reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam nie mam sznas was doczytactyle tego dzis nastukalyscie :)

Co do termometra ja mam sprawdzony taki :

Termometr cyfrowy BRAUN IRT 4020 Wysyłka GRATIS (1001107748) - Aukcje internetowe Allegro ale tak jak kiedys pisalam trzeba sie na nim rozeznac przy zdrowej osobie jak mierzy moj zaniza o 1 stopien

Pampersy to z doswiadczenia wiem ze najlepiej maksymalnie dlugo trzymac dzidzie w 1 bo posiada ta specjalna wkadke na kupe:) pozniej zdazalo nam sie tak ze Oli byl uwalony kupa po pachy :)

jesli uda mi sie cos jeszcze doczytac to napisze :)

reklama
mam pytanie czy zamawiałą któraś z Was pieluchy tetrowe na allegro??

Chyba raczej się nie opłaca, chyba że bierzesz więcej rzeczy i pieluszki to raczej dodatek.

Masakra..... 13. akumulatorków dużych:szok::szok::szok: Każdy po 20zł + 70zł ładowarka, MATKO to się równa 300zł:szok::szok::szok:
Właśnie się zastanawiamy czy te rzeczy da się przerobić na prąd, tak jak mam przerobioną karuzelkę.

No wróciłam

maly lezy głowka w dół,kregosłup po prawej stronie , wazy 1920g i mierzy 36cm :-)

Lena ja kupywałam po 1,80zł,ale u tego samego psrzedawcy bralam tez podklady na lozko do szpitala.

Masakra..... 13. akumulatorków dużych:szok::szok::szok: Każdy po 20zł + 70zł ładowarka, MATKO to się równa 300zł:szok::szok::szok:
Właśnie się zastanawiamy czy te rzeczy da się przerobić na prąd, tak jak mam przerobioną karuzelkę.

Co do zabawek - LR44 (takie "guzikowe, jak do zegarka", bardzo duzo zabawek z nich korzysta) polecam kupic od razu kilka blistrow (po 10 szt), noname z allegro - koszt b. niewielki. A za firmowki nie ma co przeplacac - 1 kosztuje tyle co 1 blistr chinola, a przeciez tez z Chin .. ;D
Jesi chodzi o tradycyjne paluszki - polecam baterie "1" z Carrefoura Expressa (to d. Globi:p) - ich "wlasna marka", moze i troche gorsze (ale za to SPORO tansze), ale w zabawkach bardzo dlugo trzymaja. Akumulatorkow nie polecam - szczegolnie do karuzelki, wyczerpywala mi je doszczetnie. Potem trzeba bylo "na chama" formatowac najprostrsza ladowarka bezchipowa - chipowa juz nie wykrywala ich w ogole :>

czarna wiedzmo - Ty tę nianie switela kupujesz te drozsza czy tansza (patrze na allegro, w sumie glownie 2 opcje sa ;D).

lenaDTR - ja tetre zamawilam z allegro, ale to bylo przy Malgosi .. lepsze niz te co w marketach widzialam, a 2 razy tansze ;) zwroc uwage tylko, czy sa to "wieksze" czy "mniejsze" sztuki (ja bralam wieksze). Zamawialam przy okazji zakupu innych rzeczy. A tetre chyba najlepiej kupic zwykla -- mozna kupic kilka sztuk flanelowych z obrazkami - rewelacyjnie sie sprawuja jako "kocyk" w upalne dni - a takie beda na poczatku dla naszych malcow ;)

Ostatnia edycja:
Witam wieczorkiem:-)

hefi
-pokoik jest słodki,dużo pracy was kosztował

zdec-zaszalałaś z tym praniem

liliti-super,że już możesz wychodzić na słonko,to zawsze poprawia humor i dodaje sił

ewus2090-masz super rodzinkę

Ola_fasola-Ty nie słuchaj tych bzdur serwowanych przez teściów.Każdy poród jest inny,ale jedno wiadomo,że bez bólu się nie obędzie i na to się trzeba przygotować sychicznie,ale o tym szybko się zapomina.Coraz więcej dzieci rodzi się z alergiami,ale to że macie psa nie musi oznaczać,że dziecko będzie na niego uczulone.A rozwarcie położna lub lekarz sprawdza wkładając palce dowcipnie i każdy palec liczy się jako 2cm,mnie nie bolało.

cobra18-ja do mycia używałam mydła nivea i do ciała i do główki

Lencja-podobno powinno się jeść dużo selera,bo on oczyszcza organizm i pomaga pozbyć się opuchlizny,którą powoduje zastój wody w organiźmie

julia0903-witaj

ewela28-ja zawsze zaliczam samolocik

athena83-do noska kupiłam Frida nosek,do pępuszka używałam samego spirytusy,który odkaża i wysusza pępowinę i szybciej odpada,do brodawek używałam Bephanten maść,chyba różowe opakowanie,a dodatkowo kupiłam osłonki na brodawki Avent,bo przy Guśce ich używałam z dobrym skutkiem

emalia82-niezły facet z tego twojego synusia i serduszko jak dzwon

neti79-ja od początku używałam Nivea i sobie chwaliłam,co do pieluch,to na zmianę pampers i huggi

gniesha-czytałam,że tak może być,ponieważ poziom hormonów tak szybko nie spada

SIABA-gratuluję udanej wizyty

lenaDTR-ja też kupowałam tetrę na allegro po 1,39zł,ale razem z innymi rzeczami.

U nas już coś zaczyna być widać,kuchnia pomalowana i wykończona,brakuje tylko mebli.Dziś malowaliśmy przedpokój,jutro powtórka.Jestem padnięta i idę już spać.Dobranoc

Zdec ja mam w domu od cholery akumulatorków paluszków R6 i mój mąż kupił adaptery które je przerabiają na R14 i R20 więc z paluszków robisz inne baterie, to dobre rozwiązanie. Coś w tym stylu ADAPTER BATERII R6 na R14 vipow KOWERTER 1szt NOWY (1003996811) - Aukcje internetowe Allegro na allegro tego pełno, a pozwala wykorzystać to co ma się w domu.

Dzięki athena:) Niezły pomysł, bo właśnie potrzebne mi te R14 i R20 i to w sporych ilościach:) A ładowarkę do R6 i kilka tych R6 mam:) Ale jeszcze mój mąż ma pokąbinować, żeby to wszystko na prąd poprzerabiać, może to coś da (karuzelkę już kupiłam przerobioną teraz tylko muszę do niej odpowiedni zasilacz kupić) Zobaczymy co z tego wyjdzie....:)

Uciekam powoli spać, życzę wam wszystkim miłego wieczorka i spokojnej, przespanej nocy:)

Siaba - super, że córcia prawidłowo rośnie:tak:

ogólnie super wieści dziś po wizytach - oby juz takie były do końca

a ja życzę dobrej nocy i zmykam;-)

reklama
Dzień Dobry:-)
Ja dzisiaj nie spie od 2 masakra:-( maluszek zaczął tak szaleć w nocy że mnie obudził a jak on przestał to mąż zaczął chrapać:baffled: i tak na zmiane.
Ja weekend spędziłam u mamy ;-) przy okazji odwiedziłam moją koleżanke która urodziła w lutym i ma takiego słodziutkiego synka:happy: boże jak ja już bym chciała czerwiec. Dostałam od niej pare ciuszków z których Mikołaj już wyrósł i dostałam dwie butelki i smoczek i próbki kosmetyków johnson. Ostatnio wpadłam w wir prania rzeczy dla maluszka że zapomniałam ze nasze ciuchy też trzeba wyprać:laugh2:
A od wczoraj siedze i prasuje ciuszki wczoraj mi zleciało 2,5 godzinki a to dopiero połowa:rofl2:

Do góry