reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Ja też ze trzy razy odnawiałam strone i myślałam że się coś zacieło:-D
Chyba robimy się popołudniu już takie zmęczone że niemamy siły pisać jeszcze troche to będziemy pisać tylko 2 godz po wstaniu z łóżka:-D

faktycznie nawet w weekend takiej ciszy nie ma jak dziś:-)

ja się witam wieczorkowo tak na chwileczke
po wizycie ok, mam brać dodatkowo żelazo żeby mi morfologia jeszcze bardziej nie poleciała w dół, a maluch szaleje na całego, dzisiejsze usg zaczął pokazowo od ziewania a potem to sie tak wiercił że pomierzyć go to był nie lada wyczyn, za to dumnie prezentował swoje klejnociki:-D:-D:-D
waga 895 gram szczęścia, za to moja to masakra ponad 4 kg w ciągu miesiąca, jak tak dalej będzie do końca czerwca to szok, ech i jeszcze za 2 tyg mam zrobić glukozę bleee

a teraz zmyka, sie poprzytulać do mężusia
dobranoc mamusie:-)

Witajcie,

uff..ale ten dzień był długi:szok::szok: najpierw szkoła rodzenia i czekaliśmy na prowadzącego lekarza godzine!!! Odnośnie zajęć to dostałam w formie Worda opis cwiczeń Kegla, cwiczen oddechowych, po cieciu cesarskim, po porodzie naturalnym, na dolegliwosci bolowe kregoslupa w ciazy - nie zdązylam ich jeszcze przejrzeć, ale gdyby któras z Was je chciala to wyslijcie mi na priva wiadomość z waszym mailem to Wam przesle:-D
A teraz najważniejsze czyli moje USG Majusia ma się wyśmienicie:-D:-D według wszystkich pomiarów jest o tydzien i 2 dni starsza:szok::szok: wazy juz 1686 gr:szok::szok:, co według gina jest duzo, ale ja mialam 4200 gr a moja siostra 4600gr gin wspomnial o tym, aby zobaczyć ile bedzie wazyla w 36 tyg i jezeli bedzie duzo to on zaproponowałby cesarke w 38 tyg:szok:, sama nie wiem co o tym myślec:confused: Niestety jakośc zdjec nie jest najlepsza gin mowil ze to przez ulozenie łożyska, ale cos tam moze się znajdzie to wkleje:-), a jak sobie słodko ziewała podczas badania:-D:-D:-D, jest juz ulozona głowka w dól, ale jak to lekarz okreslil to moze się jeszcze zmienic. W zwiazku z tym że jest duża to termin przesunal sie na 24 maja, ale mówi zeby tym sie nie sugerowac.
Jestem szczęsliwa ze u niej wszystko pieknie:-D:-D
Dla zainteresowanych podstawowe wymiary:
BPD - 7,8cm
HC - 28,5 cm
AC - 27,2 cm
FL - 5,9 cm

lena - cudne krokusiki, zdrówko mam nadzieje się poprawia:tak:
liliti - kochana niech Sonia jak najdłuzej w brzuszku siedzi gdzie jej milusio i cieplusio:tak:
Andzia - gratuluje dobrych wieści:tak:
mama mikołaja - mam nadzieje, że to tylko tymczasowa niedyspozycja, choc chyba z kazdym dniem bedzie nam gorzej:no:
paula24211 - taka mama to skarb:-D
karo85 - kochana nie czytaj bzdur w necie, dziewczyny dobrze mowia dieta odpowiednia i bedzie oki, trzymam kciuki:tak:
eagle - u jak tam po wizycie?
Ania. - gratuluje super wieści:tak:
Elizka - no w koncu znasz płec:-):-) gratuluje:tak: maż pewnie zadowolony, 2 facetów mu rośnie:-D, co do zgagi to ostanio mnie czesto meczy:no::no:, ale biore wtedy Rennie i przechodzi

uff, to walnełam posta:-)

eagle, gosiagro- gratuluje dobrych wiesci z wizyt! Ale mamy juz duze dzieci! szok!

Athena- pochwal sie co chcesz kupic??

Ja jutro z rana na badanka mykam. Morfologia i mocz. Czy jest tu jakas rownie niesubordynowana pacjentka jak ja i chodzi na badania po małym śniadanku??

Ja jutro z rana na badanka mykam. Morfologia i mocz. Czy jest tu jakas rownie niesubordynowana pacjentka jak ja i chodzi na badania po małym śniadanku??
Na te badania nie ma obowiazku chodzic na czczo ;) Co prawda z moczem to najlepiej nasiusiac do kubeczka "rano, po nocy" - ale tu niestety tez rzadko o tym pamietam ... ;D
Takze bez stresu ;)

Dzis tylko wyjatkowo bylam na czczo - bo pilam glukoze. Jedna cytrynka do tegoi obrzydzenie na mej twarzy nie bylo juz takie wielkie ;) Jutro wyniki - zobaczymy, czy moge nadal jesc lody i ciastka czy tez nie ..

gosiagro i eagle gratuluję dobrych wiadomości po wizytach:)
eagle twój maluszek waży podobnie jak nasza Natalcia:):)
A Maja to już pokaźna kobitka:) Ale z tego co pamiętam to jeszcze nie taka największa, któraś z was pisała że maleństwo ma już 1800g:szok:
Wy już macie co dźwigać, moja jest jeszcze 1kg do tyłu:-D

gosiagro i eagle gratuluję dobrych wiadomości po wizytach:)
eagle twój maluszek waży podobnie jak nasza Natalcia:):)
A Maja to już pokaźna kobitka:) Ale z tego co pamiętam to jeszcze nie taka największa, któraś z was pisała że maleństwo ma już 1800g:szok:
Wy już macie co dźwigać, moja jest jeszcze 1kg do tyłu:-D

tak , tak to koriander córeczka:)

reklama
eagle, gosiagro gratuluje dobrych wiadomości, trudno uwieżyć że nasze maleńkie fasoleczki już tak urosły
athena udanych zakupów i spacerów po Wa-wie.
agast22 ja zawsze na czczo wszystkie badania robię.

Do góry