reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Kochana ja kupiłam plastikowe i szczerze mówiąc to nie mam pojecia czy Avent w ogóle robi szklane butelki.

Tak ogólnie to mam dzisiaj ciężki dzień. Boli mnie z lewej strony pod żebrami, nawet nie mogę stanika założyć. masakra jakaś i ogólnie kiepsko się czuje. Próbowałam sie czymś zając ale nic to nie dało. Chyba usze poleżeć.

z tymi butelkami to AVENT chyba nie robi szklanych, ale pewna nie jestem.ja mam jedną mała 125ml (też z paczki od lekarza:-D) i chciałam dokupić 330ml też Avent.
a jak u Ciebie dziś z tym bólem:-(? przeszło? mam nadzieję że lepiej!!!

Dziewczyny czy tylko ja jestem nadgorliwa i już spakowałam torbę do szpitala? :-p bo sie ze mnie wszyscy śmieją, a ja tak zawsze mam, że dużo wcześniej muszę mieć wszystko ogarniete :-D
no ja już dziś pisałam że nie mam spakowanej:-( ale mam zamiar zrobić to jak najszybciej.
a może napiszesz Kochana co do niej wrzuciłaś:-)?będzie mi prościej pakować się:-)

aga_sto nie martw się Słońce, na kolejnym USG może okazać się że brzuszek jest mniejszy:tak: to jeszcze o niczym nie świadczy

lenaDTR życzę wytrwałości na naukach przedmałżeńskich:-) my mieliśmy w mniejszych grupach i chyba mniej tych zajęć, z księdzem było nudno ale nawet jak powiedzieliśmy że mieszkamy już dłuższy czas razem to nie moralizował a babeczką z poradni to uczyliśmy się obserwacji cyklu, ogólnie momentami było śmiesznie, zajęcia było po 2-3 pary

reklama
Witam sie i ja w ten piękny , ciepły słoneczny sobotni dzionek.
Małż w pracy a my z córcią zabieramy się do roboty. Dzisiaj planujemy grilla , bo już chora jestem na karkówkę z sosikiem czosnkowym. Mniam. A co do Karpatki , to Ja cię Lena jeszcze dorwe:-). Muszę dzisiaj w sklepie kupi taką w pudełku , bo tylko taką umiem zrobic.:tak::-D:-)

Dziewczyny czy Wy tez macie czasem takie bóle w dole brzucha i do tego ból pleców?
mam nadzieje ze tak bo chyba zeświruje w tym łózku zaraz
kręgosłup od dłuższego czasu czasem mnie baaaardzo boli, mąż mówi że "stękam" przy przekręcaniu się(podczas snu) a wczoraj właśnie był połączony z bólem brzucha:wściekła/y: masakra jakaś, ale dziś jest już OK
a wogóle wczoraj nie zdążyłam Ci odpisać, pisałaś że zjadłaś pół czekolady z nadzieniem malinowym, uśmiałam się bo ja w tym czasie co czytałam BB zjadłam też pół czekolady ale z nadzieniem truskawkowym:-D:-D:-D PYCHA

madziaja jak po jeździe?? przypomniałaś sobie co nieco:tak:?

Witam sie i ja w ten piękny , ciepły słoneczny sobotni dzionek.
Małż w pracy a my z córcią zabieramy się do roboty. Dzisiaj planujemy grilla , bo już chora jestem na karkówkę z sosikiem czosnkowym. Mniam. A co do Karpatki , to Ja cię Lena jeszcze dorwe:-). Muszę dzisiaj w sklepie kupi taką w pudełku , bo tylko taką umiem zrobic.:tak::-D:-)
skąd Wy macie taką pogodę:baffled:??u nas ciepło może jest po 13-14stopni ale słońca brak:no:
życzę smacznej karkóweczki:-)

Ita85 - więc ja mam spakowane nstp. rzeczy: :-D
2 koszulki, pidżama, szlafrok,
4 pary skarpetek, kapcie, klapki pod prysznic
duży i mały ręcznik (ciemne kolory)
Szczoteczka do zębów, kubeczek, szare mydlo, płyn do higieny intymnej z kory dębu, pomadka ochronna do ust, pasta do zębów, paczka chusteczek zwykłych i nawilżonych, gumki do włosów i wsuwki, wkładki laktacyjne saszetka szamponu, szczotka do włosów, papier toaletowy, ręczniki papierowe, 2 paczki podpasek (bella mama i Absorgyn) paczka majtek jednorazowych (5 szt.)
Sztućce, kubek i talerzyk ( u nas w szpitalu trzeba mieć swoje)
I to są rzeczy, które już grzecznie siedzą i czekają na odpowiednią porę :-) ponadto zamierzam zabrać: stanik do karmienia (nawet jeszcze nie mam, bo nie wiem jaki kupić rozmiar skoro ciągle mi biust sie poiększa :baffled:) książkę, drobniaki, wodę niegazowaną, sok jabłkowy, mp3, poduszka, jakaś maść na podrażnione brodawki sie przyda i hmm no coś na pewno jeszcze :-D w sumie wolę mieć za dużo niż za mało, a jak coś zapomne to mi dowioza :cool2::happy2: oczywiście jeszcze niezbędne dokumenty i torba dla dziecka, ale dokumenty to w ostatniej chwili, a torby dla Niny jeszcze spakowanej nie mam, tyle co dla siebie.

Ita85 - więc ja mam spakowane nstp. rzeczy: :-D
2 koszulki, pidżama, szlafrok,
4 pary skarpetek, kapcie, klapki pod prysznic
duży i mały ręcznik (ciemne kolory)
Szczoteczka do zębów, kubeczek, szare mydlo, płyn do higieny intymnej z kory dębu, pomadka ochronna do ust, pasta do zębów, paczka chusteczek zwykłych i nawilżonych, gumki do włosów i wsuwki, wkładki laktacyjne saszetka szamponu, szczotka do włosów, papier toaletowy, ręczniki papierowe, 2 paczki podpasek (bella mama i Absorgyn) paczka majtek jednorazowych (5 szt.)
Sztućce, kubek i talerzyk ( u nas w szpitalu trzeba mieć swoje)
I to są rzeczy, które już grzecznie siedzą i czekają na odpowiednią porę :-) ponadto zamierzam zabrać: stanik do karmienia (nawet jeszcze nie mam, bo nie wiem jaki kupić rozmiar skoro ciągle mi biust sie poiększa :baffled:) książkę, drobniaki, wodę niegazowaną, sok jabłkowy, mp3, poduszka, jakaś maść na podrażnione brodawki sie przyda i hmm no coś na pewno jeszcze :-D w sumie wolę mieć za dużo niż za mało, a jak coś zapomne to mi dowioza :cool2::happy2: oczywiście jeszcze niezbędne dokumenty i torba dla dziecka, ale dokumenty to w ostatniej chwili, a torby dla Niny jeszcze spakowanej nie mam, tyle co dla siebie.

dziękuję Kochana, napewno przydadzą się Twoje wskazówki:-)i w przyszłym tygodniu będę pakować torbę, tylko koszule jakieś do karmienia muszę zakupić, bo jak narazie mam tylko taka gorszą do porodu i piżamę kupiłam, bo bałam się że wcześniej będę musiała do szpitala zawitać:baffled:

Nie ma sprawy:-D ja tak w sumie po omacku sie pakowałam tyle z tego co wyczytałam uznałam za niezbędne w moim przypadku, ale pewnie co bardziej doświadczone mamy udzielą nam rad co jeszcze jest potrzebne :-) w każdym razie lepiej mieć chociaż ogólny zarys jakoś człowiek się czuje pewniej :happy2::happy2:

tak sobie mysle ze to w sumie dobrze ze Agi78 w PL sie znalazla, bo kto wie jakby to w Anglii wygladalo
no i dobrze ze wyniki coraz lepsze

od Ewus malo informacji ale tez dobrze ze jednak pojechala i ze szpital tak szybko reaguje

trzymam za dziewczyny kciuki a Zdec wielkie dzieki za przekazywanie info (ja tez Twoj nr spisalam w kom zeby w razie czego miec kontakt z Wami)

Emalia ale zazdroszcze tej karkoweczki z grilla, mniam

Witajcie, w Bydgoszczy ciepło, ale "popaduje" trochę.... Wysłałam męża po zakupy, a ja dopiero dochodzę do siebie, bo dopiero wstałam :zawstydzona/y: A co tam, należy mi się :-D

Zdec- uściskaj od nas Agę 78 i ewuś jak będziesz mieć z nimi kontakt- niech się dzielnie trzymają!
ita- faktycznie szok z tą Waszą znajomą :szok: Mam nadzieję, że jej dzidziuś jest silny i da radę! Ja też nie mam jeszcze nic przygptowanego do szpitala, planowalam pakować torbę dopiero w maju, ale chyba też się pospieszę :baffled:
Karis- szerokiej drogi!!!
emalia-0 czyli inaugurujecie dziś sezon grillowy? Super! Zazdroszczę trochę, u nas jeszcze trochę za wcześnie..
kreatorka- wykorzystam Twoją listę jak sie będę sama pokakować do szpitala- dzieki....

Polecam też do szpitala kupić wodę w sprayu, tym bardziej, że być może będziemy rodzić w upały, przyjemnie chłodzi i orzeźwia twarz :tak:

Życzę wszystkim miłego wiosennego dnia, oby słońce jednak wyszło!

ale dzisiaj cisza:baffled: weekend się zaczął...
ja też uciekam, muszę ogarnąć troszkę mieszkanie a jak małżon wróci to jedziemy do jego mamy, dziś ma mszę za tatę(3rocznica śmierci)
pewnie dopiero jutro się odezwę

a wogóle od poniedziałku zaczynamy remont pokoju dla Malca:-) więc znów nie będę miała dużo czasu na BB:-( będę starała się chociaż Was podczytywać

to miłego weekendu dziewuszki Wam życzę:-)

reklama
Witajcie!
A ja siedze sobie w pracy ale nienajlepiej się jeszcze czuje osłabiona jestem po tej grypie żołądkowej:no:
athena-jeszcze ci mało jednego parokilogramowego obciążnika z przodu zrzucaj szybko te obciążniki przydadzą się jak będziesz wracała do formy po porodzie:tak:
cytrusik-widze że nie tylko ja sobie tak przeliczam na różne sposoby dni do porodu:-D
ewus-biedaku znowu w tym szpitalu ale to dla maluchów więc trzeba się poświęcić:tak:

Do góry