reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Cześć dziewczyny.
Słonka wprawdzie brak, ale termometr pokazuje na dworze 14 st :-D:-D Jestem zachwycona :-D

Ale tu dzisiaj sporo rannych ptaszków, ja spałam do 11 :-)

MagdaM- gratuluję udanej wizyty i rozbrykanego Kacperka :-)
Paulka24211- miłego leniuchowania, w końcu za chwilę jest dzień wagarowicza :-D
Lencja- to dobrze, że ciśnienie spadło... Ja zwykle mam bardzo niskie, bez kawy to bym cały dzień spała na stojąco :tak:
yoshe- wszystko będzie dobrze, najważniejsze, że jesteś pod kontrolą, a jeszcze jest trochę czas, żeby podjąć decyzję co do sposobu rozwiązania, będziesz mieć dość czasu,żeby się z tym oswoić :tak:
Zdec- udanych zakupków :-D
nadika, cytrusik- trzymam kciuki za wizyty!
dorotka28de- mi też bardzo podoba się imię Ignaś :-) Mamy jednego malucha w bliskim otoczeniu- fajny dzieciak :tak:
Lencja- to taka aparatka z Ciebie :-D Ale dobrze to rozumiem- chałtura rzecz święta :-D:-D
Gosia***- zdrówka dla wszystkich domowników!
iziatcz- no ja na jutro planuję pozimowe porządki w ogrodzie, mam nadzieję, że będzie ładnie
agasto- ja też zwykle pożeram książki, a teraz w ciąży najwyżej obejrzę obrazki w kolorowych gazetkach :-D IQ spada z każdym dniem :-D
ita- gratuluję udanej wizyty!
gosiagro- zdrówka!

Zasiedziałam się z Wami i przez Was do pracy nie zdążę :-D Papa, uciekam

a dziękuję, dziękuję:-)

ja to na sniadanie obiad i kolacje moglabym jesc wszystko co słodkie ale niestety unikam tego bo potem w maju wygladałabym jak szafa 3 drzwiowa he he wiec tylko podjadam czasem tak jak teraz np pół czekolady z nadzieniem malinowym mniam mniam

Dziewczyny czy Wy tez macie czasem takie bóle w dole brzucha i do tego ból pleców?
mam nadzieje ze tak bo chyba zeświruje w tym łózku zaraz

wogóle moja mala jeste strasznie ruchliwa dzisiaj nawet nie ma 5 min przerwy to dobrze? rusza sie tak od 11 juz a jest pierwsza

Ostatnio edytowane przez moderatora:
biorę leki na nadciśnienie i to 4 tabletki na dobę... czasem okresowo się podwyższa,a potem wraca do normy. kiedy jednak dłużej utrzymuje się na niebezepicznym poziomie 150/100 zgarniają mnie do szpitala :sorry2:
Andzia a skoro piszesz, że nieznacznie Ci się ten poziom obniżył, to może lepiej poczekać na lekarza i samemu nic nie kombinować.

z soli już dawno musiałam zrezygnować przy moich problemach z nadciśnieniem. jedyne co, to czasem stosuję sól niskosodową (bo to sód z soli jest niezdrowy). a z tą wodą trzeba uważać, bo jak zacznie się zatrzymywać w organiźmie przy wysokim ciśnieniu to już na 100% ląduję w szpitalu ;-)
3 razy dziennie biorę witaminę C (na zakwaszanie moczu, żeby bakterie się nie utrzymywały) i jakoś żelazo nie chce się lepiej wchłaniać :-(

a tak, zespół białego fartucha to się nazywa podobno :-D niestety ja mam podwyższone przez dłuższy okres czasu, do tego dochodzą jeszcze tzw. piki ciśnienia, czyli to o czym piszesz-nagłe skoki.
zdrówka życzę!!

dzięki dziewczyny za rady. miło mieć takie wsparcie w koleżankach z forum :-)

lenaDTR opowiedz coś więcej o tych naukach! :-)
YOshe!!!!Nauki przedmałżeńskie u nas to dramat!!!Poszłam na salę z mężem gdzie było ponad 40 osób, duszno brak krzeseł, w ogóle zero organizacji,,,,wszyscy patrzyli na mnie jak na UFO bo z brzuchem ;)Czułam się jak trędowata!!!Mój mąż ciagle się śmiał bo niby są nieodpłatne a ksiadz zażyczył po 30 zł od osoby!!!Gadał nie stworzone rzeczy o miłości, popędach, itd. w ogóle on chyba sie nie słyszał co mówi!!!Ludzie na samym końcu spali!!!On nawet nie ruszył d..... by przejść się po sali!!!U nas to trwa 7 tyg po 1 godz miało być!!!!Ale wczoraj zapowiedział, że bedzię po 2 godz!!!Najbardziej przeraża mnie to jak ja usiedzę!!!Już mi nogi zrobiły sie jak balony!!!Zero dojścia do toalety!!!Ogólnie porażka!!!!

A do tego jeszcze Gaja mnie tak kopała, że aż mój mąż widział!!!

reklama
Dziewczyny czy Wy tez macie czasem takie bóle w dole brzucha i do tego ból pleców?
mam nadzieje ze tak bo chyba zeświruje w tym łózku zaraz

wogóle moja mala jeste strasznie ruchliwa dzisiaj nawet nie ma 5 min przerwy to dobrze? rusza sie tak od 11 juz a jest pierwsza
Ja tak mam od kilku dni, że budze sie o 5 i muszę usiąść albo biore poduszkę zwijam w rulon i kładę sie na nia tak na wysokości krzyża:)MOja tak kopie jak szalona!!!A nie daj Boże zebym sie przytuliła gołym brzuszkiem do męża już nie mam spania;)

Do góry