reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

paula wiedz kochana że nie jesteś sama ;-):-) wczoraj aż mąż sie ze mnie śmiał czy coś brałam bo taka nakręcona chodzę a dzisiaj.... ahhhh
noce też bezsenne- jak w zegarku co 2godz.pielgrzymka do toalety :-)
pocieszam sie tylko tym ze jeszcze troszke i maluchy beda z nami wiec damy rade:)

reklama
hej dziewczyny!

ja wczoraj czlam sie kiepsko, mała sie rozpychała a mnie tchu brkowalo, myslalam ze mi brzuch peknie ,wszystko scisniete. co do problemów zoladkowych to wczoraj nawet zwymiotowałam zółcia tak mi bylo zle.....połozna powiedziala ze po 30 tyg to normalne, macica jest juz tak wysoko ze jest duzy nacisk na zoladek i takie historie moga sie zdarzac plus dusznosc.....musimy przetrwac :-)

mnie odłaczaja od kroplówki 3 maja !!! wiec za jakies 13-14 dni mała bedzie na swiecie.....juz mam pietra hehe

ja juz wam pisalam o moich doswiadczeniach z materacem kokosowym. moze terat po 5 latach sa jakies super innowacje. ja bylam bardzo rozczarowana. byl drogi, z wszystkimi atestami i poleceniami, a robily sie na nim wglebienia i musialam ciagle zmieniac strony. po 3 latach to juz byl calkiem nieksztaltny i wywalilam go zmieniajac mojemu synowi lozko na pietrowe.
teraz kupilam bardzo polecany przez polozne AIR DREAM firmy Zöllner.
ma specjalne dwa poklady pianek (nie wiem jak to po polsku sie wszystko nazywa).
swietny dla pleckow i z bardzo dobra cyrkulacja powietrza.
u nas czesto testuja te kokosowe materace i musze wam powiedziec, ze duzo z nich wypada zle w testach. do tego jest teoria, ze nie przepuszczaja powietrza i powoduja przegrzanie dzecka.
kto umie niemiecki to prosze:
Gefahr durch Öko-Matratzen? - Forschung - Wissen - Ratgeber - Hamburger Abendblatt

Hej wszystkim cieżaróweczkom ;-)

Witam nowe czerwcóweczki:tak ;-)

My ciagle w dwupaku i sie melduje ;-) :-D Mały sie wierci mocno. Zgaga coraz czesciej dopada mnie w nocy (nawet jak nic nie jem, a jem ostatnio bardzo malutko...) Pogoda na dworze dopisuje wiec spedzam wiekszosc dni na dworku z dziecmi.
Tyle żescie napisały stron że niestety nie dałam rady wszystkiego przeczytac :-)
W tym tyg powinnam miec wizyte u gina. no zobaczymy jak tam z moją szyjką i z maluchem.
Mi z wyprawki zostało już malutko... ;-) wkońcu już mam blisko do porodu i muszę sie sprężyc by zdążyć na czas :-D ;-)

gniesha doczytałam ze beta ci spada... no cóz... a moze i to dobrze? jak bedziesz już gotowa naprawdę to dzidzius sie pojawi. trzymamy kciuki !!!! :****

Czy wam tez jest juz coraz cieżej chodzić a nawet leżec? :-) macica ciagnie strasznie heh...

Ja ostatnio odnośnie materacy znalazłam taki artykulik Materace Dla Dzieci ,
też właśnie już dawno chciałam kupić taki materacyk z kokosem ale po przeczytaniu tego zdecydowałam się na piankę oddychającą (do kołyski **Materac do kołyski 40x90 Vlies ALVI (997260991) - Aukcje internetowe Allegro) a potem do większego łóżeczka to już taki z warstwą lateksową i na sprężynach kieszonkowych kupię.
Sami dla nas kupiliśmy nowy materac właśnie z lateksem firmy M&K Foam Koło "Estrella LUX" (o taki Materac Estrella LUX Limited 160x200 PROMOCJA (970427329) - Aukcje internetowe Allegro) i jestem super zadowolona - na starym nie mogę sobie miejsca znaleźć a na tym nowym to śpię jak suseł bez problemu mimo brzuszka.

No i właśnie ostatecznie stanęliśmy na kołysce na początek KOŁYSKA NA STELAŻU 40x90 (1000106720) - Aukcje internetowe Allegro a miał być kosz wiklinowy po mnie ale po wytarganiu go okazało się że jest trochę nadgryziony zębem czasu ;-)
Bo kurczę na łóżeczko nie mogę się na razie zdecydować, te tanie mi się nie podobają a te drogie są drogie ;-) a kołyska da mi parę miesięcy jeszcze do namysłu nad łóżeczkiem !

annajak, ja slyszalam, ze niektore materacyki ALVI sa bardzo dobre.(http://emedien.oekotest.de/cgi/index.cgi?artnr=94252;bernr=07;co=)
ja tez bede miala pare miesiecy tylko kolyske. do niej kupilam tego Zöllnera. przynajmniej pol roku jak nie wiecej moge rolowac malego po calym mieszkaniu, a do tego kolyske (na pewno twoja tez) mozna zablokowac i jest z niej normalne lozeczko.

jeszcze jeden ciekawy link, gdzie mamy wypowiadaja sie na temat kokosow i innych ekologicznych supermateracow.
tez po niemiecku (niestety):
Kokosmatratze - gut oder schlecht : Forum goFeminin

Ostatnia edycja:
Witam,

U mnie noc przespana, nawet obyło się bez wstawania do kibelka!!!

A dziś słonecznie więc moze na tarasie posiedzę????

Siaba, ewela28 - gratuluję dorodnych pociech:)

madziaja - super tak patrzeć jak zmienia się mieszkanko, w mnie jutro będą montowane szafy!

Gosia - gratulacje rocznicy ślubu! dużo zdrówka i wspólnego szczęścia dla Was!

julia0903 - materace ... temat rzeka ... i tysiąc opinii ... ja początkowo myślałam o takim kokos, pianka, gryka ale on podobno jest dość twardy ... pytałam znajomego ortopedy i on polecił, żeby jednak zrezygnować z twardego materacyka i kupić średnio twardy, miękki też odradzał.
w sklepach polecano mi natomiast cały z pianki lub pianka z kokosem ... i chyba na ten ostatni się zdecydujemy, kosztuje 50zł (jest Polski) więc jakby w razie czego był niewygodny dla małej - kupimy inny ...

Witam!
Ja dziś wyspana:), odpukać ale ostatnio wysypiam się.
Za oknem piękne słonko świeci, po wczorajszym deszczu i mini burzy, więc trzeba ubrać się i na jakiś spacer wyjść.

Gosia*** wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu:)

julia0903 ja mam materac gryka-pianka-kokos, moja siostra najpierw kładła synów na stronie kokos, jak zaczęli stać przełożyła na drugą stronę.

No biegnę na ten spacer;)
Miłego dnia!!!!!

Witajcie dziewczynki po krótkiej przerwie:-)
nawet nie skomentuje ile stron natworzyłyście od czwartku, prawie czterdzieści:-D
nawet ich nie próbuje nadrobić, ale mam nadzieje,że wszystko ok.
gniesha- Kochana Ty wiesz jak dobrze Ci życzę i wiem,że przyjdzie taki dzień,ze bez strachu w oczach zobaczysz dwie mocne kreseczki na teście i będziesz się cieszyła bez obaw kiełkującą fasolką pod sercem!

Powiem Wam,że od piątku jestem zdołowana, byliśmy z Patrykiem na badaniu słuchu i okazało się,że ma niedosłuch, lekarka zdiagnozowała u niego tzw. sekretne zapalenie ucha, co wpływa na jakość słyszenia, narazie włączyła leczenie farmakologiczne na 20dni,potem na kontrole i zobaczymy co dalej, ale stwierdziła,że wielu przypadkach to do konca życia wpływa na jakość słyszenia :-(
A jeszcze wczoraj byłam na wizycie kontrolnej w szpitalu w związku z moim żebrem i okazało się,że nadal jest pęknięte, chociaż ból już minął to nie jest dobrze, poza tym mam zakaz chodzenia dalej niż do łazienki i kuchni, bo powiększyło mi się rozwarcie na 2cm, oprócz tego szyjka coraz bardziej miękka :-:)-( chcieli mnie zostawić w szpitalu,ale ich ubłagałam i teraz co tydzień na wizyty, a gdyby jakiś ból, skurcz itp. to do szpitala:-(. Modlę się,żebym wytrzymała chociaż cztery tygodnie a potem to już każdy dzień będzie sukcesem.

Miłego dnia!

reklama
:-) hejus obejus laseczki

Jakos sie lepiej czuje az po tej wizycie wczorajszej,zawsze to jakies potwierdzenie,ze u maluszka wszystko ok.

Paula,a Witkowski bada cie na fotelu ? Mnie w sumie nie,ale sie pyta czy chce wskoczyc :-)

A co do allegro, czasem i z przesylka jest duuuuzo taniej niz w sklepie.

Do góry