reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Wróciłam :-D:-D:-D
ale jestem tak zmeczona ze zaraz ide spac i mam nadzieje że Paula połozy sie ze mna.
Przyjechaliśmy do szpitala o 10 w poczekalni izby przyjec zanim mnie ktoś poprosił siedziałam do......
12.45 :szok::baffled::wściekła/y:Tam pani połozna wypisała tylko główne dane i kazała znowu mi czekac, informujac mnie jednoczesnie ze robią mi te bada tylko dla tego że pani doktor stwierdziła że skoro już tyle km przejechałam do nich to nie odesle mnie z niczym :angry: bo według nich ten pierwszy wynik z CK powinien mojemu ginowi wystarczyć i to nic ze powtórne badania wykazały znowu obecnośc przeciwciał :angry:
O 13.30 pani doktor poprosiła mnie na izbe i tam podawałam jej szczegółowe informacje do karty przyjec i zmierzyli mi miednice, po czym dostałam papiery do laboratorium i juz :baffled:
Pani doktor była oburzona że w 31 tyg nie mam jeszcze zmierzonej miednicy :baffled: powiedziałam że nie mam pewnie dla tego ze mam miec cesarke.A ona na to ze przeciez moge rodzic normalnie mimo poprzedniego ciecia i dla czego mam miec cc?:wściekła/y:
Powiedziałam że taka decyzję podjął mój lekarz wraz z ordynatorem mojego szpitala który ma doktorat z ginekologii więc z nim nie dyskutuje na ten temat, bo to on się lepiej na tym zna, a ona mi na to ze zdecydowanie za duzo jest cięc i gdyby mi przyszło rodzic w Opolu to nawet mając skierowanie na cc najpierw kazaliby mi rodzić sn :cool:
mam nadzieję że nie przyjdzie mi tam rodzić :no: i to nie dla tego że miałoby to być sn ale wogóle nie podoba mi sie ten szpital :no: wyobraźcie sobie że 2 dziewczyny czekały ponad 2 h na sciągnięcie szwów po cc :szok: i to nic ze jedna z nich przyjechała z noworodkiem którego karmi piersią i mała płakała w aucie z głodu :-:)angry:
Po tej rozmowie poszłam do laboratorium, pani laborantka raz,dwa pobrala mi krew i mogłam już wracac do domu.
Juz tzn o 14.45 :baffled:
Wyniki powinny byc do tygodnia, a najlepsze jest to że pani w laboratorium się mnie pytała czemu w tym 28 tyg nie zrobiłam tych badań od razu u nich tylko w laboratorium w Kluczborku?:wściekła/y::baffled:
Powiedziałm jej ze byłam w szpitalu ale lekarz nie przyjął mnie na oddział i kazał te badania zrobić w laboratorium u siebie a nie w Centrum Krwiodastwa.
Mam nadzieje ze to była moja ostatnia wizyta w tym szpitalu tzn pojade tylko po wyniki i koniec, niech jest już czerwiec!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Ale fajnie że już jesteście tak daleko:-) U nas dopiero trwa czas remontu, wszędzie gruz i pył. Rozgrzebaliśmy całkowicie mieszkanie i nie mamy jeszcze niczego oprócz łóżek i szafy:szok: Troche się martwie czy zdążymy przed przyjściem na świat synka:baffled: A powiedz jaką pralkę kupiliście bo ja się nie moge zdecydować waham się pomiędzy boshem a electroluxem:confused:

najlepsze pralki ma Bosch, Miele i AEG. w testach chyba jest najwiecej najlepszych modeli Bosch.

Zapomniałam napisać Wam coś śmiesznego:-D
Wczoraj z koleżźanka wyszłam na chwilę do sklepu,bo musiałam nakupować bielizny(bo cycniki za małe już:-D) Zbieramy my sie już do wyjścia a to do mnie przy wszystkich ludziach na głos no sie toczymy,sie toczymy:-D:-D:-D:-Daż ludzie zaczęli sie śmiac:-D

A telefonem tak sie nabawiłam że aż palce mnie bolą:-Dale jeszcze nie do końca rozpracowany:eek:
lecę może sreluszków szmatki skończę prasować:rofl2:

edit: zaraz koleżanka ma przyjechać z synkiem(9miesiecznym:)))) )taki słodziak że ło jej:p więc ubranka sreluszków niestety muszą poczekać he he:0

miłego popołudnia grubaski:)

Już bez przesady że się toczysz:-D:-D Jak tak patrzę na Twoje zdjęcia to się zastanawiam gdzie ty w ogóle "upchałaś" tych dwoje "sreluszków":-)

Co do pralek to my mamy Electroluxa AEG. Jest na prawdę super;) Hula już drugi rok i nie ma z nią żadnych problemów:)
Od kiedy ją kupiłam, jak mam możliwość wyboru pomiędzy innymi markami a Electroluxem to zawsze wybieram Electroluxa:)

ufffffffffff
więc tak ;)
byłam u tego gina, rany jaki gainet, sprzęt, sala do szkoły rodzenia, po prostu wypas. jestem naprawdę pod wrażeniem. co więcej tak jak byłam umówiona na 14.50 tak 14.49 weszłam, co przy mojej gin jest nawet nie do pomarzenia (obsuwy ZAWSZE co najmniej o godzinę)
w każdym razie przebadana, w pochwie czyściutko, pessar na miejscu, łożysko luz, mały wiercipięta, gin stwierdził że żadnego zagrożenia on nie widzi. i jeszcze dodał, że skoro to było ok 4 nad ranem to może nawet mi jakieś naczynko nie z tej dziurki pękło i to może jakiś hemoroid czy coś, a ja nie zczaiłam.
w każdym razie on nie widzi nic niepokojącego, poza tym stwierdził że takie drobne plamienie przy braku innych dolegliwości na tym etapie ciąży to nic takiego, jak jest krwawienie etc to co innego

no, ale przynajmniej jesteśmy spokojni :) i nie mam wyrzutów, że nic z tym nie zrobiłam. i cieszę się że nie poszłam na tą izbę przyjęć, o cały week bym płakała i była zdołowana siedząc niepotrzebnie w szpitalu. a tak jesteśmy w domciu i jest nam tu bosko ;)
no, i przy okazji poprosiłam o jakiś look na 3d, ale się okazało że na tym etapie ciąży to już kiepsko widać, bo mały przyciśnięty strasznie mało miejsca ma, więc zdjęcia prześmieszne wyszły, taki zniekształcony szkrab ;) a najlepiej trzymał rączki splecione na wysokości podbródka jakby się modlił, nawet gin się zaśmiał co to z niego będzie za duchowny ;)
achhh tak czy siak nie lubię takich niespodzianek jak dziś, ale co zrobić, dobrze że się okazało jak się okazało. ja tow ogóle miałam dużo perypetii na poczatku ciąży, stąd taka panika etc. poza tym mam za sobą 3 poronienia, więc nie wybaczyłabym sobie gdybym coś przeoczyła.

zdec a co z Twoimi kurczami i śluzem, już ok wsio?
wiz ja po emocjach teraz to na mnie słowo 'sałatka' jak płachta na byka, grecką bym zjadła taką świeżutką, o matko ;)
liliti ja nie znoszę jak nawet o dorosłych się mówi, że ktoś ryczy, a nie daj boże że ktoś beczy - raz mi tak powiedział mój miły 'czemu beczysz' to myślałam, ze go ze skóry odrę.. różni są ludzie i różnie to widzą, ale dla mnie to zwyczajnie chamowate :/
badaicka u mojej gin to wymiary miednicy robi się w ogóle po 35 tc...
a ktoś wie jak to działa? jakieś urządzenie do tego jest?
sealet no i jak Ci to polegiwanie idzie?
ja też mam taki przykaz, ale ostatnio coraz bardziej mnie kusi, tu pranko, tu prasowanko, tu urządzanko pokoju i w ogóle najchętniej bym wysprzątała całą chatę co jest do mnie kompletnie nie podobne, chyba już tak serio serio włącza mi się jakiś syndrom gniazda :p ale cóż kiedy nie wiele robić mogę i się ograniczam do ładowania pralki :p prasować to chyba na siedząco będę ;)
a właśnie... powiedzcie Wy mi, piorę w lovelli i cholernie jakoś twarde mam te ubranka dla malucha, albo za bardzo się na tym skupiam i mi się wydaje alo sama nie wiem... Wy używacie jakiś płynów zmiękczających?

cytrusik super że trafiłaś do tak porządnego lekarza. Najważniejsze to to że wszystko jest w porządku, a rzeczywiście lepiej trochę popanikować, niż potem pluć sobie w brodę że nic się nie zrobiło:)
Co do mojego śluzu to w sumie jest już trochę mniejszy. Ale mam wynik wymazu i jest czysto, więc nie sądzę żeby w tydzień narosły jakieś bakterie:)

dziewczyny powiedzcie jakie wozki kupujecie, bo od tego ogromu mozna fiola dostac.
Czytalam ze wiele z was kupilo X-landera,ale on chyba sporo kosztuje. Dla mne wazne jest aby nie byl za ciezki, bo bede usiala dzwigac go na 2 pietro w bloku bez windy a te z pompowanymi kolami sporo waza. Juz sama nie wiem.

Cześć kochane Czerwcóweczki

Gratuluję Wam udanych wizyt i dorodnych Maluszków :-)
Mam do Was pytanie. Czy któraś z Was może wie jak długo po porodzie utrzymuje się wysokie stężenie beta hcg?? Dajcie znać kochane moje.
pozdrawiam Was gorąco

Hejka właśnie wróciłam od koleżanki ze szpitala bo leży ze swoja mała a ja mam zaledwie 200m;)Poszłam też się doradzić co wziąć, pytałam o wózek ona ma X-landera i powiedziała mi tak, że płaci się za firmę a nie za przyjemna jazdę....jest nie zadowolona, mała gondola, w spacerówce nie można przekładać rączki i mówi, że drugi raz by go nie kupiła więc chyba jej posłucham;)

JEJKU!!!!!!!!!!!
PRZEŻYŁAM CHWILĘ GROZY.................. SPADŁ MI KOMPUTER EKRANEM W STRONĘ PODŁOGI!!!! ROZKRACZYŁ SIĘ NA PŁASKO!!
Ale najważniejsze ................. działa:):):):):):)

reklama
JEJKU!!!!!!!!!!!
PRZEŻYŁAM CHWILĘ GROZY.................. SPADŁ MI KOMPUTER EKRANEM W STRONĘ PODŁOGI!!!! ROZKRACZYŁ SIĘ NA PŁASKO!!
Ale najważniejsze ................. działa:):):):):):)
hehe;)to najważniejsze;)Że żyje;)Moja mysz laduje raz dziennie;)Boże.....ja muszę iść na nauki;(((Chyba nie wytrzymam tego psychicznie;(

Do góry