reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
anecznik potrafisz mnie rozbawić, jak nie uchatka to antylopa:-D:-D:-D

Bo czuję się (i wyglądam przynajmniej w moimi mniemaniu :-)) jak uchatka :-) rodzić będę jak antylopa a od paru tygodni chodzę jak kaczka :-) tryb życia obecny to czasem prawię jak u leniwca :-) :-) :-)

paula to trzymaj się zaleceń lekarza i leż w łóżku ile tylko się da :-)

Co do mojej wagi to boję się sprawdzić, ale i tak się dowiem bo jutro mam wizytę. Znów będzie trzeba wgramolić się na ten "samolot" :-)

Dziewczyny czy Wam też się poprawiła przemiana materii?? Wiem głupie pytanie, ale zauważyłam że moja jest dużo lepsza niż przed ciążą :-) Może to dlatego że wydalam za dwa organizmy ale pewnie maluch też się do tego przyczynia wiercąc się w brzuchu pewnie tak masakruje jelita, że ich perystaltyka jest lepsza niż po jakichkolwiek cud środkach :-D :-D
U mnie jest niestety sto razy gorzej niż przed ciążą... Obstrukcja.

Myślałam, że tylko u mnie tak dają ale widzę,że wszędzie u nas najgorsze jest to, że np bedę się chciała umówić do gin po następne zwolnienie to juz nie mam miejsc i co znów brak ciągłości w zwolnieniu....to jest masakra!!

Bo niestety nasz system zdrowotny jest tak skonstruowany, żebyś nie poszła do lekarza na NFZ, bo przecież to NFZ będzie kosztować:( Chodzi o to żebyś poszła prywatnie i zapłaciła..... Niestety.... Ja np prywatnie nie muszę dużo wczesnie się umawiać, bo terminy wolne są, ale jak poprzednio chodziłam na NFZ to masakra, 2-3 tygodnie wcześniej:(

A zgłaszałaś, że chcesz na konto??Bo ja do tej pory za luty nie dostałam;(

Wiesz co ja nie zgłaszałam, bo jak się okazało sami skojarzyli moje konto. Ale to pewnie dlatego że ja dostaję od nich na konto rentę rodzinną i jeszcze w zeszłym roku na konto mi przelewali zasiłek macierzyński.

Witam
ja juz po wizycie z malutka wszystko ok fikała w najlepsze jest nadal tydzien starsza wiec termin przesuwa sie na koniec maja a 2-3 czerwca, malutka waży 1660 gram i jest słodka

gorzej ze mną bo okazalo sie ze szyjka sie skróciła do 1,5 cm i niestety zaczela sie rozwierac dostałam leki i mam lezec w łózku leżakowac i oszczedzac sie bo mała juz głowka w dól jest i pcha sie na swiat:szok::szok::szok:
lekarz zaproponowal mi szpital ale narazie poleze w lozku, jesli bedzie cos sie dzialo to mam dzwonic do niego i na izbe przyjec jechac, wiec malutka moze urodzic sie szybciej musze wsyztsko zrobic zeby pozostała w brzuszku jak najdłużej bo to dopiero 31 tydzien

tak wiec postaram sie Was podczytywac z łózka
mam nadzieje ze u innych dziewczyn po wizycie bedzie wszystko ok
sle buziaczki:):-)

To wypoczywaj jak najwięcej:) Nas możesz zawsze podczytywać z łóżka:)
Oby tylko przestała się rozwierać i skracać.... ach z tymi wstrętnymi szyjkami... phuphuhphphu

pewnie ze bede mykac jak cos na IP malutka najwazniejsza:)

pewnie synus wazy mniej wiecej tyle co nasza ksieznicza moze nawet troche wiecej

ja lezakuje laptop obok hi hi

oj myślę że może tyle ważyć, albo i z 200g więcej:szok: okaże się

Bo czuję się (i wyglądam przynajmniej w moimi mniemaniu :-)) jak uchatka :-) rodzić będę jak antylopa a od paru tygodni chodzę jak kaczka :-) tryb życia obecny to czasem prawię jak u leniwca :-) :-) :-)

Co do mojej wagi to boję się sprawdzić, ale i tak się dowiem bo jutro mam wizytę. Znów będzie trzeba wgramolić się na ten "samolot" :-)
:-D:-D:-D:-D dobre
a z tą wagą to tak jak ja, też dowiem się jutro, ale napewno więcej niż dziewczyny przybrałam, bo 3 tyg temu miałam już prawie 10 na plusie:no::szok::no:

po weekendowo wrocilyscie do wysokiej normy :)

W sprawie lozeczka dla starszego dziecka nie pomoge moje dziecie jak sie polozy tak wstaje rano )

Przemiana materi... hmmmm zazdroszcze ja wsuwam co dzien blonnik z marnym efektem

Krazek mialam w pierwszej ciazy i nie wyobrazam sobie lezenia jestem przyzwyczajona do wysokich obrotow i gdyby ktos mi kazal lezec to bylo by mi ciezko, zalozyli mi go na 10 tyg teraz zbliza sie wlasnie czas w ktorym mi zakladali w czwartek mam wizyte ostatnio szyjka byla miekka a podobno w drugiej ciazy 80 % szans na powrorke. Efekt taki ze co twardnieje mi brzuch mysle ze szyjka sie skraca i zaraz sie okaze ze nie ma na co zakladac i mnie uziemia :)

Wagowo nie jest zle mam na plusie 6 kg a brzuch jakos super wysoko wciaz chodze w zwyklych spodniach

Andzia specjalistko odebralam wyniki z glukozy... nie ma przy nich norm !!!! mozesz to zinterpretowac ?
nadczczo 3,96 tu tylko mam normy 3,9 do 6,4
po godz 6,18
po 2 godz 4,45
babka z labolatorium powiedziala ze niby w normie ale po 120 min powinno spac ponizej tego co bylo nadczczo, w necie wyczytalam ze po 120 min powinno byc ponizej 7,8 wiec mam ok ale co z ta wersja ponizej nadczczo gdybym tak miala spadlabym przeciez ponizej normy

a cytryny dodalam 1,5 :) dalo sie wypic ale widzialam jak sie inne laski meczyly jedna dostala wrzatek i do tego glukoze zeby sobie zmieszac ja na szczescie mialam to prawie zimne :)

Co do wagi to 7,5kg na plusie. :-)
Ita, żebra to mnie tak już napie....że szok. Mam wrażenie jak by mnie ktoś związał. Ból nie do opisania. Ani siedzieć, ani chodzić, ani stać- nie mogę sobie miejsca znaleźć:baffled::no:. Mam już dośc.:-(

czesc mamuśki!

my trzymamy sie w dwupaku nadal i chyba mamy szanse dociagnac. dzis byl u mnie ordynator i powiedzial ze robie dobra robote dla swojego dzicka- leki i lezenie plackiem pomoglo bo pecherz sie schowal i ujsce sie zamkneo troszke wiec sytuacja tegiczna opanowana poki co - no i najlepszy news dla nie moge wstwac do toalety ! hura! bo to mnie wpedzal w depresje. nie wiem jak oni to licza ale dla nich zaczal sie 30 tydz, jak pytam to mowili ze nie wazna ostatnia mesiaczka tylo jak rozwiniete jest dzieck na tym etapie i to est rzeczywisty wiek cizowy. to akt ze mala zawsze yla wieksza na usg.
ciesze sie ze rosnie i jest coraz silniejsza, dam rade!

pozdrawiam i uwazajcie na siebie, szczegolnie te z szyjkowymi problemami-chodzenie to duzy nacisk wiec lezcie ja nakweiecej dla soich dzieci.

reklama
czesc mamuśki!

my trzymamy sie w dwupaku nadal i chyba mamy szanse dociagnac. dzis byl u mnie ordynator i powiedzial ze robie dobra robote dla swojego dzicka- leki i lezenie plackiem pomoglo bo pecherz sie schowal i ujsce sie zamkneo troszke wiec sytuacja tegiczna opanowana poki co - no i najlepszy news dla nie moge wstwac do toalety ! hura! bo to mnie wpedzal w depresje. nie wiem jak oni to licza ale dla nich zaczal sie 30 tydz, jak pytam to mowili ze nie wazna ostatnia mesiaczka tylo jak rozwiniete jest dzieck na tym etapie i to est rzeczywisty wiek cizowy. to akt ze mala zawsze yla wieksza na usg.
ciesze sie ze rosnie i jest coraz silniejsza, dam rade!

pozdrawiam i uwazajcie na siebie, szczegolnie te z szyjkowymi problemami-chodzenie to duzy nacisk wiec lezcie ja nakweiecej dla soich dzieci.

Świetnie że u Ciebie takie dobre wiadomości:) Teraz już na pewno będzie dobrze, jak pozwolili Ci chodzić a mała jest coraz większa, to na pewno wszystko skończy się dobrze;) Ale uważaj na siebie i się nie przemęczaj tym chodzeniem do łazienki:) A Sonia niech jeszcze posiedzi sobie w brzuszku conajmniej 10tygodni:):)

Do góry