reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
anecznik potrafisz mnie rozbawić, jak nie uchatka to antylopa:-D:-D:-D

Bo czuję się (i wyglądam przynajmniej w moimi mniemaniu :-)) jak uchatka :-) rodzić będę jak antylopa a od paru tygodni chodzę jak kaczka :-) tryb życia obecny to czasem prawię jak u leniwca :-) :-) :-)

paula to trzymaj się zaleceń lekarza i leż w łóżku ile tylko się da :-)

Co do mojej wagi to boję się sprawdzić, ale i tak się dowiem bo jutro mam wizytę. Znów będzie trzeba wgramolić się na ten "samolot" :-)

Dziewczyny czy Wam też się poprawiła przemiana materii?? Wiem głupie pytanie, ale zauważyłam że moja jest dużo lepsza niż przed ciążą :-) Może to dlatego że wydalam za dwa organizmy ale pewnie maluch też się do tego przyczynia wiercąc się w brzuchu pewnie tak masakruje jelita, że ich perystaltyka jest lepsza niż po jakichkolwiek cud środkach :-D :-D
U mnie jest niestety sto razy gorzej niż przed ciążą... Obstrukcja.

Myślałam, że tylko u mnie tak dają ale widzę,że wszędzie u nas najgorsze jest to, że np bedę się chciała umówić do gin po następne zwolnienie to juz nie mam miejsc i co znów brak ciągłości w zwolnieniu....to jest masakra!!

Bo niestety nasz system zdrowotny jest tak skonstruowany, żebyś nie poszła do lekarza na NFZ, bo przecież to NFZ będzie kosztować:( Chodzi o to żebyś poszła prywatnie i zapłaciła..... Niestety.... Ja np prywatnie nie muszę dużo wczesnie się umawiać, bo terminy wolne są, ale jak poprzednio chodziłam na NFZ to masakra, 2-3 tygodnie wcześniej:(

A zgłaszałaś, że chcesz na konto??Bo ja do tej pory za luty nie dostałam;(

Wiesz co ja nie zgłaszałam, bo jak się okazało sami skojarzyli moje konto. Ale to pewnie dlatego że ja dostaję od nich na konto rentę rodzinną i jeszcze w zeszłym roku na konto mi przelewali zasiłek macierzyński.

Witam
ja juz po wizycie z malutka wszystko ok fikała w najlepsze jest nadal tydzien starsza wiec termin przesuwa sie na koniec maja a 2-3 czerwca, malutka waży 1660 gram i jest słodka

gorzej ze mną bo okazalo sie ze szyjka sie skróciła do 1,5 cm i niestety zaczela sie rozwierac dostałam leki i mam lezec w łózku leżakowac i oszczedzac sie bo mała juz głowka w dól jest i pcha sie na swiat:szok::szok::szok:
lekarz zaproponowal mi szpital ale narazie poleze w lozku, jesli bedzie cos sie dzialo to mam dzwonic do niego i na izbe przyjec jechac, wiec malutka moze urodzic sie szybciej musze wsyztsko zrobic zeby pozostała w brzuszku jak najdłużej bo to dopiero 31 tydzien

tak wiec postaram sie Was podczytywac z łózka
mam nadzieje ze u innych dziewczyn po wizycie bedzie wszystko ok
sle buziaczki:):-)

To wypoczywaj jak najwięcej:) Nas możesz zawsze podczytywać z łóżka:)
Oby tylko przestała się rozwierać i skracać.... ach z tymi wstrętnymi szyjkami... phuphuhphphu

pewnie ze bede mykac jak cos na IP malutka najwazniejsza:)

pewnie synus wazy mniej wiecej tyle co nasza ksieznicza moze nawet troche wiecej

ja lezakuje laptop obok hi hi

oj myślę że może tyle ważyć, albo i z 200g więcej:szok: okaże się

Bo czuję się (i wyglądam przynajmniej w moimi mniemaniu :-)) jak uchatka :-) rodzić będę jak antylopa a od paru tygodni chodzę jak kaczka :-) tryb życia obecny to czasem prawię jak u leniwca :-) :-) :-)

Co do mojej wagi to boję się sprawdzić, ale i tak się dowiem bo jutro mam wizytę. Znów będzie trzeba wgramolić się na ten "samolot" :-)
:-D:-D:-D:-D dobre
a z tą wagą to tak jak ja, też dowiem się jutro, ale napewno więcej niż dziewczyny przybrałam, bo 3 tyg temu miałam już prawie 10 na plusie:no::szok::no:

po weekendowo wrocilyscie do wysokiej normy :)

W sprawie lozeczka dla starszego dziecka nie pomoge moje dziecie jak sie polozy tak wstaje rano )

Przemiana materi... hmmmm zazdroszcze ja wsuwam co dzien blonnik z marnym efektem

Krazek mialam w pierwszej ciazy i nie wyobrazam sobie lezenia jestem przyzwyczajona do wysokich obrotow i gdyby ktos mi kazal lezec to bylo by mi ciezko, zalozyli mi go na 10 tyg teraz zbliza sie wlasnie czas w ktorym mi zakladali w czwartek mam wizyte ostatnio szyjka byla miekka a podobno w drugiej ciazy 80 % szans na powrorke. Efekt taki ze co twardnieje mi brzuch mysle ze szyjka sie skraca i zaraz sie okaze ze nie ma na co zakladac i mnie uziemia :)

Wagowo nie jest zle mam na plusie 6 kg a brzuch jakos super wysoko wciaz chodze w zwyklych spodniach

Andzia specjalistko odebralam wyniki z glukozy... nie ma przy nich norm !!!! mozesz to zinterpretowac ?
nadczczo 3,96 tu tylko mam normy 3,9 do 6,4
po godz 6,18
po 2 godz 4,45
babka z labolatorium powiedziala ze niby w normie ale po 120 min powinno spac ponizej tego co bylo nadczczo, w necie wyczytalam ze po 120 min powinno byc ponizej 7,8 wiec mam ok ale co z ta wersja ponizej nadczczo gdybym tak miala spadlabym przeciez ponizej normy

a cytryny dodalam 1,5 :) dalo sie wypic ale widzialam jak sie inne laski meczyly jedna dostala wrzatek i do tego glukoze zeby sobie zmieszac ja na szczescie mialam to prawie zimne :)

Co do wagi to 7,5kg na plusie. :-)
Ita, żebra to mnie tak już napie....że szok. Mam wrażenie jak by mnie ktoś związał. Ból nie do opisania. Ani siedzieć, ani chodzić, ani stać- nie mogę sobie miejsca znaleźć:baffled::no:. Mam już dośc.:-(

czesc mamuśki!

my trzymamy sie w dwupaku nadal i chyba mamy szanse dociagnac. dzis byl u mnie ordynator i powiedzial ze robie dobra robote dla swojego dzicka- leki i lezenie plackiem pomoglo bo pecherz sie schowal i ujsce sie zamkneo troszke wiec sytuacja tegiczna opanowana poki co - no i najlepszy news dla nie moge wstwac do toalety ! hura! bo to mnie wpedzal w depresje. nie wiem jak oni to licza ale dla nich zaczal sie 30 tydz, jak pytam to mowili ze nie wazna ostatnia mesiaczka tylo jak rozwiniete jest dzieck na tym etapie i to est rzeczywisty wiek cizowy. to akt ze mala zawsze yla wieksza na usg.
ciesze sie ze rosnie i jest coraz silniejsza, dam rade!

pozdrawiam i uwazajcie na siebie, szczegolnie te z szyjkowymi problemami-chodzenie to duzy nacisk wiec lezcie ja nakweiecej dla soich dzieci.

reklama
czesc mamuśki!

my trzymamy sie w dwupaku nadal i chyba mamy szanse dociagnac. dzis byl u mnie ordynator i powiedzial ze robie dobra robote dla swojego dzicka- leki i lezenie plackiem pomoglo bo pecherz sie schowal i ujsce sie zamkneo troszke wiec sytuacja tegiczna opanowana poki co - no i najlepszy news dla nie moge wstwac do toalety ! hura! bo to mnie wpedzal w depresje. nie wiem jak oni to licza ale dla nich zaczal sie 30 tydz, jak pytam to mowili ze nie wazna ostatnia mesiaczka tylo jak rozwiniete jest dzieck na tym etapie i to est rzeczywisty wiek cizowy. to akt ze mala zawsze yla wieksza na usg.
ciesze sie ze rosnie i jest coraz silniejsza, dam rade!

pozdrawiam i uwazajcie na siebie, szczegolnie te z szyjkowymi problemami-chodzenie to duzy nacisk wiec lezcie ja nakweiecej dla soich dzieci.

Świetnie że u Ciebie takie dobre wiadomości:) Teraz już na pewno będzie dobrze, jak pozwolili Ci chodzić a mała jest coraz większa, to na pewno wszystko skończy się dobrze;) Ale uważaj na siebie i się nie przemęczaj tym chodzeniem do łazienki:) A Sonia niech jeszcze posiedzi sobie w brzuszku conajmniej 10tygodni:):)

Do góry