Ja wychodzę z założenia, że lepiej sobie wszystko na spokojnie przygotować , niż później nerwowo kompletować całą wyprawkę. Mnie zajęło to ponad miesiąc, a i tak pozostały jeszcze jakieś "duperele" i pranie, prasowanie, sprawdzenie czy wszystko już jest...Myślę, że jeszcze z miesiąc mi to zajmie....więc spokojnie powinnam zdążyć. Nie chciałabym tego zrzucać na czyjeś ręce, choćby męża, bo wiadomo, że samemu najlepiej wybrać kolor, rozmiar itp. ;-)
Z jednej strony myślałam, że te zakupy będą wywoływały we mnie fajne uczucia, ale nie do końca tak było...niemniej gdy teraz patrzę na to łóżeczko, komodę, fotel, pościel itp.to już się małej nie mogę doczekać :-)
Mając czas, masz jeszcze ten komfort, że na spokojnie szukasz, porównujesz ceny (a różnice bywają rzędu kilku set złoty np. na łóżeczku) i wybierasz najbardziej optymalne dla Ciebie warunki dostawy, zakupu itp. Ja np. kupiłam w sklepie Tibor (allegro) śliczną pościel- dużo tańszą niż w sklepach, a więcej w niej "części", kupiłam tam też łóżeczko z funkcją kołyski z materacykiem kokosowo-gryczano-piankowym w bardzo okazyjnej cenie (wszystko nowe)- w Krakowie-samo łóżeczko było ok 100zł droższe!
Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Na przesyłkę czekałam prawie dwa tygodnie- więc jak sama widzisz -trochę to zajmuje... Kupiłam tam też przewijak, prześcieradła itp. W Ikei ....spędziliśmy kilka godzin zanim wybraliśmy komodę z funkcją przewijaka- super , i fotel do karmienia...Jak mnie nogi i plecy po tych zakupach bolały! Nie wyobrażam sobie tyle łazić w 9 miesiącu...
Dlatego nie przejmuj się jakimiś zabobonami, czas najwyższy być już zaczęła kompletować wyprawkę dla dzidzi i dla siebie (torbę do szpitala).