reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Witajcie w poswiąteczny wtorek:-)
dobrze że juz po swiętach bo jeszcze dzień i bym chyba pekła:-Dniby starałam się dużo nie jeść ale jak tu obojetnie przejść kolo tylu pyszności:-D
U nas wczoraj była piękna pogoda i na szczęście udało sie troche pospacerować nad morzem:-)dzisiaj póki co pogoda zapowiada sie całkiem całkiem. Własnie wróciłam z porannego spacerku i jest przyjemnie:-)

kajdusia - ty kobieto chyba powinnaś miec zakaz wchodzenia w swięta do kuchni:-)

miłego dzionka życzę

sprawdziłam właśnie majowego chłopczyka - i tak sobie pomyślalam ze urodzil się w 36 tyg ciązy - mi się zaczął 33...więc różnica 3 tygodni...oj dzisiaj zamawiam reszte rzeczy - łózeczko itd - bo teraz to już nie znam dnia ani godziny:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie Kochane po świętach;)
My wczoraj byliśmy cały dzień na chałupkach;)A to u rodziców a to u kuzynki;)Bo w domu to można było oszaleć........a dziś znów zaczęła się rutyna...masakra...mąż do pracy a ja sama w domu i co tutaj robić;(

Dziewczyny te z 28-30tydzien ciazy - co macie juz zakupione dla maluszka?Bo niewiem czy to,ze chce juz wyposazyc sie we wszystko jest normalne.Kazdy mi mowi,ze za szybko,a mi łzy do oczu naplywaja (to chyba ten kryzys ) ...
Kochana ja już w pierwszym miesiącu miała mnóstwo rzeczy;)Teraz mi brakuje tylko butelek i smoczków a tak mam wszystko;)Więc w czwartek jadę ze szwagierką po brakujące rzeczy;)

Witam poświątecznie:-D

dobrze, że te świeta tylko 2 dni trwały, bo chyba bym pękła z przejedzenia:-D, a jeszcze teściowa nas w smakołyki zaopatrzyła:-D u nas pogoda w pierwszy dzien była wyśmienita:-), a wczoraj zimno:no:
Wrócilismy i skrecilismy naszą nowa sofe, wzielismy tylko jeden fotel i w ten sposób zmieszczę swoja kołyske:-), muszę się juz za nią rozejrzec:-D
Co do zakupów dla maluszka to ja juz na serio się biore, w zasadzie mam wozek i ciuszki. Teraz muszę zajac się rzeczami dla mnie, kosmetykami i akcesoriami dla malucha, lozeczkiem, i pewnie jeszcze wiele rzeczy sie znajdzie:szok:
Życze miłego dnia:tak:

Witajcie kochane

Dziekuje za te wszystkie odpowiedzi, to tylko utwierdza mnie w przekonaniu,ze mam calkowita racje. Ja mam narazie gołe łozeczko,butelki i ubranka i tyle,a jeszcze tylee rzeczy do zakupienia:szok: , moj D wczoraj stwierdził ,ze tylko dostanie wypłate to zaczniemy szaleć :-D kochany :-) Szkoda,ze tego becikowego wczesniej nie wypłacaja :confused:

U mnie słonko i zimny wiatr od morza :baffled:

Paula czekam zatem do wieczora na wieści :-)

Ostatnia edycja:
Zakupy? Uff cała batalia jeszcze na mnie czeka. Pocieszę spóźnialskie - ja jeszcze nie mam nic! Parę prezentowych zestawów: kosmetyki, małe body wyprawkowe i koniec!
No ale w ten weekend dopiero planuje remont pokoju ..więc zaraz po nim, pełen szturm na sklepy :)

Jak tak czytam o tym majowym chłopczyku to powoli zaczynam chyba panikować:-)
Fakt że najgorszy okres jeszcze przede mną, bo za chwilę będzie data kiedy ostatnio malutką straciłam... ale nie które z was to już właściwie za parę tygodni mogą spokojnie urodzić:-D

Muszę się porządnie wziąć za zakupy, tylko szkoda że to wszystko tyle kosztuje, bo jak w tym miesiącu kupimy mebelki to raczej na nic więcej nie starczy:-(I reszta będzie musiała znowu czekać do nast miesiąca, a tu czas nieubłaganie leci:-(

Tak w sumie to zostały jeszcze: pościel do łóżeczka, kocyki, ręczniki, kosmetyki, wanienka, leżaczek.... uffff i jeszcze pewnie mnóstwo innych rzeczy:p (meble już uznaję za zakupione:))))

Jak tak czytam o tym majowym chłopczyku to powoli zaczynam chyba panikować:-)
Fakt że najgorszy okres jeszcze przede mną, bo za chwilę będzie data kiedy ostatnio malutką straciłam... ale nie które z was to już właściwie za parę tygodni mogą spokojnie urodzić:-D

Muszę się porządnie wziąć za zakupy, tylko szkoda że to wszystko tyle kosztuje, bo jak w tym miesiącu kupimy mebelki to raczej na nic więcej nie starczy:-(I reszta będzie musiała znowu czekać do nast miesiąca, a tu czas nieubłaganie leci:-(

Tak w sumie to zostały jeszcze: pościel do łóżeczka, kocyki, ręczniki, kosmetyki, wanienka, leżaczek.... uffff i jeszcze pewnie mnóstwo innych rzeczy:p (meble już uznaję za zakupione:))))
Oj leci leci, ja z teściem się śmiałam, że się nie obejrzymy a kokoszka już będzie z nami;)Za rok już będzie jaja święciła;)I tak pewnie potoczy sie życie z roku na rok;)Ja jaK to móWię śmiejąc się, że ogona juz na całe życie;)

Witam i ja poświątecznie :-)
Dla mnie te święta minęły bardzo miło i szybciutko.
W sobotę do późnej nocy urzędowałam w kuchni - aż mnie rozbolał kręgosłup, normalnie pierwszy raz mnie tak bolał, gdy się położyłam to nie było szans na przekręcenie się z boku na bok - no ale przeszło w końcu..
Święta minęły nam bardzo rodzinnie, w niedzielę popołudniu miałam cześć rodzinki u siebie - i dobrze bo poszła nam spora część jedzonka ;-)A wczoraj cały dzionek spędziliśmy u kogoś.
Pogoda super! Nastawiłam się na zapowiadane zimne i mokre święta a tu niespodzianka w niedzielę byliśmy na dłuugim i fajniutkim spacerku było ciepło, słonecznie i troszkę tylko wiało, A i wczoraj pogoda była bardzo ładna w miarę ciepło, pojawiało się słonko i nie padało.
A co do zakupów to ja jestem w sumie jeszcze w polu i to daleko, mamy łóżeczko, materac, kocyk, ręcznik i trochę ubranek i na tym koniec.. a tu czas leci, majówkowe dzieci się rodzą...!

Mam też do Was pytanko - jaki macie pomysł na prezent na chrzest dla chłopca? Mój W. będzie za niecałe 2 tyg chrzestnym mojego bratanka i się zastanawiamy nad prezentem. Może coś doradzicie?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam i ja poświątecznie :-)
Dla mnie te święta minęły bardzo miło i szybciutko.
W sobotę do późnej nocy urzędowałam w kuchni - aż mnie rozbolał kręgosłup, normalnie pierwszy raz mnie tak bolał, gdy się położyłam to nie było szans na przekręcenie się z boku na bok - no ale przeszło w końcu..
Święta minęły nam bardzo rodzinnie, w niedzielę popołudniu miałam cześć rodzinki u siebie - i dobrze bo poszła nam spora część jedzonka ;-)A wczoraj cały dzionek spędziliśmy u kogoś.
Pogoda super! Nastawiłam się na zapowiadane zimne i mokre święta a tu niespodzianka w niedzielę byliśmy na dłuugim i fajniutkim spacerku było ciepło, słonecznie i troszkę tylko wiało, A i wczoraj pogoda była bardzo ładna w miarę ciepło, pojawiało się słonko i nie padało.

Mam też do Was pytanko - jaki macie pomysł na prezent na chrzest dla chłopca? Mój W. będzie za niecałe 2 tyg chrzestnym mojego bratanka i się zastanawiamy nad prezentem. Może coś doradzicie?
kOCHANA MY MIELIŚMYmiesiąc temu z tym problem;)W sumie kupiliśmy ciuchy, słodycze, i wino, które ma zostać otworzone na jego 18;)Ciężko tak wybrać dla dziewczynki jakos łatwiej;)

Do góry