reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

czesc dziewczyny. ja nie mam dzis zbyt dobrychwiesci. moje zapalenie w zuchwie musi byc wyczyszczone, wiec mam za tydzien termin na zabieg. beda mnie cieli, czyscili i blokowali korzenie dwu zebow. bede cale swieta jak ksiezyc w pelni, ale najgorsze, ze przeciwbolowo moge brac tylko paracetamowl, bo kiedys mialam podobny zabieg i to na prawde ohydnie boli...
ech, takie zycie. jak nie urok, to...

zdec,
fajnie wygladasz w tej fryzurce. nie widzialam cie w innej, ale w tej bardzo ci do twarzy :-)

chcialam napisac jeszcze jedno slowo o laktatorze. ja tez uzywalam Avent i bylam bardzo zadowolona. dobrze przylega do piersi i dobrze sciaga. nie ma co tez oszczedzac w tej kwestii, bo jak sie zaczna robic zatory od mleka, to dobry laktator jest potem gore zlota wart.
i ja rowniez mialam rzeke mleka, psikalo mi samo z kazdej piersi 20 strumieniami, ze w styczniu zasuwalam w samych gaciach po domu obwiazana tylko przescieradlem, bo nic nie moglam zalozyc, ale w takiej sytuacji i tak nie pompuje sie mleka, bo wowczas produkcja sie wzmaga.
ale wczesniej czy pozniej przy karmieniu piersia laktator zawsze sie przyda. wiec jak juz wam zacznie z piersi psikac, to warto wyslac meza zeby szybko zakupil upatrzony ;-)

reklama
Wróciłam z nauk....hmm wiecie o czym było o czystości przedmałżeńskiej...myślałam, że babka mnie zje a ja na przekór wypinałam brzuch a co...:)

Przecież ty jesteś po ślubie, z tym że cywilnym.:)
A poza tym co to obchodzi jakąś babkę.... boże co za świat.

Co do bagażników samochodowych, to powiem wam że byłam zachwycona pojemnością naszego, może dlatego że wcześniej prawie nie mieliśmy bagażnika. Ale jak przyszło nam wczoraj zapakować stelaż wózka, gondolę i spacerówkę to niestety. Fakt że to było tak na szybko pakowane, jak by się zastanowić nad rozmieszczeniem, to pewnie i by wszystko weszło, ale w ostateczności gondola pojechała na tylnym siedzeniu:(
Dobrze że nie będziemy wozić i spacerówki i gondoli razem:) Bo mógłby być problem:)

Uciekam powoli spać:)
Dobranoc brzuchatki:)

witam późnym wieczorem was :) termin mam na 17 czerwca i będzie u nas Kubuś :) tak czytam i czytam i wy wszystko już macie dziewczyny, a ja prawie jeszcze nic ;/ tylko troche ciuszków mam, bo dostalam od koleżanki i pare sama kupilam i sobie szlafrok i piżame do szpitala i na tym koniec... chyba musze wziąć sie w garść i zacząc kupować bo wkońcu sie nie wyrobie.. :) i bedzie psikus ;/
Życzę udanej nocki

Co do bagażników samochodowych, to powiem wam że byłam zachwycona pojemnością naszego, może dlatego że wcześniej prawie nie mieliśmy bagażnika. Ale jak przyszło nam wczoraj zapakować stelaż wózka, gondolę i spacerówkę to niestety. Fakt że to było tak na szybko pakowane, jak by się zastanowić nad rozmieszczeniem, to pewnie i by wszystko weszło, ale w ostateczności gondola pojechała na tylnym siedzeniu:(
Dobrze że nie będziemy wozić i spacerówki i gondoli razem:) Bo mógłby być problem:)
Ano, mysmy w sumie jak jechali do rodzicow meza, to gondola jechala z przodu .. w bagazniku tylko stelaz + bagaze; bo owszem, gondola by sie i zmiescila, ale bagaze juz nie ;) Potem na szczescie udalo sie jakis wozek pozyczyc od sasiadow tam "na miejscu". a teraz ta parasoleczka to pikus jest. No ale na grudniowe swieta to nie przelewki - 2 wozki. Zobaczymy, czy nowy bagaznik bedzie z gumy ;>

chcialam napisac jeszcze jedno slowo o laktatorze. ja tez uzywalam Avent i bylam bardzo zadowolona. dobrze przylega do piersi i dobrze sciaga. nie ma co tez oszczedzac w tej kwestii, bo jak sie zaczna robic zatory od mleka, to dobry laktator jest potem gore zlota wart.
i ja rowniez mialam rzeke mleka, psikalo mi samo z kazdej piersi 20 strumieniami, ze w styczniu zasuwalam w samych gaciach po domu obwiazana tylko przescieradlem, bo nic nie moglam zalozyc, ale w takiej sytuacji i tak nie pompuje sie mleka, bo wowczas produkcja sie wzmaga.
ale wczesniej czy pozniej przy karmieniu piersia laktator zawsze sie przyda. wiec jak juz wam zacznie z piersi psikac, to warto wyslac meza zeby szybko zakupil upatrzony ;-)
Zgadzam sie z tym w 100% - upatrzony musicie miec. Zeby w momencie, kiedy bedzie potrzebny maz nie wyszedl po laktator i nie wrocil skonfundowany po kilku dniach ;D Szczegolnie zas przydaje sie moze nie tyle na samym poczatku (warto tylko przy nawale 3 dnia sciagac i mrozic np., na "ciezsze czasy" albo poczatkowe wyjscia ;) ); co potem - jak juz dziecie przesypia noc. Wtedy przy tradycyjnym jego karmieniu, ktore omija, mozna wlasnie do buteleczki - i mrozic.
W samym nawale mozna recznie sciagac, bez uzycia laktatora - tylko wtedy to tylko dla ulgi, a nie do pojemniczka na mrozenie raczej ;)
Moze przydac sie tez tym, ktore beda mialy problemy z pokarmem - przez stymulacje laktatorem mozna pobudzic wieksza produkcje mleka. Wszystko oczywiscie zalezy od sytuacji - nie trzeba oczywiscie kupowac od razu, bo niekoniecznie sie musi przydac. Ale lepiej miec chociaz wybrany model.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!
Do późna byłam w pracy, póxniej przyjechała moja mamcia, więc dopiero teraz doczytałam wszystko.

Co do laktatora- ja też używałam Aventu, byłam bardzo zadowolona, mam go do teraz, więc problem z głowy , zdecyowanie odradzam chicco, pożyczyla mi go kuzynka i nie udało mi się nim "wydoić" ani kropli...

Do pracy chodzę nadal, na zwolnienie pójdę od 26 kwietnia, tylko ze względu na sprawy organizacyjne w mojej pracy, bo czuję się świetnie i chciałabym pracować do ostatniego dnia :tak:

hefi- to ja polecałam tą stronę z naklejkami na ścianę, była bardzo popularna na moim wątku wrześniówek- "piotrusiowym" :-D- Piotrek ma w pokoju całą serię samochodową- są bardzo ładne i solidne... naszej księżniczce też będziemy urządzać kącik w królewny http://www.beautifulhome.pl/index1.php?page=shop&run=det&ru=list&kat1=12&order=3&id=12 - są tak cudnie kiczowate :-D
zdec- fryzurka super!
Anik- ufff, najwazniejsze, że szyjka cała! No i znów minus dla państwowej służby zdrowia :wściekła/y:
agasto- koszmar z tym zabiegiem- współczuję Ci strasznie, dla mnie ból zęba jest najgorszy jaki może być...:baffled:

Co do samochodu to my mamy Omegę kombi- prawdziwą krowę, tam się zmieści wszystko i w każdej ilości :-D

A dziś zaliczyłam znów lumpek, oprócz dwóch sukienko-tuniczek dla mnie trafiłam na tydzień dziecięcy i wszystko było po 3 zł :-) Kupiłam cudeńka dla Małgosi, ale też sporo fajnych ciuszków dla PIotrka- jestem zachwycona :-)

Aaaaa, no i witam nowe czerwcówki!

Dobranoc, uciekam bo rano do pracy....

Ostatnia edycja:
Witajcie z rana :)
Mam dziś za sobą koszmarnie długą noc... Od 3 z minutami już nie śpię..
Nigdy nie było tak by nie udało mi się zasnąć nad ranem, a dziś nic.. Koło 5:30 poszłam pod prysznic, przynajmniej miałam mnóstwo czasu dla siebie i nigdzie mi się nie spieszyło. Pewnie jednak się skończy na tym,że teraz prześpię pół dnia, a taki piękny i cieplutki się zapowiada!

Co do naklejek na ścianę to ja już od dawna mam tę stronkę w ulubionych (chyba od czasu kiedy ją Kajdusia podawała) i też się przymierzam do ich zakupu :)
Tak czytam co o laktatorach napisałyście, trzeba się będzie rzeczywiście na któryś konkretny zdecydować, tylko który? To jest pytanie.
Lena - widzę, że nabrałaś dystansu do nauk i bardzo dobrze!
aga_sto - oj nie zazdroszczę tego zabiegu, bądź dzielna!
Ewa1981, Anik79 - powodzenia w zwalczaniu bakterii!

W poprzednim tygodniu prawie nie czułam ruchów dziecka ale teraz to mam wrażenie, że Nelcia jest aktywna przez całą dobę, zastanawiam się kiedy ona śpi ;-)
Olimpia nam zamilkła, kilka dni temu napisałam do niej na priv ale bez odpowiedzi, mam nadzieję, że wszystko ok. Jak nas podczytujesz to się odezwij, martwimy się!

Witajcie mamusie - dziękuję za lampki, które zapalacie Jagodzi Aniołkowej, dziękuję za pamięć o mojej córeczce ;)

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wasze maleństwa

weszłam tylko na chwilkę przywitać się:tak:
uciekam zaraz do laboratorium na badania, mam nadzieje że nie będzie dużo ludzi:sorry2:

poodpisuje Wam później.

buziaczki:*

reklama
Witam brzuchatki!
krakowianko fajnie że zaglądasz do nas :-):-)
zdec fajna fryzurka dość odważne cięcie
gryzka my mamy fiata marea combi też super duży bagażnik i ford focus też ma bardzo duży
liliti trzymaj się jak najdłużej w dwupaku i nie martw sie koleżanka urodziła córe miała kilogram teraz jest 24 latką super dziewczyna po studiach no i niedługo dędzie miała slub a jak się urodziła to jej dogadywali że nic z niej nie będzie ech takie to były czasy no ale teraz to inaczej
A ja wczoraj trochę zalatana byłam bo szukaliśmy dla mamy autka tyle że małego bo stary dała mojej bratowej żeby miała czym dzieciaki wozic do szkoły i przedszkola już jakieś 2 mc temu ale stwiredziła że musi kupić "nowego "bo przecież jak urodze to jak bedzie do mnie przyjeżdzać chachacha no babcia juz chyba stresa zaczyna łapać

Do góry