Kasiulka to zapraszam do mnie na porządki hhihihih bo ja normalnie od jakis 2 tyg mam takiego lenia ,a boje się że w tym tyg mąż sie zbuntuje i nie posprzata .Ja się też staram nie myśleć, ale jakoś mi to nie wychodzi
Ale przynajmniej będę miała wysprzątane, bo zawsze jak się denerwuje to sprzątam :-)
reklama
Kasiulka to zapraszam do mnie na porządki hhihihih bo ja normalnie od jakis 2 tyg mam takiego lenia ,a boje się że w tym tyg mąż sie zbuntuje i nie posprzata .
i do mnie i do mnie
Gosia*** - płacić ci będa, tylko uważaj bo możesz mieć kontrolę z ZUS-u, bo słyszałam, ze często kontolują kobietki które pracują krótko i od razu zachodzą w ciąze i sa na zwolnieniu, czy nie jest to zatrudnienie fikcyjne, zebyś dostawala kasę od państwa, najlepiej żebys na zwolnieniu miala kod, że mozesz chodzić, w razie kontroli a by ciebie nie było łatwiej to wybronic.
Hej a który to kod na L4 świadczy czy mogę chodzić czy nie, dla mnie te wszystkie cyferki bowiem to czarna magia :-)
Jak wam miną wieczór dziewczyny bo u mnie to był najgorszy wieczór jak do tej pory. Silny ból głowy, nie dający spać i którego w końcu nie wytrzymałam i pogoniłam TŻ do apteki po paracetamol. Jakie miałam wyrzuty sumienia że w ogóle go zażyłam nawet kijanka przeprosiłam że go chemią faszeruję. Jak się okazało nie potrzebnie bo po kilku chwilach wszystko zwróciłam i to kilkakrotnie :-( maluch sam zadbał o to by go chemia nie faszerować zero współczucia dla mamy :-) Mam nadzieje że to się więcej nie powtórzy :-)
Znacie może jakieś domowe sposoby na obniżenie ciśnienia?? Odstawiłam już sól ale to dużo nie dało. Lekarz kazał mi codziennie sprawdzać ciśnienie i codziennie jest to rozkurczowe mam powyżej normy :-( mimo że nierobie nic takiego co mogłoby je podnieść.
Ostatnia edycja:
Kasiulka_1980
Mama Hani i Mai :-)
Kasiulka to zapraszam do mnie na porządki hhihihih bo ja normalnie od jakis 2 tyg mam takiego lenia ,a boje się że w tym tyg mąż sie zbuntuje i nie posprzata .
Takiego powera aż nie mam
Hej a który to kod na L4 świadczy czy mogę chodzić czy nie, dla mnie te wszystkie cyferki bowiem to czarna magia :-)
O ile pamiętam to są cyferki 1 i 2
1: powinien leżeć
2:chory może chodzić
Gosia***
Fanka BB :)
gosiagro tak, wiem że ZUS kontrolujejak mają płacić to robią wszystko żeby tego umiknąćale dam radę:-) narazie dopóki nie musze to na chorobowe się nie wybieram;-)
To rozumiem, że na macierzyńskim i wychowawczym szef nie płaci zus-u za mnie??? Trochę zielona jestem w tej dziedzinie
To rozumiem, że na macierzyńskim i wychowawczym szef nie płaci zus-u za mnie??? Trochę zielona jestem w tej dziedzinie
Kasiulka_1980
O ile pamiętam to są cyferki 1 i 2
1: powinien leżeć
2:chory może chodzić
3. chory siedzi przytulony do muszli klozetowej - nie przeszkadzać
Kasiulka_1980
gosiagro tak, wiem że ZUS kontrolujejak mają płacić to robią wszystko żeby tego umiknąćale dam radę:-) narazie dopóki nie musze to na chorobowe się nie wybieram;-)
W firmach zatrudniających powyżej 21 pracowników płaci pracodawca, ale ZUS mu oddaje :-)
reklama
Nie wiem jak to jest w urzedach, ale norlamnie to zależy czy pracodawca zatrudnia więcej niż 20 osób, to on placi i rozlicza się z ZUSem zmniejszając przelew dla ZUS-u o twoja wypłate.
Akurat mi bedzie płacił pracodawca i bardzo się cieszę, bo liczę ze regularnie te wpłąty będą tak jak wypłata, bo z Zusem to podobnie róznie jest
Ostatnia edycja: