reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

witajcie kochane
ja dziś jakaś taka wymęczona i obolała, oczywiście nie wyspałam się bo moja lala o 6 stwierdziła że już pora zacząć zabawę i buziakami mnie budziła, słodkie ale ja tak marzyłam jeszcze chwilkę się zdrzemnąć, udało mi się ją przekonać do zabawy i bajek na mini mini i tym sposobem wyrwałam prawie pół godzinki:-)
nie wiem czy wy też tak macie ale ja juz ostatnio czuje się coraz bardziej słoniowato, jest mi ciężko, w nocy spać nie mogę, nie moge leżeć za długo na jednym boku a każde przewrócenie na drugi bok to masakra, jakbym była jakąś zniedołężniałą staruszką:tak: a i do tego kłopoty z pamięcią;-) ech co to będzie na starość
ale sobie ponarzekałam z samego ranka:-D
dopijam teraz kaweczkę i mam zamiar doczytać co wczoraj naprodukowałyście, a jest tego tyle że :szok::szok::szok::szok:
wkleję później fotkę z okazji 30 tygodnia tylko nie wiem czy się zmieści:-D:tak:
aż się boję wchodzić na wagę a tu mnie dziś wizyta czeka i ważenie obowiązkowe:baffled:

reklama
witam:) i milego dnia zycze:)

dziewczyny mam pytanie jaki materac kupujecie?? bo tyle roznych opini slyszalam na temat materacy ze mam metlik w glowie;/

Co osoba to opinia. Ja już też w tej kwestii mam totalny mętlik w głowie. Jeszcze nie kupiłam i czuję że będzie tak że pójdę do sklepu i jaki mi sprzedawca poleci taki kupię:)

uff nadrobiłam...
Zupełnie nie jestem w stanie was nadrobić a wyszłam z domu przed 9 rano. Kompletuje wyprawkę i jako laik znów mam pytanie, co dokładnie kupujecie do przemywania pępuzka dziecka, jaki aspirator do noska, a i jaki krem do brodawek sutkowych?? Mam zamiar złożyć zamówienie w aptece a jestem zielona??
Dziś kupiłam okrycia kąpielowe, kosmetyki Hipp, pieluch tetrowe, butelkę Avent, jeden kocyk, wkładki laktacyjne, szczoteczkę do włosków i nożyczki dla małego :) teraz trzeba dalej kompletować.
ja podobnie jak dziewczyny do pępuszka mam spirytus, do brodawek Bepanthen-rewelacyjny i sprawadzony po poprzednim porodzie

Witam się po USG.
Serduszko zdrowe, zwapnienie się wchłonęło. Ptaszek nie odleciał a Pan doktor podsumował ,że "dziewczyny będą zadowolone" :-D
No i mój synciu waży już 2270g.:szok: Niby jest spory ale kolosa nie urodzę. Szyja długa i ogólnie jest wszystko dobrze.
Ze szczęścia idę małżowi auto posprzątać.

Witam nową mamusie i życzę wszystkim miłego dnia a mojej kochanej Lence udanej wizyty.
gratulacje po wizycie, super że z serduchem wszystko ok:-)

hej Dziewczyny
No niestety, nie tym razem...Betka spada.
Poprzedni wynik przekroczył 25, dzisiejszy jest 19,16... No trudno. Powiem Wam że nawet się nie smucę...Cały czas myślałam o tym, że to za wcześnie i że denerwowałabym się okropnie, że to coś skomplikuje... Próbuję się teraz dodzwonić do lekarza, bo coś mi tu jednak nie pasuje... Skoro to jest pozostałość po ciąży, to dlaczego tak długo i jakim cudem miałam miesiączkę i owulację?? Może do zapłodnienia jednak doszło, tylko się to po prostu nie zagnieździło i już... Martwi mnie tylko ten bolący jajnik...Boje się że to jakaś torbiel, albo co gorzej ciąża pozamaciczna... I wiecie co? dziwi mnie, że po zrobieniu tej bety dziś rano zrobiłam ostatni test sikany jaki miałam w domu i on wyszedł pozytywny, a ma czułość od 25...Nic z tego nie rozumiem...
kochana może tak będzie lepiej, jeszcze przyjdzie czas na maluszka, widocznie to nie był jeszcze ten moment, ale tak jak dziewczyny pisały konsultacja z lekarzem koniecznie tak dla pewności

Witam

a my dzisiaj po wizycie. Mała ułożona główką w dół i raczej się już nie obróci. W tej chwili ma 1500 g. nie wiem czy to dużo czy mało ale podobno przyrost masy bardzo prawidłowy:)

Pozdrawiam
Basia

No wróciłam

maly lezy głowka w dół,kregosłup po prawej stronie , wazy 1920g i mierzy 36cm :-)

Lena ja kupywałam po 1,80zł,ale u tego samego psrzedawcy bralam tez podklady na lozko do szpitala.
dziewczyny gratulację także dobrych wieści po wizytach, lena tobie także i super że wreszcie trafiłaś na normalna lekarkę
Witajcie.
Ja dziś trochę wyspana nawet, synio już się chyba lepiej czuje bo spał jak suseł:tak::-) Mąż wrócil wczoraj z pracy po 23:baffled: a dziś jechał już o 4:szok: niedługo zapomnę jak wygląda:-( A dziś mamy rocznicę ślubu- to już 8 lat:-) Dobrze że kolacyjkę zaliczyliśmy na tę okzaję już w sobotę bo dziś chyba niemiałby siły...

No to uciekam, będę tu zaglądać:tak: Miłego dzionka;-)

najlepsze życzenia z okazji kolejnej rocznicy:-)

anecznik i jak po rozmowie z promotorem? mam nadzieje że tym razem był o wiele milszy niz poprzednio
zdec Twoje zakupy jak zwykle powalające, chyba najbardziej z nas wszystkich szalejesz;-), a może któraś sie nie przyznaje do tego?:-D:-D

pati u mnie miesiąc temu było 12 kg na plus od początku ciąży i 4 kg w ciągu miesiąca, podejrzewam że teraz będzie podobnie

Ostatnia edycja:
Witajcie,

w końcu udało mi się z łóżka zwlec, jakaś taka słaba jestem:baffled: ciekawe co to będzie za 3-4 tyg:baffled:
Siaba, ewela - gratuluje dobrych wieści:-D
Gosia - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy:-D
paula - właśnie pisałam już wcześniej, że przewracanie się z boku na bok trwa godzinę i tez mnie brzuch przy tym boli:no:
eagle - ja czuje się dokładnie jak ty:-(
julia - ja kupuje materac gryka-pianka-kokos

Gosiagro na czym malenstwo polozysz jak sie urodzi? na jakiej stronie? gryka czy kokos?

Bo widzisz kumpela mi mowila ze gryka od urodzenia a kokos dopiero od roku moze byc...a znow potem od innych dowiedzialam sie ze na poczatek kokos a pozniej dopiero po jakis 3 miesiach gryka...;/ i badz tu madry;/

reklama
Do góry