reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

karo świetne te zdjęcia:) Szczególnie ostatnie jest boooooooooskie.
Moja sesja dopiero jak zakwitnie rzepak:)
cytrusik studiuję Finanse i Rachunkowość, III rok zaoczny.
kpi super że Natalcia tak rośnie, mam nadzieję że jej imienniczka u mnie też tak przybiera na wadze:)

reklama
Witam widze ze czesc zaliczyla udane wizyty gratuluje

Karo sesja naprawde ekstra !!

Lena super sukienka, a co do macierzynskiego.... hmmmmmmmmm zmien ta lekarke jednak nie ma zadnych przepisow nakazujacych Ci isc na macierzynski ciekawe co by powiedzial babon jakby to jej odbierali czas z dzieckiem

Alusia jak sobie radzisz z dzieckiem tzn z takimi prostymi czynnoscami jak podnoszenie na przyklad i czy masz plan na to co bedzie po porodzie

Ewus widze ze krew z nosa to nie tylko moja specjalnosc :) a po menu widze ze pracowita jestes

Cytrusik no fakt tylko ostatnie 2 miesiace przesiedze w domu , ale dzis juz dzien juz przyspieszyl :) rano obudzil nasz deszcz na szczescie potem sie wypogodzilo tyle ze wialo strasznie ale przynajmniej bylo slonecznie. Poza tym sciagneli mnie do biura no i w przyszlym tygodniu tez podjade na caly dzien chyba. Moj smyk to juz samodzielny chlopak :) potrzebna mu jestem jak sie zgubi klocek lego z ukladanego akurat zestawu wtedy wola zebym zaczarowala :)

Ginesha nie pomoge nic mi te wyniki nie mowia ale ja tez jestem za lekarzem:)

Ja po siedzeniu 2 tydzien w domu i wyjadaniem czekoladowych zajaczkow synkowi :zawstydzona/y: ze strachem stanelam na wadze no i efekt okazal sie piorunujacy bic nie przytylam :-D wiec poki co 6 kg na plusie

Milego wieczoru i slonecznego weekendu

A co dodatkowych kilogramow kto ma ich wiecej niz by chcial to musze powiedziec ze najlepiej na nie dziala karmienie :) ja po pol roku karmienia wygladalam tak ze nie bylo na mnie spodni w sklepach wiec co mu teraz zjemy to maluchy potem zjedza nam

Lena rzeczywiście co do tej lekarki to ja jestem zbulwersowana!! Przecież żaden lekarz nie może Ci odbierać możliwości spędzenia czasu z dzieckiem. Urlop macierzyński jak sama nazwa mówi jest urlopem do opieki nad dzieckiem, a dopóki go nie urodzisz to masz możliwość korzystania z chorobowego, czyli urlopu w którym jesteś niezdolna do pracy!!
Mam nadzieję że mój lekarz nie wpadnie na coś równie genialnego!!:(:(:(:(
Ty chodzisz do tej kobiety prywatnie czy na NFZ?

Lena rzeczywiście co do tej lekarki to ja jestem zbulwersowana!! Przecież żaden lekarz nie może Ci odbierać możliwości spędzenia czasu z dzieckiem. Urlop macierzyński jak sama nazwa mówi jest urlopem do opieki nad dzieckiem, a dopóki go nie urodzisz to masz możliwość korzystania z chorobowego, czyli urlopu w którym jesteś niezdolna do pracy!!
Mam nadzieję że mój lekarz nie wpadnie na coś równie genialnego!!:(:(:(:(
Ty chodzisz do tej kobiety prywatnie czy na NFZ?
Wiesz co na NFZ ale nigdy nie miałam z nią problemów....mówię jej jak mam wrócić na magazyn z brzuchem jak już prawie 8 miesiąc;(Ona powiedziała, że to ostatnie zwolnienie i tyle;(

Lena albo możesz ją postraszyć że złożysz skargę w nfz :tak:;-);-) w przepisach jest jednoznacznie powiedziane że lekarz nie może zmusić pacjentki do wcześniejszego pójścia na macierzyński :-) ale najlepiej zmien lekarza.

Ostatnia edycja:
Lena albo możesz ją postraszyć że złożysz skargę w nfz :tak:;-);-) w przepisach jest jednoznacznie powiedziane że lekarz nie może zmusić pacjentki do wcześniejszego pójścia na macierzyński :-) ale najlepiej zmien lekarza.
Wydaje mi się, że to walka z wiatrakami, a ona moze poźniej wymyśleć, że ja nadaję się do pracy.....ale cóż zmienie lekarza po raz drugi....

Ale wiecie co czytam teraz różne fora, bo aż się sama przestraszyłam.
Wygląda to tak, że lekarze nie chcą już dawać zwolnienia po 38 tygodniu, bo muszą się z tego ostro tłumaczyć. Bo wtedy już nie ma tak, że ciąża zagrożona czy coś podobnego, bo przecież można urodzić już w terminie zdrowe dziecko. Ale spokojnie, dziewczyny na forach piszą że wtedy najlepiej wybrać się do lekarza rodzinnego, on podobno zawsze daje:)
W sumie nie czaję jaka różnica kto wypisze zwolnienie, no ale niech im będzie.

karo świetne te zdjęcia:) Szczególnie ostatnie jest boooooooooskie.
Moja sesja dopiero jak zakwitnie rzepak:)
cytrusik studiuję Finanse i Rachunkowość, III rok zaoczny.
kpi super że Natalcia tak rośnie, mam nadzieję że jej imienniczka u mnie też tak przybiera na wadze:)

MOja Królewna jest generalnie trochę mniejsza niż Wasze skarby ... jak tak porównuję jak to wygląda w tym samym tygodniu ... i dziś Pani doktor powiedziała, że wg wszelkich pomiarów nie ma szans, żeby urodziła się w wadze 3,5 kg, na pewno będzie trochę mniejsza ... zobaczymy jak to będzie ale ogólnie cieszę się, mniejsze łatwiej urodzić ;)

Wierzę, że Twoja Mała też rośnie szybciutko. A kiedy wizyta?

Jedo kupisz między innymi w W-wie na Solidarności wózki, wózki dziecięce, foteliki samochodowe dla dzieci, wózki wielofunkcyjne, spacerówki, dla niemowląt, zabawki dla dzieci, meble dziecięce
albo w sklepie przy Grójeckiej ale nie pamiętam ile gdzieś przy Hali Banacha. Ja swój zamawiałaM z Bobo wózki bo wyszło taniej ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: BARTATINA CLASSIC + Maxi Cosi CabrioFIX 2010dostawa w Polsce 0zł> 1498 zł wózek plus 70 zł adapter bo brałam fotelik maxi-cosi. Jestem bardzo zadowolona z obsługi tego sklepu. Zamawiałam za pobraniem, Pani do mnie zadzwoniłam że wózek już jest i że tego dnia wysyła kurierem, następnego dnia już wózek był u mnie. Solidny sklep.

My chyba kupimy tam na Al. SOlidarności. I raczej wybierzemy fotelik Jedo, nie pamiętam nazwy, przy wypinaniu i wpinaniu ze stelarza nie trzeba wypinać adaptera czy jak to się tam nazywa, co przy jednej osobie będzie niezmiernie ważne ....

Wydaje mi się, że to walka z wiatrakami, a ona moze poźniej wymyśleć, że ja nadaję się do pracy.....ale cóż zmienie lekarza po raz drugi....

zmieniaj, zmieniaj, szkoda czasu dla dzidziusia ...
głupie babsko!!!

reklama
Ale wiecie co czytam teraz różne fora, bo aż się sama przestraszyłam.
Wygląda to tak, że lekarze nie chcą już dawać zwolnienia po 38 tygodniu, bo muszą się z tego ostro tłumaczyć. Bo wtedy już nie ma tak, że ciąża zagrożona czy coś podobnego, bo przecież można urodzić już w terminie zdrowe dziecko. Ale spokojnie, dziewczyny na forach piszą że wtedy najlepiej wybrać się do lekarza rodzinnego, on podobno zawsze daje:)
W sumie nie czaję jaka różnica kto wypisze zwolnienie, no ale niech im będzie.
No ale to nie logiczne dla tych lekarzy, że dopiero po 38 to się chodzi jak słoń;)I przede wszystkim poród może nastąpic w każdej chwili więc jak do pracy???Masakra co w naszym kraju sie dzieje...

Do góry