reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

a ja sie z Wami zegnam, przynajmniej do polowy kwietnia bo tyle bede czekala na podlaczenie internetu
przez swieta wszyscy wolniej pracuja
jutro przeprowadzka, dzisiaj odbieralam klucze i najchetniej juz bym tam zostala, choc smierdzi farba
w takim razie zycze Wam spokojnych, radosnych, kolorowych i slonecznych Swiat Wielkanocnych i mokrego Dyngusa (byle tylko nie z nieba):-);-)

Wesołych Świąt!!!:-D

reklama
zdec i ja powtórze po dziewczynach - super fryzurka:-) co na nia mąż?

ja wychodzę do lekarza...starch i lek mnie dopadł:-)ale damy radę

cyt.: "A Tobie co się stało" :):):) A po moim pytaniu: Co nie podoba Ci się??
"Podoba tylko muszę się przezwyczaić":) Ach Ci faceci:)

a ja sie z Wami zegnam, przynajmniej do polowy kwietnia bo tyle bede czekala na podlaczenie internetu
jutro przeprowadzka, dzisiaj odbieralam klucze i najchetniej juz bym tam zostala, choc smierdzi farba
w takim razie zycze Wam spokojnych, radosnych, kolorowych i slonecznych Swiat Wielkanocnych i mokrego Dyngusa (byle tylko nie z nieba):-);-)

Wesołych świąt:) Dla Ciebie, maluszka i waszej całej rodzinki:)

Trzymaj się maleńka;)Jajec nie jedz za dużo;)Oby mokre były te święta;)POzdrawiam Wesołych Świąt;) images..jpg

Wróciłam:-)
no i te upławy pojawiły się od źle leczonego zakarzenia bakteryjnego w moczu. lekarka była zdziwiona że przy takiej ilości bakterii w moczu nie dostałam skierowania na posiew moczu, więc tydzień brania uroseptu na nic. W dodatku szyjka "zmiękła" ale na szczęście nadal zamknięta. A tydzień temu była jeszcze twarda... Dostałam tabletki dopochwowe Gynalgin i mam zrobic posiew zeby wiedzieć z czym walczyć.
jestem cholernie zła bo tydzień temu przeciez byłam w przychodni z wynikami i zalecono mi takie leczenie jakie zalecono. tydzień później jest jak jest... Musiałam zapłacić 100 zł najeśc się nerwów by dowiedzieć się czegoś konkretnego. Szlag mnie trafia...ale najważniejsze ze teraz wiem i musze uważać na szyjke, mam nadzieje że po leczenieu znowu stwarnieje:-)
pozdrawiam

również życze wesołych i spokojnych Świąt:-)

Wróciłam:-)
no i te upławy pojawiły się od źle leczonego zakarzenia bakteryjnego w moczu. lekarka była zdziwiona że przy takiej ilości bakterii w moczu nie dostałam skierowania na posiew moczu, więc tydzień brania uroseptu na nic. W dodatku szyjka "zmiękła" ale na szczęście nadal zamknięta. A tydzień temu była jeszcze twarda... Dostałam tabletki dopochwowe Gynalgin i mam zrobic posiew zeby wiedzieć z czym walczyć.
jestem cholernie zła bo tydzień temu przeciez byłam w przychodni z wynikami i zalecono mi takie leczenie jakie zalecono. tydzień później jest jak jest... Musiałam zapłacić 100 zł najeśc się nerwów by dowiedzieć się czegoś konkretnego. Szlag mnie trafia...ale najważniejsze ze teraz wiem i musze uważać na szyjke, mam nadzieje że po leczenieu znowu stwarnieje:-)
pozdrawiam

Najwazniejsze, że już wiesz z czym trzeba walczyc, ale rzeczywiscie przykre jest to, że ci wcześniej odpowiedniego leczenia nie zalecono:no::no:. Ja też teraz biorę Gynalgin.

W takim razie ja również życzę Tobie i całej Twojej rodzinie zdrowych,pogodnych, spokojnych Świąt Wielkiejnocy!!!
Nie przemęczaj się przy przeprowadzce.

No i nie nadrobiłam zaległości w czytaniu, bo przypomniałam sobie że muszę odebrać wynik posiewu. Niestety niemam dobrych wieści,:-( wykryto u mnie obecność paciorkowca Streptococcus agalactiae martwi mnie to bardzo, boję się o moją córcię. Kurcze jak to możliwe,:baffled: na początku ciąży nic takiego nie miałam.

Zdec super fryzurka

Zdec, Hefi takie naklejki są naprawdę fajne, już wcześniej myślałam nad przyklejeniem takiego czegoś

Anik79 dobrze że udałaś się do lekarza, teraz wiesz co jest i mam nadzieję że te leki które masz pomogą Ci

Witam nowe czerwcóweczki

Co do laktatora to jeszcze nie myślałam, czyli ręczne są lepsze?

Ostatnia edycja:
2Anik79 dobrze że ktoś w końcu zalecił Ci właściwe leczenie:) Teraz na pewno będzie wszystko w porządku i mam nadzieję że w końcu będziesz właściwie leczona. Czasem jednak warto wydać te kilka złotych żeby się czegoś dowiedzieć :) Niestety Polska rzeczywistość......
Ewa na tego paciorkowca na pewno lekarz przepisze Ci jakieś antybiotyki, bo lepiej go leczyć.

Wróciłam z nauk....hmm wiecie o czym było o czystości przedmałżeńskiej...myślałam, że babka mnie zje a ja na przekór wypinałam brzuch a co...:)

reklama
ewus, zdec - rety, fryzjer ! dobrze, ze mi przypomnialyscie ;) bo mi sie ciagle zapomina, a jakos trzeba by na wiosne moje kudelki uporzadkowac.. ;) zdec - super fryzurka;) w sumie bedzie u mnie podobnie, tylko bez pasemek - tu mi matka natura nie poskapila i od slonca sie same robia ;)

zdec - ty mebelki z meblika ? to super .. mi sie strasznie podobaly, ale cena szafy mnie zniechecila ;/ i w koncu zdecydowalismy sie na bardziej "uniwersalne" mebelki. aczkolwiek orchidea mi sie snila po nocach .. ;)

W temacie naklejek - mi sie podobaly zestawy na allegro od uzytkownika "mietowykot", ulubiony ten: TNIEMY CENY NAKLEJKI WESOŁA ZAGRODA*średni zesta (972052015) - Aukcje internetowe Allegro
Niestety musialam z niego u Malgosi zrezygnowac - polozylismy jej tapete na dole sciany do newralgicznej wysokosci - i ta tapeta jest juz w kwiatuchy, dosc wzorzysta ;) Mam jednak nadzieje, ze je kupie jak bedziemy przygotowywac finalnie pokoj dla tego malca ;>
Ogolnie polecam Wam tez zagladanie na stronke Pok . Wiele ciekawych pomyslow tam maja ludzie :) No i mozna zobaczyc jak to wyglada "w rzeczywistosci".

Ja dzis po wizycie (bez usg) - wszystko bez zmian, szyjka jak byla tak tkwi dalej, niezbyt krótka ani niezbyt dluga, miekka z delikatnym rozwarciem. Mam wiesc taki jak dotad tryb zycia ;) I w zwiazku z jej stabilnoscia moge tez jechac na swieta do rodziny meza. Poza tym - glukoza po godzinie rowna 100, takze nie mam w tym temacie problemu - uff ! :)

Z powazniejszych tematow - zmieniamy samochod, na "wiekszy, 2-dzieciowy i taki, zeby 2 wozki dalo sie wlozyc do bagaznika" :p Takze bylo o czym myslec, mamy juz jakies autko wreszcie namierzone - ale ma troche duzy silnik ... oczywiscie meza to cieszy, mnie niekoniecznie ;P Ten co mamy teraz moze nie nalezy do najwiekszych aut, ale ma duzy bagaznik - takze jest ciezko zmienic go na cos "jeszcze wiekszego" ;D Narazie upatrzylismy Opla Vectre (ver. hatchback). Dzis ogladalam konkretna ewentualna sztuke - faktycznie cudo .. tylko, zeby mi potem na spioszki i pieluchy starczylo ;>

Dzis krociutko - caly dzien dzisiaj poza domem, na sam koniec dnia - po obowiazkowym szalenstwie na placu zabaw ;) - zabralismy mala na zakupy butowe i .. laboga .. mierzenie butow - rozpacz na maksa. My spoceni, ona jeszcze bardziej. Oczywiscie w domu zakupione buty byly juz ukochane i nie chciala ich zdjac po domowej przymiarce :>

Do góry