Cześć dziewczyny!
Relacje z wczorajszej wizyty: mała waży 1500g, rośnie regulaminowo równo w termin ;D i była łaskawa pokazać swoją buźkę na 3D :-). Przycisnęłam lekarza o szyjkę, tym bardziej, że jakieś plamienie się przyplątało - okazało się, ze odnowiła mi się nadżerka sprzed ciąży i dlatego ta szyjka wydaje się taka krótsza i bardziej miękka - poza tym wszystko gra.
Niestety do tego trójkołowca nie da się dokupić gondolki
nawet fotelik się wpina nie w sam stelaż tylko właśnie w ta spacerówkę... trzeba będzie cos pożyczyć lub kupić - moi rodzice zaoferowali się kupić wózeczek dla wnusi w razie potrzeby
U nas po naturalnym trzymają 3 dni, po cesarce 5-6. Ja na szczęście nie mam wady wzroku, wiec wizyta u okulisty mnie ominie.
Co do podnoszenia rąk - taka wymuszona pozycja zdecydowanie nasila napięcie mięśni podbrzusza i mięśni macicy, co może doprowadzić do przedwczesnych skurczy
więc ostrożnie z tymi oknami
anecznik - 2kg -
, wielki chłop się szykuje
mama mikołaja - bezpiecznej drogi do PL
madziaja - dobrze, że dogoniliście te sztućce
Lencja - powodzenia na wizycie - oby wyniki były dobre
cytrusik - ja czasem tez tak czuję na dole, a mała cały czas główka w dół. Pewnie odbija sie od przepony i atakuje rączkami i główką
paulka - kaszel i kichanie przeganiamy
PRECZ!!! Zdrowiej czym prędzej i leż jak najwięcej. Trzymam kciuki, żeby się rozwarcie cofnęło.
kajdusia - świetnie, że Małgosia zdrowo rośnie
Co do oddychania przeponą to trzeba oddychać tak żeby tylko brzuszek, a nie biust się ruszał - przynajmniej tak nam na szkole rodzenia mówili.
paula - leż i się nie przemęczaj - najważniejszy jest maluszek
Witam nowe mamusie na forum i wszystkim wyjeżdżającym Zdrowych Radosnych Świąt , smacznego jajka i mokrego Dyngusa!!!
Przepraszam jeśli kogoś pominęłam :-(, ale przy takiej produkcji nie sposób na wszystko odpisać