reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam się!
Ewela - Ty litości nie masz - mi tu cukry z rana szaleją a Ty kusisz takimi babeczkami:szok:
jak nie wino, to babeczki - no ja zwariuję;-)

Ewuś - przytulam - i powtórzę za Zdec - jak zobaczysz maluszki to siła sie pojawi - a na razie to skorzystaj z pomocy jak najbardziej - macie pewnie tam ośrodek interwencji kryzysowej u siebie - tam powinien być psycholog za darmo

pozdrawiam Brzuchatki a wizytujacym życzę super wieści

reklama
Witam,

ja w końcu poszłam do fryzjera:-D i z mojej króciutkiej fryzurki zrobila się jeszcze krotsza:-D dzisiaj pójde na jakieś zapupki ciuchowe, bo na swięta nie mam co ubrac:confused:
mamo mikołaja -spokojnej drogi do Polski i wesołych świat:-)
sealet - gratuluje dobrych wieści:tak:
U mnie juz drugi tydzien brzuszek bez zmian 100 cm:confused:

Czesc dziewczyny witam sie porannie w ten słoneczny dzionek poszłabym na spacerek ale trzeba leżeć:)

Wszystkim dziewczynom których nie bedzie juz na BB zycze Spokojnych Mokrych i pełnych Miłości ŚWIĄT WIELKANOCNYCH:)

ja cos nie mogłam spac dzisiaj jakos nie wygodnie mi było :(((( i ogólnie jakos sie nie wyspalam :(:no::no::no:

dziewczynom ktore wizytowały gatuluje super wiesci,maluszki coraz wieksze:-D:-D:-D\

ewuś- tak jak dziewczyny pisały dużo spokoju mysl o chlopcach a ich ojca jeszcze spotka kara zobaczysz:tak:

ewela- ale apetyczne babeczki mniam mniam:-D:-D:-D

Magda M- ja miałam nisko ogólnie brzuszek ale ostatnio zauważyłam ze mam jeszcze nizej

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam wszystkie BBabeczki :cool2:
Dzisiaj spałam jak zabita - pomimo dwukrotnego wstawania - i nadal mi się chce spaaać. Pogoda się popsuła, jest szaro, wietrznie i pochmurnie:-(
W tym tygodniu brzuszek 105cm, wiec po raz pierwszy od miesiąca +3cm.
Wczoraj rozpakowaliśmy kanapę i fotel w nowym mieszkanku - jak dobrze pójdzie to przeprowadzka pod koniec kwietnia :baffled:. Zaraz ruszam na poszukiwanie lamp, karniszy, firanek i innych akcesoriów:cool2:
Babeczki, wino, serek pleśniowy - mniam!!!! Jeszcze trochę dziewczyny, jeszcze trochę....

Z tego co wiem nadżerka nie jest przeciwwskazaniem do porodu SN, ja swoją leczyłam przed ciążą, ale gin uprzedzał, że w ciąży może nawrócić.

Miłego dnia!

sealet to pewnie te chmury z dolnośląskiego zawędrowały nad morze :-) u nas dziś śliczna pogoda w końcu :-)

Właśnie sobie uświadomiłam że mój facet za 2 tygodni ma imieniny a u mnie jak zawsze brak pomysłów na prezent, może wy macie jakieś pomysły??

Czesc Ciezaroweczki :) nie wiem co sie ze mna dzialo w nocy. Tv wylaczylam ok1.20,zasnelam ok 2...,pozniej siku i znowu siku o6 i pobudka ponownie przed7razem z mezusiem... Obejrzalam powtorzenie 'Majki' i juz zasnac nie moglam... Zawsze i tak jeszcze leze,ale dzis sie podnioslam,posciel juz sie pierze.Niebo bezchmurne, choc rano byl przymrozek. Snidanie zjedzone i dopiero po mierzylam brzucha.. tyle samo. Oscyluje w okolicach 105cm.Zalezy w ktorym miejscu dokladnie mierze,ale raczej bez zmian. zaraz uderzam na jakies zakupki, cos do ubranka dla siebie. Chyba bedzie dobry dzien. pozdrawiam wszystkie i zycze milegodnia.

hej mmuśki !

my z Sonia dwupaku i chyba poki co odwidzialo jej sie wychodzic, wczoraj miałysmy usg i mała wazy juz 1320g ,rozpycha sie strasznie i wystawia stopy po lewej stronie brzucha.
przychodzi do mnie pani i mam gimnastyke w lozku bo po dwuch tyg lezenia wcielo mi miesnie na nogach wiec musze cwiczyc. dwa razy dziennie mam ktg i na szczescie skurcze powstrzymane, jedyne co jest niemile to co 4 dni zmieniaja wenflon do kroplowki i juz nie ma mnie gdzie kłuc tak rece bola a co rano krew pobieraja do badania zeby wykryc ewentualne zakazenie.
panie podziwiaja moj pokoj o mezus przyniosl mi mix kwiatowy w doniczce;zonkile,bratki i stokrotki a do tego tulipany w wazonie wiec mm prawie jak w domku hehe,powoli se przyzwycajam do tej rzeczywistosci ale wiem ze to minie i w trojke wrocimy do domku.

zycze wam pogodnych i rodzinych swiat!!!!

Witam!Ja dziś nocka też troche w kibelku troche kręcenia w łóżku masakra i jeszcze mnie złapał skurcz wnoge ale czegoś takiego jeszcze nie miałam strasznie bolało a jeszcze przez brzuch nie mogłam się schylić żeby to rozmasować póżniej bałam się usnąć żeby mnie znów nie złapał!chyba trzeba zwiększyć dawke magnezu a i tak biore już 6 tabletek na dzień!
cytrusik-winko i serki pleśniowe mmm ale ja ostatnio też mam chęć na winko może organizm naprawde potrzebuje ale chyba łyczek i już bym była załatwiona:-D
ewus-musisz być silna pokażesz jemu kto jest górą!

Mój brzuchacz dziś 93cm czyli 1cm do przodu ale brzuszek jest bardzo wysoko pod samymi cyckami aż ciężko oddychać w poprzednich ciążach miałam zawsze niżej.

Witam Was słonecznym przedpołudniem :-)
Ja dziś wyspana jak rzadko kiedy (w końcu!!!:tak:) i zadowolona.
Wczorajsza wizyta OK, pomimo, że bez usg. (Na usg jestem za 3 tyg umówiona), serduszko niuniu bije pięknie i bardzo równiutko, aż ją sam lekarz pochwalił;-) A druga ważna rzecz, że moje wyniki z prób nerkowych są bardzo dobre:-):-):-) Co prawda lekarz zastrzegł, że mam bacznie zwracać uwagę na swój organizm bo przy gestozie to się może szybko i diametralnie zmieniać, ale póki co jest ok. Moje ograniczenie soli (a ściślej sodu) w diecie dało rezultat taki, że mam go nawet poniżej normy w badaniach i mam zalecenie aby tak drastycznie nie eliminować sodu. Obrzęki i popuchnięte dłonie i stopy jak były tak będą i gin mówi, że do porodu to się ich nie pozbędę, może jednak się uda żeby się chociaż nie zwiększały...

Kupiłam wczoraj numer specjalny miesięcznika Dziecko, zatytułowany Niemowlę i baaardzo go Wam polecam, dużo przydatnych informacji dotyczących poszczególnych miesięcy w pierwszym roku życia malucha, od pielęgnacji poprzez żywienie do propozycji jak można sobie z najczęściej pojawiającymi się problemami poradzić.

Widzę, że pojawił się temat zachcianek na winko i wróciła kwestia czerwonego wina w ciąży, jak zawsze są różne zdania... Ja zawsze będę stała na straży twierdzenie, że nie ma bezpiecznej dawki alkoholu w ciąży, jakiegokolwiek alkoholu i każda wypita ilość zwiększa zagrożenie dla malucha. Na BB pojawił się wątek na ten temat https://www.babyboom.pl/forum/przyszle-mamy-f64/fas-zawalcz-o-swoje-dziecko-36419/

Z innych rzeczy pochwalę się, że zrobiłam wczoraj na obiad kurczaczka wg eksperymentalnego przepisu; jest szybki, łatwy a efekt po prostu rewelacyjny! Wrzucę przepis go odpowiedniego wątku może któraś z Was się skusi :tak:

Ewuś - nieciekawa sytuacja ale dziewczyny już wiele napisały, nie możesz się poddawać; w sumie to można się było spodziewać takiego rozwoju sytuacji, często ludzie, których wcześniej coś łączyło w obliczu sądu potrafią wywlekać najbrudniejsze sprawy i pokazywać swoje najgorsze oblicze. Ty masz w tym teraz tylko jedno zadanie - zachować do tej całej sprawy odpowiedni dystans!

Liliti - super wieści!!!! Bardzo się cieszę! Oby tak dalej, dla Ciebie też spokojnych i pogodnych świąt!

Gryzka - z tym bezalkoholowym malibu to spróbuję :) mam i wspomniany syrop kokosowy i mleczko :)

UfoEmilka - witaj u nas i pisz do nas często!

Anecznik - czytałam ten artykuł, który polecałaś o tej nastolatce, najbardziej mnie w nim rozłożyło stwierdzenie : " Poszkodowana urodziła dziecko 27 października 2009 r., w toalecie obok szatni sali gimnastycznej przy gimnazjum w Przelewicach, którego jest uczennicą. Do tej pory nikt nie wiedział, że ta 14-letnia wtedy dziewczynka jest w ciąży. " Jak można nie zauważyć, że dziewczyna jest w ciąży, rozumiem na początku ale później? Niezależnie do tego jak jest zbudowana i jak się ubiera to się nie da tego ukryć.. Dla mnie to jakaś paranoja!

Słoniczka - dobrze, że wracasz do formy

reklama
Do góry