reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Pytanie z zupełnie innej beczki?
Dziewczyny co myślicie o tych materacach lateksowych?
Wiem że kiedyś był gdzieś temat materaców, ale teraz się do tego dogrzebać to <olaboga>
Jakie materacyki dla dzieci kupujecie?

reklama
Witam równierz po wielkim obżarstwie też jestem strasznie zmęczona tymi świętami mimo że nic się nie robiło tylko przy stole siedziało!
kajdusia-już maj matko to już tak blisko my!
stellaDODO-witaj!
kpi-no to fajnie teraz to już naprawde tylko najprzyjemniejsza robota ustawianie mebelków i urządzanie!

Wiem że kiedyś był gdzieś temat materaców, ale teraz się do tego dogrzebać to <olaboga>

My chyba zdecydujemy się na ten 3w1 tj kokos, pianka, gryka czy jakoś tak. Jednak nie jesteśmy jeszcze pewni, bo co osoba to opinia i bądź tu mądry. Zresztą na materac i tak idzie cerata lub coś w tym stylu żeby nie zamoczyć więc o właściwościach zdrowotnych chyba wtedy niema co myśleć i chodzi jedynie o twardość materaca. Ostatnio rozglądam się też czy są może materace rekomendowane przez Instytut Matki i Dziecka lub inny podobny.

No a ja mam właśnie dylemat:( Nie wiem czy podobnie jak wszędzie cena jest istotna przy wyborze. Te lateksowe są dużo droższe od tych kokosowo-piankowych:( Teraz to już zaczynam się zastanawiać nad dwustronnym:p W razie czego zmienię stronę i będzie po problemie:p

I tak się też zastanawiam, bo kupuję ten większy 140x70, bo większe mam łóżeczko. I pewnie będzie tak że jak łózeczko przerobi się na tapczanik to wtedy też będzie ten materacyk, więc tak się zastanawiam czy nie warto zainwestować teraz więcej żeby było później na dłużej:(
Matko ja to z wszystkim mam takie problemy:(:(

Ostatnia edycja:
Co do chrzcin to chyba wam jeszcze tego nie opowiadałam, co dwa lata temu zrobił mój obecny mężulek:p
Jesteśmy zaproszeni na chrzciny do jego cioci,on ma być chrzestnym dziecka, no i mówi że to córka. Więc idziemy do YES i kupiliśmy jej zawieszkę do łańcuszka, łańcuszek i kolczyki, taki prezent "na później" bardziej. Jedziemy do tego kościoła, pada pytanie księdza: "Jakie imię wybraliście dla dziecka?" Słyszę: "Adam". Ja cała blada:( teściowa siedzi koło mnie, pytam się jeszcze raz: "Jak?" Ona do mnie: "Adaś, a co brzydko?" Ja mówię: "Nieeeee" i po prostu ze śmiechu to prawie pod ławkę wpadłam...... Patrzę na mojego K. a ten się obraca i już też widzę że nie może ze śmiechu wytrzymać:):):):)
No i ostatecznie skończyło się na tym, że trzeba było szybko pieniądze organizować;):)

he he ale się uśmialam:)
dziewczyny, nie powiedziałam Wam najważniejszego - ODEBRAŁAM KLUCZE PO WYKAŃCZANIU ... !!!!!!!!! Teraz tylko pozostało sprzątnąć i zamówić meble, które juz czekają w magazynie ... i zaraz się wprowadzamy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
\Super Gratuluje nie ma to jak na swoim aż zazdroszczę!!!! Ekstra

my kupiliśmy bodajże kokosowo-grykowy ale nie jestem pewna na 100 % bo nawet nie mam jak teraz sprawdzic bo jest zamkniety w innym pokoju a ja nie mam klucza do niego ale napewno kokosowo jakis:)

Witam dziewczyny:)
ja również jestem czerwcóweczką,ale jakos do tej pory nie pisalam...
Mam problem (przynajmniej mi sie tak wydaje) odebralam wyniki na krzywa cukrowa i glukozy we krwi po obciazeniu 75g po 60min mam 122 (6,8) a po 120min 152 (8,5) czy to nie za dużo?? czy to oznacza ze mam cukrzyce ciazowa??? prosze powiedzcie mi bo sie bardzo denerwuje!

witam Cię serdecznie na forum,
ja miałam po 2 godz. 154 i mam cukrzyce ciązową, mierze cukry 5 razy dziennie i trzymam dietę wskazaną mi w szpitalu. Twój gin powinien skierować Cię do poradni diabetologicznej.

Dziewczyny te z 28-30tydzien ciazy - co macie juz zakupione dla maluszka?Bo niewiem czy to,ze chce juz wyposazyc sie we wszystko jest normalne.Kazdy mi mowi,ze za szybko,a mi łzy do oczu naplywaja (to chyba ten kryzys ) ...

co do zakupów to jak jak wam pisałam w święta zaszalałam i już ma 99% wyprawki. Zostały tylko niektóre kosmetyki dla mojej królewny i będę miała absolutnie wszystko- pewnie nawet za dużo jak siebie znam;-)
Za to czuję się spokojniejsza, że gdyby przyszło co do czego to wszystko czeka;-)

Witam serdecznie :) Śledziłam was i w końcu postanowiłam dołączyć.
Mam termin na27 czerwca. I noszę w sobie bijące serduszko małego chłopca:)

Witam serdecznie;-)

ja kupiłam materacyk z gryki,kokosu i pianki. W sklepie polecili mi jako najlepszy.

Ja po świętach jakaś umęczona jestem. Oczywiście też zaszzalałam z jedzonkiem co odpijało się na moich cukrach no ale teraz basta- wracam do racjonalnego żywienia. Ogólnie to bardzo się cieszę, że już jestem we własnym domku...lubię rodzinne święta ale jakoś zmęczyła mnie rodzinka.
Dziś nawet nie wyspałam- chyba tylko raz wstawałam do kibelka;-)
Już nie mogę się doczekać soboty- będę mieć usg;-)

kpi- super że już za chwilę będziecie w swoim mieszkanku- to wspaniałe uczucie!!!

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewceta!
witajcie po swietach. moj mezus naprzynosil mi od rodzinki smakolykow tez sobie podjadam.
leki dzialaja i nie mam skurczy, ogolnie czuje sie dobrze, mała szaleje i rosnie z tyg na tydz co mnie cieszy,jutro znow usg wiec dowiemy sie ile przytyla a brzuch rosnie mi w oczach!!!
mąż pojedzie za dwa tyg do domu po wszystkie rzeczy dla Sonii, na koniec kwietnia odłaczaa mnie i najprawdopodobniej zaczne rodzic wiec musimy wszystko miec. zakupilismy wszystko w 5 miesiacu i dobrze bo teraz nie dali bysmy rady, nie wierze w zabobony ze cos za wczesnie- bzdura, u mnie ciaza byla ksiazkowa a w ciagu tyg zmienilo sie w dramat, wiec lepiej byc gotowym....

pozdroweczka i milego dzionka

Do góry