reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Gosia*** - płacić ci będa, tylko uważaj bo możesz mieć kontrolę z ZUS-u, bo słyszałam, ze często kontolują kobietki które pracują krótko i od razu zachodzą w ciąze i sa na zwolnieniu, czy nie jest to zatrudnienie fikcyjne, zebyś dostawala kasę od państwa, najlepiej żebys na zwolnieniu miala kod, że mozesz chodzić, w razie kontroli a by ciebie nie było łatwiej to wybronic.

Hej a który to kod na L4 świadczy czy mogę chodzić czy nie, dla mnie te wszystkie cyferki bowiem to czarna magia :-)

Jak wam miną wieczór dziewczyny bo u mnie to był najgorszy wieczór jak do tej pory. Silny ból głowy, nie dający spać i którego w końcu nie wytrzymałam i pogoniłam TŻ do apteki po paracetamol. Jakie miałam wyrzuty sumienia że w ogóle go zażyłam nawet kijanka przeprosiłam że go chemią faszeruję. Jak się okazało nie potrzebnie bo po kilku chwilach wszystko zwróciłam i to kilkakrotnie :-( maluch sam zadbał o to by go chemia nie faszerować zero współczucia dla mamy :-) Mam nadzieje że to się więcej nie powtórzy :-)

Znacie może jakieś domowe sposoby na obniżenie ciśnienia?? Odstawiłam już sól ale to dużo nie dało. Lekarz kazał mi codziennie sprawdzać ciśnienie i codziennie jest to rozkurczowe mam powyżej normy :-( mimo że nierobie nic takiego co mogłoby je podnieść.

Ostatnia edycja:
gosiagro tak, wiem że ZUS kontroluje:cool:jak mają płacić to robią wszystko żeby tego umiknąć:tak:ale dam radę:-) narazie dopóki nie musze to na chorobowe się nie wybieram:no:;-)
To rozumiem, że na macierzyńskim i wychowawczym szef nie płaci zus-u za mnie??? Trochę zielona jestem w tej dziedzinie:eek:

gosiagro tak, wiem że ZUS kontroluje:cool:jak mają płacić to robią wszystko żeby tego umiknąć:tak:ale dam radę:-) narazie dopóki nie musze to na chorobowe się nie wybieram:no:;-)
To rozumiem, że na macierzyńskim i wychowawczym szef nie płaci zus-u za mnie??? Trochę zielona jestem w tej dziedzinie:eek:

W firmach zatrudniających powyżej 21 pracowników płaci pracodawca, ale ZUS mu oddaje :-)

reklama

Nie wiem jak to jest w urzedach, ale norlamnie to zależy czy pracodawca zatrudnia więcej niż 20 osób, to on placi i rozlicza się z ZUSem zmniejszając przelew dla ZUS-u o twoja wypłate.

Akurat mi bedzie płacił pracodawca i bardzo się cieszę, bo liczę ze regularnie te wpłąty będą tak jak wypłata, bo z Zusem to podobnie róznie jest:(

Ostatnia edycja:
Do góry