Andzia specjalistko odebralam wyniki z glukozy... nie ma przy nich norm !!!! mozesz to zinterpretowac ?
nadczczo 3,96 tu tylko mam normy 3,9 do 6,4
po godz 6,18
po 2 godz 4,45
babka z labolatorium powiedziala ze niby w normie ale po 120 min powinno spac ponizej tego co bylo nadczczo, w necie wyczytalam ze po 120 min powinno byc ponizej 7,8 wiec mam ok ale co z ta wersja ponizej nadczczo gdybym tak miala spadlabym przeciez ponizej normy
a cytryny dodalam 1,5
dalo sie wypic ale widzialam jak sie inne laski meczyly jedna dostala wrzatek i do tego glukoze zeby sobie zmieszac ja na szczescie mialam to prawie zimne
Kochana, Twoje wyniki są podane w starszych, rzadko już używanych jednostkach (robiłaś je może w laboratorium wojskowym?) Wszędzie normy podawane są w mg/dl a Ty masz w mmol/l - musisz sobie swoje wyniki pomnożyć przez 18 i już będziesz miała wyniki zgodne z normami jakimi tu operujemy. Czyli Twoje wyniki to:
na czczo 3,96 =
71,28
po godz 6,18 =
111,24
po 2 godz 4,45 =
80,1
Wyniki masz więc super, gratuluję
i nie masz się czym martwić.
A ja dziś znowu po mało przespanej nocce
było lepiej niż wczoraj ale od 2 dni nie mogę tak porządnie zasnąć, śpię jak mysz pod miotłą i jak już się budzę z tego pół snu to w ogóle nie czuję się wypoczęta.
ita85, sealet - gdy już muszę wstawać w nocy to właśnie poruszam się po ciemku i niemalże z zamkniętymi oczętami byle się nie wybudzić.. Sama jakiś czas temu proponowałam tę metodę na nocne wstawanie, na mnie jednak przestała działać ...
Kasiulka1980 - gratuluję przeprowadzki, wiele radości z własnego kąta!
liliti - super wieści od Ciebie! Oby tak dalej, świetnie!
Andzia_S - jak póki co diety się aż tak rygorystycznie nie trzymam, owszem staram się zważać na to co jem i od czasu do czasu sprawdzam jak to na mnie działa - w sumie nie jest źle. Za około 2 tyg, w 32tc będę robiła test obciążenia 75 g i wtedy się okaże dokładnie jak to ze mną jest.
Musze dziś lub najpóźniej jutro zrobić w laboratorium próby nerkowe, staram się znaleźć czy muszę do tego badani być na czczo, bo jak muszę to dziś już odpada...
Miłego dnia dziewczynki :-)