prawdę patrzę na nie z wielką obawą:(:(
A najlepszy był mój mąż dzisiaj, który w ogóle nie zna się na cenach w sklepach(tylko na tych żywnościowych) mówię mu że kupiłam koszulkę, ale nie powiem ile kosztowała, bo masakra. A on do mnie co 200zł?? A ja takie oczy, nie "tylko" 80zł... A on tak na mnie: A to dużo? To ile kosztują takie koszulki?:):):) Dlatego mam taki luz, bo podobnie jest z rzeczami dla dzieci, on zupełnie nie ma pojęcia że można kupić rzeczy tańsze niż ja kupuję, a ja na tym korzystam:):)

kreatorka dzięki że mi przypomniałaś o PIT-cie, bo dawno wypełniony a nie chce mi się go zanieść:p Chyba też jutro będę musiała to zrobić:p
Mamy jedną babkę i ona z sesją z albumem chce 600 zł więc chciałam się zorientować;)Dzięki za podpowiedź;)Tym bardziej, że chcę aby ilość zdjęć nie była ograniczona bo niektórzy fotografowie mówią, że np 300 zdjęć i konieć a u nas na weselu będzie 160-180 osób;)

Hej dziewczyny :-) przyznam, że nie nadrabiałam co pisałyście, bo dużo tego, a ja nie mam siły, zrobiłam ostatnie prania, a na jutro zostawiłam prasowanie ostatniej tury ciuszków dla małej i pościele :-D udało mi się też wypełnić pit, nawet trochę ponad 550 zł zwrócą, więc jest nieźle, jutro ambitny plan udania się do skarbówki :tak: chciałam napisać, że wczoraj znajoma mojego przyszłego męża urodziła śliczną, zdrową córeczkę w 31 tc :-) mała waży 1640 i ma 44 cm widziałam zdjęcie słodziak na max :-D :tak: i pomyśleć, że moja Nina jest od niej "starsza" i większa :-) zdałam sobie sprawę, że teraz to już w każdej chwili można urodzić, więc mam nadzieję, że wszystko uda się kupić i zrobić do końca kwietnia :happy:

Znalazłam jutro jadę przymierzać po poprawkach. Biała z dodatkami ecru. Wyglądam jak słonica ale czego sie nie robi dla miłości :-D
A jak tam twoje przygotowania kochana?

reklama

Znalazłam jutro jadę przymierzać po poprawkach. Biała z dodatkami ecru. Wyglądam jak słonica ale czego sie nie robi dla miłości :-D
A jak tam twoje przygotowania kochana?

Do góry