reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Kochana ja kupiłam plastikowe i szczerze mówiąc to nie mam pojecia czy Avent w ogóle robi szklane butelki.

Tak ogólnie to mam dzisiaj ciężki dzień. Boli mnie z lewej strony pod żebrami, nawet nie mogę stanika założyć. masakra jakaś i ogólnie kiepsko się czuje. Próbowałam sie czymś zając ale nic to nie dało. Chyba usze poleżeć.

z tymi butelkami to AVENT chyba nie robi szklanych, ale pewna nie jestem.ja mam jedną mała 125ml (też z paczki od lekarza:-D) i chciałam dokupić 330ml też Avent.
a jak u Ciebie dziś z tym bólem:-(? przeszło? mam nadzieję że lepiej!!!

Dziewczyny czy tylko ja jestem nadgorliwa i już spakowałam torbę do szpitala? :-p bo sie ze mnie wszyscy śmieją, a ja tak zawsze mam, że dużo wcześniej muszę mieć wszystko ogarniete :-D
no ja już dziś pisałam że nie mam spakowanej:-( ale mam zamiar zrobić to jak najszybciej.
a może napiszesz Kochana co do niej wrzuciłaś:-)?będzie mi prościej pakować się:-)

aga_sto nie martw się Słońce, na kolejnym USG może okazać się że brzuszek jest mniejszy:tak: to jeszcze o niczym nie świadczy

lenaDTR życzę wytrwałości na naukach przedmałżeńskich:-) my mieliśmy w mniejszych grupach i chyba mniej tych zajęć, z księdzem było nudno ale nawet jak powiedzieliśmy że mieszkamy już dłuższy czas razem to nie moralizował a babeczką z poradni to uczyliśmy się obserwacji cyklu, ogólnie momentami było śmiesznie, zajęcia było po 2-3 pary

reklama
Witam sie i ja w ten piękny , ciepły słoneczny sobotni dzionek.
Małż w pracy a my z córcią zabieramy się do roboty. Dzisiaj planujemy grilla , bo już chora jestem na karkówkę z sosikiem czosnkowym. Mniam. A co do Karpatki , to Ja cię Lena jeszcze dorwe:-). Muszę dzisiaj w sklepie kupi taką w pudełku , bo tylko taką umiem zrobic.:tak::-D:-)

Dziewczyny czy Wy tez macie czasem takie bóle w dole brzucha i do tego ból pleców?
mam nadzieje ze tak bo chyba zeświruje w tym łózku zaraz
kręgosłup od dłuższego czasu czasem mnie baaaardzo boli, mąż mówi że "stękam" przy przekręcaniu się(podczas snu) a wczoraj właśnie był połączony z bólem brzucha:wściekła/y: masakra jakaś, ale dziś jest już OK
a wogóle wczoraj nie zdążyłam Ci odpisać, pisałaś że zjadłaś pół czekolady z nadzieniem malinowym, uśmiałam się bo ja w tym czasie co czytałam BB zjadłam też pół czekolady ale z nadzieniem truskawkowym:-D:-D:-D PYCHA

madziaja jak po jeździe?? przypomniałaś sobie co nieco:tak:?

Witam sie i ja w ten piękny , ciepły słoneczny sobotni dzionek.
Małż w pracy a my z córcią zabieramy się do roboty. Dzisiaj planujemy grilla , bo już chora jestem na karkówkę z sosikiem czosnkowym. Mniam. A co do Karpatki , to Ja cię Lena jeszcze dorwe:-). Muszę dzisiaj w sklepie kupi taką w pudełku , bo tylko taką umiem zrobic.:tak::-D:-)
skąd Wy macie taką pogodę:baffled:??u nas ciepło może jest po 13-14stopni ale słońca brak:no:
życzę smacznej karkóweczki:-)

Ita85 - więc ja mam spakowane nstp. rzeczy: :-D
2 koszulki, pidżama, szlafrok,
4 pary skarpetek, kapcie, klapki pod prysznic
duży i mały ręcznik (ciemne kolory)
Szczoteczka do zębów, kubeczek, szare mydlo, płyn do higieny intymnej z kory dębu, pomadka ochronna do ust, pasta do zębów, paczka chusteczek zwykłych i nawilżonych, gumki do włosów i wsuwki, wkładki laktacyjne saszetka szamponu, szczotka do włosów, papier toaletowy, ręczniki papierowe, 2 paczki podpasek (bella mama i Absorgyn) paczka majtek jednorazowych (5 szt.)
Sztućce, kubek i talerzyk ( u nas w szpitalu trzeba mieć swoje)
I to są rzeczy, które już grzecznie siedzą i czekają na odpowiednią porę :-) ponadto zamierzam zabrać: stanik do karmienia (nawet jeszcze nie mam, bo nie wiem jaki kupić rozmiar skoro ciągle mi biust sie poiększa :baffled:) książkę, drobniaki, wodę niegazowaną, sok jabłkowy, mp3, poduszka, jakaś maść na podrażnione brodawki sie przyda i hmm no coś na pewno jeszcze :-D w sumie wolę mieć za dużo niż za mało, a jak coś zapomne to mi dowioza :cool2::happy2: oczywiście jeszcze niezbędne dokumenty i torba dla dziecka, ale dokumenty to w ostatniej chwili, a torby dla Niny jeszcze spakowanej nie mam, tyle co dla siebie.

Ita85 - więc ja mam spakowane nstp. rzeczy: :-D
2 koszulki, pidżama, szlafrok,
4 pary skarpetek, kapcie, klapki pod prysznic
duży i mały ręcznik (ciemne kolory)
Szczoteczka do zębów, kubeczek, szare mydlo, płyn do higieny intymnej z kory dębu, pomadka ochronna do ust, pasta do zębów, paczka chusteczek zwykłych i nawilżonych, gumki do włosów i wsuwki, wkładki laktacyjne saszetka szamponu, szczotka do włosów, papier toaletowy, ręczniki papierowe, 2 paczki podpasek (bella mama i Absorgyn) paczka majtek jednorazowych (5 szt.)
Sztućce, kubek i talerzyk ( u nas w szpitalu trzeba mieć swoje)
I to są rzeczy, które już grzecznie siedzą i czekają na odpowiednią porę :-) ponadto zamierzam zabrać: stanik do karmienia (nawet jeszcze nie mam, bo nie wiem jaki kupić rozmiar skoro ciągle mi biust sie poiększa :baffled:) książkę, drobniaki, wodę niegazowaną, sok jabłkowy, mp3, poduszka, jakaś maść na podrażnione brodawki sie przyda i hmm no coś na pewno jeszcze :-D w sumie wolę mieć za dużo niż za mało, a jak coś zapomne to mi dowioza :cool2::happy2: oczywiście jeszcze niezbędne dokumenty i torba dla dziecka, ale dokumenty to w ostatniej chwili, a torby dla Niny jeszcze spakowanej nie mam, tyle co dla siebie.

dziękuję Kochana, napewno przydadzą się Twoje wskazówki:-)i w przyszłym tygodniu będę pakować torbę, tylko koszule jakieś do karmienia muszę zakupić, bo jak narazie mam tylko taka gorszą do porodu i piżamę kupiłam, bo bałam się że wcześniej będę musiała do szpitala zawitać:baffled:

Nie ma sprawy:-D ja tak w sumie po omacku sie pakowałam tyle z tego co wyczytałam uznałam za niezbędne w moim przypadku, ale pewnie co bardziej doświadczone mamy udzielą nam rad co jeszcze jest potrzebne :-) w każdym razie lepiej mieć chociaż ogólny zarys jakoś człowiek się czuje pewniej :happy2::happy2:

tak sobie mysle ze to w sumie dobrze ze Agi78 w PL sie znalazla, bo kto wie jakby to w Anglii wygladalo
no i dobrze ze wyniki coraz lepsze

od Ewus malo informacji ale tez dobrze ze jednak pojechala i ze szpital tak szybko reaguje

trzymam za dziewczyny kciuki a Zdec wielkie dzieki za przekazywanie info (ja tez Twoj nr spisalam w kom zeby w razie czego miec kontakt z Wami)

Emalia ale zazdroszcze tej karkoweczki z grilla, mniam

Witajcie, w Bydgoszczy ciepło, ale "popaduje" trochę.... Wysłałam męża po zakupy, a ja dopiero dochodzę do siebie, bo dopiero wstałam :zawstydzona/y: A co tam, należy mi się :-D

Zdec- uściskaj od nas Agę 78 i ewuś jak będziesz mieć z nimi kontakt- niech się dzielnie trzymają!
ita- faktycznie szok z tą Waszą znajomą :szok: Mam nadzieję, że jej dzidziuś jest silny i da radę! Ja też nie mam jeszcze nic przygptowanego do szpitala, planowalam pakować torbę dopiero w maju, ale chyba też się pospieszę :baffled:
Karis- szerokiej drogi!!!
emalia-0 czyli inaugurujecie dziś sezon grillowy? Super! Zazdroszczę trochę, u nas jeszcze trochę za wcześnie..
kreatorka- wykorzystam Twoją listę jak sie będę sama pokakować do szpitala- dzieki....

Polecam też do szpitala kupić wodę w sprayu, tym bardziej, że być może będziemy rodzić w upały, przyjemnie chłodzi i orzeźwia twarz :tak:

Życzę wszystkim miłego wiosennego dnia, oby słońce jednak wyszło!

ale dzisiaj cisza:baffled: weekend się zaczął...
ja też uciekam, muszę ogarnąć troszkę mieszkanie a jak małżon wróci to jedziemy do jego mamy, dziś ma mszę za tatę(3rocznica śmierci)
pewnie dopiero jutro się odezwę

a wogóle od poniedziałku zaczynamy remont pokoju dla Malca:-) więc znów nie będę miała dużo czasu na BB:-( będę starała się chociaż Was podczytywać

to miłego weekendu dziewuszki Wam życzę:-)

reklama
Witajcie!
A ja siedze sobie w pracy ale nienajlepiej się jeszcze czuje osłabiona jestem po tej grypie żołądkowej:no:
athena-jeszcze ci mało jednego parokilogramowego obciążnika z przodu zrzucaj szybko te obciążniki przydadzą się jak będziesz wracała do formy po porodzie:tak:
cytrusik-widze że nie tylko ja sobie tak przeliczam na różne sposoby dni do porodu:-D
ewus-biedaku znowu w tym szpitalu ale to dla maluchów więc trzeba się poświęcić:tak:

Do góry