reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

juz poleniuchowałam...teraz czekam na wizytę

co do laktatora to kupuję o taki Ręczny laktator gruszkowy Canpol Babies bo pw poprzedniej ciąży zaraz po wyjściu ze szpitala pierwsze kroki sierowałam do apteki po laktator, miałam tyle pokarmu że małej wystarczało a resztę musiałam odciagać, wiec bardzo mi się przydał i mam nadzieję że teraz też tak będzie:-)Co do elektrycznych to kilka kolezanek takie używało i nazekało, z ręcznych natpmiast były zadowolone i ja zresztą też, właśnie z gruszkowego:-)

i dziękuje za wsparcie, mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze

reklama
Mebelki sliczne:tak:
a co do tego picia to juz nie wiem kiedys lekarz kazał mi duzo bo miałam problem z wysokim hematokrytem a pozniej jak miałam bakterie w moczu. Myślę, że teraz wypijam dziennie 1,5 - 2 litry jak sadzicie to dużo? Ile wy wypijacie?

W sumie mi też się wydawało dziwne, to stwierdzenie żeby ograniczyć spożycie płynów. Sądzę że te 1,5-2l to wcale nie tak dużo. W sumie to chyba takie nasze minimum teraz;)

Witajcie!
zdec-czyżby jakaś zmiana z tym wózeczkiem planowałaś chyba inny.
W sumie to u mnie co chwilę była zmiana zdania co do wózka;) I powiem Ci, że teraz się strasznie cieszę że mam to już za sobą, bo jeszcze dwa miesiące i miałabym jeszcze większy kłopot na który się ostatecznie zdecydować:-):-) A że wzięliśmy ten to sprawił czysty przypadek i allegro oczywiście:-p:-p

Witajcie dziewczynki
przepraszam,ze tak z biegu, ale chciałam Wam donieść,ze moja przyjaciółka wreszcie urodziła!!!!:-):-):-) Dziś o 8:50 przez cesarskie cięcie przyszedł na świat Ziemowit całe 4330 g i 60 cm szczęścia,
Mały jest cudowny, w prawdzie widziałam go tylko przez szybkę, bo nie chcę go narażać na moje zarazki po chorobowe, ale i tak się zakochałam.:-):-)
I teraz to już naprawdę odliczam dni do czerwca, bo już chcę mieć moja córeczkę przy sobie!!!:-)

A ta wogóle to dziś za 100zł kupiłam od koleżanki kołyskę z pełnym wyposażeniem, więc tak sobie myślę,że to już naprawdę zbliża się wielkimi krokami!! :-):-)
Miłego dnia Wam życzę!!!!

Noooo nareszcie:-):-) Z tego co pamiętam to ponad tydzień ją przytrzymali, w sumie to jakaś parodia. Bo skoro i tak mieli zrobić cesarkę to czemu tak długo z nią czekali?

Witam się prawie w samo południe:-) ale sie miło zapowiadał dzień:-) słońce za oknem, cieplutko. Byłam już na spacerku i odebrała przy okazji ostatnią paczkę z alegro z pościelą i ochraniaczem do łóżeczka:-) Dzisiaj miałam jeszcze jechać z mała na basen i resztę dnia miałam leniuchować a tu mi wypadła niespodziewanie wizyta u ginegologa. Znowu pojawiły się zielonkawe upławy, ból w krzyżu i bodbrzuszu jak na okres. dzwoniłam do lekarza i mam przyjść bo na tym etapie ciaży to dobrze nie świadczy także musze pozmieniać plany i na 17:30 stawić sie u lekarza. mam nadzieje że to nic poważnego. Denerwuje się bo mały coś spokojny od wczoraj, ale może to zasługa śiwżego powietrza? Odezwę sie po wizycie a póki co ide polezeć.

Zawsze lepiej to sprawdzić. Będziesz spokojniejsza:-) Życzę powodzenia.

Wróciłam od fryzjera:-) Normalnie 2,5 godziny:szok: wystarczyły żebym w sumie stała się prawie blondynką:-) Ale fryzurka mi się podoba, bo jest krótka i taka "leciutka":-)
Postaram się zaraz jakieś zdjątka wrzucić:-)
Tak więc może tego nie widać, ale z przodu są takie dłuższe, ale mogę je fajnie założyć za ucho:)

A co do laktatora to zastanawiałam się nad ręcznym Aventa. Ale widzę że nie macie o nim zbyt dobrych opinii:(:( I znowu robi się kolejny problem:p:p

Załączniki

• DSC00115..jpg
    DSC00115..jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 61
  • DSC00119..jpg
    DSC00119..jpg
    18 KB · Wyświetleń: 60
Ostatnia edycja:
co do laktatora to ja miałam Avent isis ręczny i był super! A mleka miałam rzeke..

Zdec- fajna fryzurka i pasemeczka :) W sumie sporo z długosci obciełas.. odwaznie :) Ja teraz tez mam takie jasne włoski i tez pasemka tylko chyba jeszcze więcej :)

Ostatnia edycja:
Ja rowniez wybiore Aventa (reczny), bardzo mi go polecaja kolezanki ktore odciagaja pokarm jak chca gdzies wyjsc lub maluch nie wszystko zje :tak:

Anik mam nadzieje ze to nic groznego te uplawy, ale lepiej chuchac na zimne
zdec super fryzurka, mi wlosy rosna na dlugos i szerokosc ostatnio :szok:
ewus fajny tato, broni corki :-D Mysle ze nie jest tak zle byc rodzynkiem w rodzinie, sami faceci dookola :tak: Na pewno bedziesz miala przez to swietny kontakt z synami ;-)

Nad laktatorem się jeszcze zastanawiam, jednak jak już swego czasu oglądałam to też brałam pod uwagę Medelę
Zdec - super fryzurka :)

Zmykam do pracy, miłego popołudnia :)

reklama
Do góry