reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam się i ja:-) końcu mam chwilę by usiąść bo od rana biegam:-)wstawiłam pościel do prania i własnie je wywiesiłam na dwór - trzeba korzystać z pieknego słonka bo jutro i w niedzielę niestety go zabrakinie:-( noc do bani, bolał mnie brzuch i plecy - ale lekarka uprzedzała że tak może być, budziłam sie co chwilę, teraz nawet nie moge się połozyć bo planujemy jechac na wieś do babci na weekend i musze popakowac rzeczy i ogarnąć chałupke:-) piszecie o samochodach... ja bym wolała narazie o nim zapomnieć:-)własnie wczoraj odebrałam go z warsztatu bo poszła mi pompa wspomagania no i koszt naprawy wyszedł 1000 zł:szok:masakra a dzisiaj jeszcze musze wymienić łożyska w przednich kołach ale tym zajmie się mąż kuzynki i trochę zaoszczedze bo w warsztacie chcieli 540 zł. Urok samochodów - ale fakt że przez 3 lata nic nie robiliśmy a wiadomo jak się sypnie jedno to zaraz drugi i to w okresie gdzie pieniadze sa potrzebne na coś innego. no cóż Oskarek na swoje cztery kółka poczeka:-)

Zmykam szykowac się do podróży, chciałabym wyjechać o 13 by jeszcze trochę z tak pięknej pogody na wsi skorzystać

Miłego dzionka i weekendu życze

reklama
hej mamuśki!

my nadal w dwupaku, nastruj lepszy bo tu wiosna na calego, 20 stpni i słonce -szoda ze nie moge pojsc na spacer. moj mezus przynosi mi tulipanki i żonkile wiec mam swoja wiosne w pokoju.
w srode leci na dwa dni do domu, pozalatwiac sprawy i odebrac moje nowe auto bo juz dotarło, niestety poczeka na mnie w garazu.
wierze ze nasza Soni posiedzi jeszcze z miesiac w brzusiu, rozrabia ostro wczoraj z lewego boku wystawila swoja malutka stópkę i ją łaskotałam hehe,cudowne uczucie.
wczoraj ogladalam filmik z porodu w wodzi, gdybym tylko mogla rodzic normalnie wybraa bym taki poród, pełen relaks zero stresu. tym szpitalu to bardzo popularne, maja super wanny i pzytulne pokoje, jak w spa. szkoda e w polsce porod to zwykle trauma a nie cos pieknego.

pozdrawiam was i milego dnia

Witam porannie ;-)
po wczorajszej wizycie jestem średnio zadowolona, usg będę mieć zrobione dopiero za miesiąc :-( zastanawiam się czy nie iść gdzieś prywatnie na usg, ale sama nie wiem,
Mała nadal nisko, szyjka nadal skrócona - więc generalnie bez zmian = poza leżeniem nic mi nie wolno :wściekła/y:
dowiedziałam się tylko że te mega bolesne bóle, które mnie nachodzą czasami w dole brzucha - to są właśnie skurcze, więc zmotywowało mnie to do umówienia się do neurologa na przyszły tydzień żeby mi wskazanie do cc wystawił,
mnie po takim jednym skurczu dech zapiera i zwijam się z bólu i wyję, a co dopiero mieć takie co minutę przez no nie wiem powiedzmy godzinę albo dłużej, ja sobie nie wyobrażam :szok:, nie ma mowy nie rodzę :no:
buziaki dla wszystkich :-)

liliti - bardzo cieszą twoje wiadomości i niech córunia siedzi w brzuszku jak najdłuzej:-)naprawdę masz świetna opiekę na która u nas niestety nie mogłabys liczyć. Trzymaj sie cieplutko i jak najdłużej w dłupaku:-)
u nas też wiosenka:-)przynajmniej jeszcze dzisiaj - bo od jutra pogorszenie pogody - mniejmy nadzieję że na krótko:-) jeszcze w niedzielę przestawiamy zegarki i spimy krócej:-)więc zapowiada sie nie dość że deszczowy to jeszce krótszy weekend:-D

ale piękna pogoda:-D mogłoby już tak zostać:tak:
ja dopiero śniadanie zjadłam, bo byłam w laboratorium.jeszcze dziś mają być wyniki.

Mam informacje dla torunianek. W Superfarmie, koło cinema city jest promocja pieluch. Pampersy 90szt 3-6kg kosztują 39.99zł(a nie 50zł) a Huggisy 90szt- 38.99zł. To trochę taniej niż w sklepie,przynajmniej pampersy. Wiele z Was ma bardziej zaawansowaną ciążę, więc może skorzystacie.
chyba pojadę po pampersy, musiałabym jakieś dwójki kupić.
super że Twoje wyniki są dobre:-) gratuluje zakupu łóżeczka:tak:

gosiagro fajnie że mąż już wraca, a z tym jedzonkiem to masz racje u nas w szpitalach szału nie ma, więc musisz mu to jakoś wynagrodzić:-D

Jagoda
witaj:-)

Hejka dziewczyny!
Ja jak zwykle w pracy po porannych badankach dziś robiłam glukoze pychotka ja niewiem co wam tak niesmakuje dla mnie jest to dobre jak miodek prawie:-)mam nadzieje że wyniki będą ok.Ai poszłam dziś do innej przychodni bo tam gdzie chodziłam było około 40 osób na badania a że i tak płace prywatnie to zmieniłam poszłam a tam tylko ja bez kolejki bez stresu:-)
zdec-ale zmiana zupełnie inaczej wyglądasz!
Jagoda-witaj!a z której strony okolic wa-wy jesteś może gdzieś bliżej legionowa?
annajak-żeby jeszcze te bóle porodowe były takie jak te co masz teraz to by było dobrze a one niestety są dużo gorsze:baffled:

annajak-żeby jeszcze te bóle porodowe były takie jak te co masz teraz to by było dobrze a one niestety są dużo gorsze:baffled:

czasem mozna sie rzeczywiscie usmiac, jak sie na wzajem podbudowujecie :-)

u nas dzis plucha. co prawda cieplo, ale plucha, wiec szaro i tak malo radosnie.

zaraz ma przyjsc do mnie polozna i mamy obgadac kilka spraw. nie wiem caly czas czy podjac sie cesarki czy nie. (przy porzednim porodzie wszyscy lekarze mi goraco polecali, bo nie bylo latwo...) jakos nie wiem co zrobic. mam nadzieje, ze wspolnie z nia podejme jakas decyzje.

Chyba zrobię sobie małą kawkę. Piękne słoneczko a ja rozpoczynam przygotowania do jutrzejszej podróży.Muszę popakować rzeczy.Wczoraj zrobiłam pranko:-)
Dzisiejszym wizytowiczkom udanych wizyt:)

Miłego dzionka dla wszystkich!!!

reklama
:)
Witajcie ponownie po nieprzespanej nocce przespałam teraz prawie 3 godziny i jest już nieco lepiej.
Neti - dzięki za info o pieluszkach, pewnie się tam wybiorę i może nawet coś Kupimy dla małej, fajne to twoje łóżeczko. Jak je odbierzesz to koniecznie rozpakuj i zostaw do wietrzenia, te nowe łóżeczka mocno czuć lakierem i dobrze by sobie wywietrzały. Mam nadzieję, że będziesz miała kogoś do pomocy do tego łóżeczka bo one ciężkie strasznie są! Sama się tylko za nie nie bierz, rozumiem zosia samosia ale teraz trzeba uważać, mnie tez czasem ciężko przychodzi prosić o pomoc ;-) Powodzenie w przygotowaniach i podróży, Ty teraz to wybitnie podróżująca ciężarówka jesteś!

liliti - super, że Sonia wciąż w brzuszku, oby jak najdłużej. Obejrzałam ten film, który podesłałaś i oczywiście się popłakałam;-)
annajak - leż jak musisz i się nie martw za bardzo, patrząc ile za nami już niewiele zostało
czasem mozna sie rzeczywiscie usmiac, jak sie na wzajem podbudowujecie :-)
Dobrze ujęte :-) Powodzenia na spotkaniu z położną!

Tak piszecie o samochodach i bagażnikach, my właśnie zaczynamy sie za nowym autkiem rozglądać, oczywiście patrzymy tylko na combi, czas pokaże na co wybór padnie. osobiście to chciałabym Skodę Roomster - nie Combi ale wydaję mi się, że z pakownością nie byłoby problemu, jednak na nią sobie teraz nie możemy pozwolić:baffled:

Do góry