reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczyny te z 28-30tydzien ciazy - co macie juz zakupione dla maluszka?Bo niewiem czy to,ze chce juz wyposazyc sie we wszystko jest normalne.Kazdy mi mowi,ze za szybko,a mi łzy do oczu naplywaja (to chyba ten kryzys ) ...

Ewela - nie słuchaj ludzi, którzy mówią, że za wcześnie:no: mi tez tak mówią. Ja nie kupowałam jeszcze nic, bo mam ubranka po siostrzenicy i chrześniaku - mam je juz w domu - muszę je przeprać, przeprasować itp. Po siostrzenicy mam w domu fotelik samochodowy i leżaczek-bujaczek, wózek u mojej mamy (u nas na razie by zawadzał) a łóżeczko jeszcze u siostry. Ja natomiast po świętach wybieram się właśnie na zakupy tzw. "dupereli" - kosmetyków, butelek, smoczków. laktator, aspirator do noska itp. Nie sądzę, by to było za wcześnie. No i zamierzam zacząć kompletować torbę dla siebie - koszule już mam, ale muszę kupić te wszystkie podkłady, wkładki, podpaski, majtki...

pytałam juz wcześniej, ale musiałaś nie zauważyć - Ty masz jakieś leki na tę zakrzepicę teraz? Pytam bo ja mam zespół antyfosfolipidowy i zakrzepica mi w przyszłości grozi (teraz codziennie robię sobie zastrzyk z heparyny).

reklama
Święta, święta i po świętach....
Witajcie kochane, bo długiej przerwie;)
Nareszcie w domku, w końcu się wyśpię w swoim łóżeczku;)
Co do wyprawki to sporo już mam, ale jak wiadomo jeszcze wiele potrzeba. Jak dobrze pójdzie to jutro pojedziemy zamówić mebelki, albo może chociaż obejrzeć:)

Ewela - nie słuchaj ludzi, którzy mówią, że za wcześnie:no: mi tez tak mówią. Ja nie kupowałam jeszcze nic, bo mam ubranka po siostrzenicy i chrześniaku - mam je juz w domu - muszę je przeprać, przeprasować itp. Po siostrzenicy mam w domu fotelik samochodowy i leżaczek-bujaczek, wózek u mojej mamy (u nas na razie by zawadzał) a łóżeczko jeszcze u siostry. Ja natomiast po świętach wybieram się właśnie na zakupy tzw. "dupereli" - kosmetyków, butelek, smoczków. laktator, aspirator do noska itp. Nie sądzę, by to było za wcześnie. No i zamierzam zacząć kompletować torbę dla siebie - koszule już mam, ale muszę kupić te wszystkie podkłady, wkładki, podpaski, majtki...

pytałam juz wcześniej, ale musiałaś nie zauważyć - Ty masz jakieś leki na tę zakrzepicę teraz? Pytam bo ja mam zespół antyfosfolipidowy i zakrzepica mi w przyszłości grozi (teraz codziennie robię sobie zastrzyk z heparyny).

W tej chwili lekarz kazal brac co drugi dzien tylko acard,ale to do 27tc, teraz szczerze to nie biore nic i odpukac nie mam zadnego zakrzepu, jeszcze jakos niepamietam,ale chyba w okolicach 24tc byłam w szpitalu na badaniu USG DOPPLERA i wszystko jest w porzadku. Zasrzyki brałam jakos na poczatku ciazy Clexane 20szt.

hej jak wam minely siwieta ? u nas pogoda do bani dzis caly dzien leje i to tak maksymalnie wczoraj bylo nawet nawet za to strasznie wialo

Ewela ja podobnie jak Magdalena mam rzeczy po starszym synku musze przejrzec wynotowac co mi jeszcze potrzebne i powoli zaczac szukac, przy pierwszym dziecku a termin mialam tajki sam zaczelam dopiero szukac rzeczy w maju, ale to fakt jak sie ma czas to warto pogrzebac ja wtedy nie mialam go wcale moze teraz bedzie lepiej.

Andzia nie pomoge Ci niesetety z zakrzepica. Mam za to problem z podobnej "branzy" mi pekaja naczynka krwionosne i to nie tylko na nogach jak znacznej czesci kobiet w ciazy ale tez na dloniach i wokol ust . Chyba ogolnie mam kipeskie naczynia bo nie ma dnia bez smaku krwi w ustach i krwawiacego nosa, z ginem nie chce na ten temat rozmawiac bo co u niego jestem to mam super cisnienie a tak na co dzien idealne wiec przyjal ze to syndrom bialego fartucha i notuje te ktore mu podaje mierzac w domu. No a jak mu powiem to wkoncu doczepi sie tego cisnienia

Cześć Dziewczynki!
Jestem przejedzona na maxa- była nas czwórka dorosłych + PIotruś, a jedzenia na drużynę piłkarską, okazało się, że teściowa też dużo przygotowała i samych ciast było 11 :szok: Kiedy my to zjemy? :baffled: Zapraszam Was wszystkie z rodzinami przez tydzień na kawusie i torciki, mazurki, babki, paschy, placki, serniki itd..... :-D:-D
W poprzednie święta pociełam sobie palec blenderem, w te- zapomniałam o tym, że coś mi z przodu wystaje :-D i wylałam sobie wrzątek z ziemniaków na brzuch... No i teraz opakowanie Małgosi jest w bąblach :baffled: Mam nadzieję, że nie zostanie to tradycją, że na święta robię sobie krzywdę :-D

Dziewczynki! Majówkowy chłopiec się urodził :szok::szok:

Czesc dziewczyny świeta świeta i po świetach:-):-):-):-)

a tak to nuda hi hi mam nadzieje ze swieta spędziłyście w miłych rodzinnych atmosferach:tak:;-)

ja dzisiaj miałam straszną noc malutka cały czas buszowała w brzuszku mamusi i nie dawała jej wogołe spać:no::no::no::no: budziłam sie mase razy:szok: ale jakos teraz wstałam i nie jest tak zle ale znajac zycie to za godzine znowu zasne, u nas wczoraj chłodno było a teraz od rana słoneczko świeci ale jest tylko 2 stopnie brrrrr

Kajdusia - ale ten czas leci już majówkowy :szok::szok:

Witajcie poświątecznie,
Ja odwrotnie do was z tego co czytam, uparłam się i nic, nic, żadnego jedzenia po świętach do domu nie przywiozłam:p
Rzeczywiście trochę zimno dzisiaj, bo już nawet zastanawiam się czy nie odkręcić grzejnika. Muszę sobie jakąś pracę wymyśleć na cały dzień, bo inaczej to się zanudzę:(

Witajcie poświątecznie,
Ja odwrotnie do was z tego co czytam, uparłam się i nic, nic, żadnego jedzenia po świętach do domu nie przywiozłam:p
Rzeczywiście trochę zimno dzisiaj, bo już nawet zastanawiam się czy nie odkręcić grzejnika. Muszę sobie jakąś pracę wymyśleć na cały dzień, bo inaczej to się zanudzę:(

zapraszam do mnie:-D:-D:-D mam troszke prasowania jeszcze a ze nie moge łazic to nie ma kto mi tego zrobic hi hi:-D:-D:-D
wiec jak sie nudzisz to czekam :-):-):-):-)

reklama
Dziewczyny te z 28-30tydzien ciazy - co macie juz zakupione dla maluszka?Bo niewiem czy to,ze chce juz wyposazyc sie we wszystko jest normalne.Kazdy mi mowi,ze za szybko,a mi łzy do oczu naplywaja (to chyba ten kryzys ) ...

my mamy juz wszystko oprocz wózka i kosmetyków:)wiec mysle ze po malu mozesz zaczac kompletowac wypraweczke :) masz w sumie jeszcze troszke czasu ale po malu po malu zdazysz sobie skompletowac wszystko:) `dzisaij na zajeciach zapytam sie o ten porod rodzinny jak to jest dokladnie i wieczorkiem Ci napisze

miłego dnia Wam zycze:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry