reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam z samego rana ;)) My już od 6 nie śpimy i zaraz biore się za pranie kolejnych ciuszek ... a potem musze przemeblowanie zrobić i ogólnie cały dzień znowu w biegu. Hmmm kiedy ja odpoczne? ;P
Wy to szalone jesteście ;) Jeden wieczór i mam 3 strony do nadrobienia to aż się boje co będzie jak wejde wieczorem :D:))

Karo85 śliczna sesja ... ;) Też bym taką chciała ale brak kasy :p niestety ...

Milka26 co do podnoszenia i zajmowania się moim Jasiem to robie to tak jak wcześniej. Nosze go tyle ile musze bo nie da się tego w żaden sposób przeskoczyć :) a co będzie po porodzie to nie wiem ... poradze sobie napewno i tyle. W sumie sama sobie będe musiala radzić bo mój mąż jest do niczego no ale co zrobić ;) dla maluszków dam rade ... a wyśpie się na starość :p

Zdec ja w tamtej ciąży nie miałam problemu z L4 tylko musiałam iść prywatnie. Wtedy wypisywał bez problemu tylko że ja urodziłam dokładnie w terminie ale wiem że dziewczyny które rodziły po terminie to chodziły właśnie do rodzinnego :)

LenaDTR to jest Polska ;)

No i widzicie udzielam się ale wydaje mi się że jestem tu niewidoczna,... hmm ..

reklama
cześć dziewczyny
Dziękuję Wam bardzo za słowa wsparcia. Jak zwykle wśród Was jest łatwiej...
W poniedziałek powtórzę tę betę i zobaczymy... Jestem bardzo niespokojna... Męczy mnie, że test wyszedł dodatni, a wynik hcg z krwi zaledwie przekroczył 25. Obawiam się, że to ciążą biochemiczna, albo pozostałość po porodzie...No trudno- nic nie poradzę. Pozostaje mi czekać. Zrobiłam jeszcze jeden test dziś rano. Kreska wyszła tak samo blada...Pomyślałam, ze pewnie beta nie przystasta.. Z drugiej strony nie wiem, czy przy takich małych wartościach jest jakaś różnica w wynikach testów... Obiecałam sobie, że będę spokojna, ale jakoś nie potrafię... rozum podpowiada, że nic z tego nie będzie... Serce się z nim kłóci i zyje nadzieją...
Miłego dnia kochane

Czesc dziewczyny;-)
witam sie porannie

karo- śliczne zdjecia
alusia- pewnie ze dasz rade
gniesha- bądź spokojna, Bóg wie co robi, jesli pozstanowił dać maleństwo to super, jeśli jeszcze nie teraz to ta chwila nadejdzie zobaczysz prędzej czy później zaciskam mocno kciuki i wierze ze szczęscie do Was wróci:tak::tak::tak:

ja juz po sniadanku o 7 teraz zajadam ciasto z pianką i pierniczki w czekoladzie mniam mniam
pewnie wiekszośc jeszcze sobie smacznie spi w koncu sobota:) u nas swieci słonko wiec mam nadzieje ze pogoda zacznie sie juz tylko poprawiac
Ja Wam życze spokojnego i miłego dnia:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No ale to nie logiczne dla tych lekarzy, że dopiero po 38 to się chodzi jak słoń;)I przede wszystkim poród może nastąpic w każdej chwili więc jak do pracy???Masakra co w naszym kraju sie dzieje...
LenaDTR z tego co wiem, najwcześniej wykorzystać urop macierzyński można tydzień przed porodem. Co jest oczywiście tylko i wyłącznie twoją decyzją. Zmień lekarza.

Hej dziewczynki:-)
Dziś sobota- laba:tak: Ha ! Akurat ! Zaplanowałam sobie tyle rzeczy że pewnie znów mi dnia nie wystarczy:no: no ale kiedyś trzeba nadgonić. Po niedzieli może wreszcie pójdę na chorobowe, całe szczęście u mnie nie ma z tym problemu:no::-)

Alusia8989 Ty to dzielna baba jesteś:tak:pewnie że sobie poradzisz:tak:a co ten Twój mąz taki? czemu nie możesz liczyć na niego? może przegapilam jak pisałaś? Jeśli tak to przepraszam:zawstydzona/y:

gniesha ciągle trzymam za Ciebie kciuki, spokojnie kochana, chociaż wiem, że łatwo powiedzieć...czekam na wieści od Ciebie:tak:

Miłej sobotki czerwcóweczki:-)

Gosiu nie pisałam nic o moim mężu a to bardzo trudny temat może z czasem cos napisze na jego temat narazie jest mi ciężko ;)

Gniesha przytulam Cię bardzo mocno !!

Witajcie brzuchatki,

I koniec spania w sobotę:-) Mój mąż się obudził i stwierdził że w związku z tym reszta rodzinki (czyt. my) też już musimy wstać;-)
Trzymam kciukasy gniesha za przyrost betki:tak: Daj znać w poniedziałek jak wygląda sytuacja:-) A teraz się nie martw, co ma być to i tak będzie:-)
Alusia przykro mi że nie masz oparcia w mężu:-( Ale warto mieć nadzieję, że to się może zmienić;-)
Kpi jesteśmy na podobnym etapie, sądzę że moja mała waży podobnie jak Twoja, bo patrzę po mojej Julci, że też nie była za duża. M.in. dlatego zaopatrzyłam się w sporo ubranek na rozmiar 56, bo sądzę że się przydadzą:-) Wizytę mam mieć 29.04 - muszę zadzwonić i się umówić:-) Wtedy też popodglądamy małą:-)

Życzę wszystkim miłego weekendu, my zaraz jedziemy do rodziców i jak już wcześniej pisałam, mam zamiar twardo usiąść nad pracą i być może już ją zakończyć.:-D(Ale to się wszystko okażę w praniu;-)) Coś czuję że zrezygnuję z ostatniego rozdziału, zostawię go sobie na pracę magisterską;-)

LenaDTR z tego co wiem, najwcześniej wykorzystać urop macierzyński można tydzień przed porodem. Co jest oczywiście tylko i wyłącznie twoją decyzją. Zmień lekarza.
Dokładnie w poniedziałek idę do innego tak kontrolnie żeby później iść na wizytę po zwolnienie:(Dlaczego ma mi odbrać prawo d dłuższego siedzenia z moim maleństwem;)
Gniesha wiara czyni cuda......
Alusia dokładnie tak jak piszesz to jest POlska właśnie.....chore ustawy,które nie pozwalają być matce z dzieckiem jak najdłużej....i niby kobieta w ciązy jest chroniona, może w jakiś tam sposób i jest ale ja tego nie odczuwam, póki co natrafiam na same ułomności naszych urzędników....

Hej witam sie z rana :-)
I już sobota nam przyleciała... Ale ten czas leci... :szok: dziewczyny nadąrzacie za nim bo ja jakoś nie..... :-D heh...

Zaraz chyba na dworek wyjdziemy ale narazie musze zjesc sniadanko... troszke późno ale... ;-)

reklama
Dzień dobry!
Gniesha - popieram Dziewczyny (i doczytałąm, że Ty też;-)) - powtórz betę i zobaczysz czy przyrasta - jak tak to do lekarza, jak nie - to znaczy, że to jeszcze po porodzie się utrzymuje - trzymam kciuki
Zdec - dasz radę z tymi egzaminami w jeden weekend? - a ile ich jest? - podziwiam Cię:szok:
Lena - szok z tą lekarką - ja mam nadzieję, że mój mi tak nie powie
Kpi - super wieści po wizycie - gratuluję - a wody - mam nadzieję, że szybko się to unormuje:tak:
Alusia - przykro mi z powodu zachowania Twojego M, chociaż skoro jesteś znowu w ciąży to chyba jakoś to sobie wyjaśniliście (jeżeli poruszam drażliwy temat to przepraszam - nie taki mam zamiar, by Cię urazić):-( I nie jesteś niewidoczna - ja czytam. Aaaa i nie wyjadaj ziemi - toxo czyha;-)
Karo - sesja super:tak: a jakie miałas cukry na czczo? Ja zamieniłam miejscami podwieczorek z kolacją (jem bardzo mało na kolację) i cukry na czczo mi spadły ponizej 90 (a na tym nowym glukometrze to zawsze koło 100 było) - myślę, że "zaowocuje" to ciałkami ketonowymi w moczu ale insuliny dało sie uniknąć. No i cieszę się, że u Twojego maluszka wszystko ok:-)

A u nas dzis słoneczko - mam zamiar w końcu wrzucić pierwszą turę ciuszków do prania. Wczoraj zakupiliśmy też w końcu monitor oddechu - teraz będę spokojna

życzę miłego dnia

Do góry