reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam i ja w piąteczek,

ciągle kaszlę i to mnie martwi ... ;( Jutro mam wizyte, zobaczymy co tam ze mną dalej ...

a dziś niestety muszę posprzątać trochę ... odkładałam cały tydzień ....

MIłego dzionka;)

reklama
Kpi- kaszel po infekcji może utrzymywac sie nawet 3 tygodnie, wiec chyba nie ma powodu do zmartwien. Jutro wizyta u gina czy u internisty w związku z tym kaszlem własnie?

Dzień dobry!
Zdec - na tym etapie to maluchy już szybko rosną - każda z nas ma inny termin i rozbieżności są bardzo widoczne - super, ze zdrowa Twoja Natalka:tak:
Kasiek1983 - super wieści powizytowe - grunt, że wszystko ok
Magda M - kolejna szczęśliwa mam po wizycie - gratuluję:tak:
Paula24211 - no ja tez jutro i w niedzielę w szkole - tak mi się nie chce jechać. W sumie to dobrze sobie podzieliłaś, żeby jutro długo nie siedzieć:tak:
Lencja - nie wiem, co z tym ciśnieniem u Ciebie - pewnie efekt tych tabletek. Ale rozumiem, ze jak masz niskie to się dobrze czujesz?
Yoshe - nic nie masz na to ciśnienie przepisane? ja nie wiem, jak się ma samo obniżyć - chyba dużo pić trzeba. Trzymam kciuki, by się udało i szpital Cię ominął
Anecznik - dobrze, że mi przypomniałaś o brzuszku - mierzyłam wczoraj wieczorem - 111cm, czyli o 2 więcej niz tydzień temu - tylko to orientacyjnie, bo już byłam po kolacji;-)
Ita85 - to super, że wad serduszka nie widzieli - gratuluję:tak:
Cytrusik - co to za czarnowidztwo!!! Czekam na dobre wieści po wizycie:tak: co do czytanie - w I trymestrze czytałam tylko łatwe i przyjemne babskie czytadła:-) a co do ruchów - ja codziennie czuję maleństw - czasami mniej czasami więcej, ale nie liczyłam tak dokładnie - w poniedziałek mam wizytę - pewnie lekarz każe liczyć systematycznie

odebrałam wczoraj wyniki i mam ciałka ketonowe w moczu - juz pisałyście o tym - zobaczymy co na to powie lekarz - za to hemoglobina mi się podniosła - dieta cukrzycowa robi cuda:tak: martwię się natomiast wynikiem TSH - mam chora tarczycę i obecnie wynik spadł mi nieznacznie poniżej normy - wiem, że to wynik nadchodzącej wiosny, ale dzwoniłam wczoraj od razu do endokrynologa i ... nie ma Go - dopero od przyszłego tygodnia będzie - na właśną rękę nie chcę zmieniać dawki leków, więc muszę poczekać

miłego dnia

dzień dobry!
po wizycie mam mieszane odczucia. morfologia znowu gorsza od poprzedniej, w moczu jakieś kryształy (co podobno w ciąży może się zdarzyć), ale najgorsze to ciśnienie. jeśli nie obniży się samo, to w przyszłym tygodniu znowu szpital. pocieszające, że mam bardzo troskliwego lekarza, który się tam mną zajmie, ale z drugiej strony kto chce spędzać czas w szpitalu :-(
zrezygnuj zupelnie z soli i pij duzo wody niegazowanej, moze pomoze przy cisnieniu, wyeliminuj tez ziola i przyprawy podnoszace cis czyli np cynamon
Klementinka te testy PH można kupić w aptece???
ja je kupuje przez internet, nazywaja sie ELANEE, jest ich 7 w paczce ale tez moga byc zwykle paseczki do mierzenia ph
yoshe- z cisnieniem nie mam problemów ale z morfologią cały czas. Po dwóch miesiącach brania żelaza (2 tabletki dziennie) hemoglobina dopiero nieznacznie podskoczyła z 10,1 na 10,4. Lekarz powiedział że 2 meisiące napewno jeszcze muszę przyjmować a co dalej zobaczymy. Dał mi teraz skierowanie na określenie poziomu żelaza.
A ty przymujesz żelazo, jesli tak to od kiedy i ile?
sprobuj moze popijac zelazo sokiem pomaranczowym z wit C, mi tak radzil aptekarz, wtedy zelazo lepiej sie wchlania
Zapomniałam się wczoraj pochwalić swoim brzuszkiem tak więc wieczorem miałam 114cm :szok::szok: Nie wiem czy ja coś źle zmierzyłam czy faktycznie w ciągu tygodnia 3-4 cm urósł :szok::szok:
anecznik no wlasnie u mnie tez 4 cm w ciagu tyg przybylo, nie wierzylam oczom jak to zobaczylam
Klementinka,
prawde mowiac nie ogladalam. ale to wlasnie ten szpital o ktorym mowilam. atmosfera jak w jakims nagrobku, nie podoba mi sie wcale, ale swietni lekarze. nawet sie zastanawialam, czy tym razem tak nie rodzic, ale nie moge sie przemoc. wchodze i mam wrazenie, ze nogami do przodu mnie wyniosa, bleeee
zreszta, kto wie jak tam teraz wygladam. wcale mnie nie ciagnie zeby tam isc, ale ostatnio bylam tam po porodzie mojego pierworodnego, a to juz 4 lata. moze cos sie zmienilo...:tak:
musze koniecznie przy okazji obejrzec ten program. byle tylko nie pokazywali porodow.:baffled:
ostatnio pokazywali kobiete ktora rodzila w tym szpitalu 90!!! godzin, 4 dni ja meczyli az w koncu zdecydowali sie na cesarke
porody pokazuja ale tak delikatnie, bez drastycznych scen
ja tam zawsze rycze na porodach
te paski to o papierki lakmusowe chodzi? pytałam w aptece, odesłali do sklepu medycznego, w medycznym stwierdzili, że najprędzej to przez neta zamówić, więc dalej jestem w tym samym miejscu :p może któraś z Was na coś wpadnie :) o, ale teraz patrzę i rzeczywiście w necie nie ma problemu, pierwszy link i od razu sklep 0,25 za sztukę więc trzeba będzie się zaopatrzyć
dokladnie, te paseczki opakowuja w plastik roznej formy przez co sa drozsze ale chodzi zawsze o to samo

Witjacie,

u mnie już troche lepiej, ale nadal kaszel męczy:no: jutro mąż ma urodziny, no ale musimy spędzić je w domu skoro oboje chorowici:no:

zdec, Kasiek1983, Magda M, ita85 - gratuluje udanych wizyt, super maluszki się rozwijają:-)
kajdusia - ja z natury tez bardzo szybko chodze, i często się zapomniam że jestem w ciązy, ostatnio to mnie aż takie kłucie w boku złapało, musiałam całkowicie stanać i odpocząć:no:
Uwielbiam czytać co te Wasze pociechy wymyslaja:-D:-D
aga_sto, nadika, cytrusik - powodzenia na dzisiejszych wizytach
yoshe - mam nadzieje, ze to cisnienie się unormuje, ja bardzo często mam niskie nawet 90/50:szok::szok: a u gina zwykle 145/90:-D
Gosia*** - zdrówka dla Wojtusia, no i dla Ciebie duzo sil:tak:
agast - gratuluje zakupu:-):-)

Ostatnia edycja:
Witajcie kobietki:-).
Ja już po badaniu glukozki bleeee.Poszłam za waszą radą i dolałam soku z cytryny a i tak było ciężko.Przy okazji pobrały mi krew na morfologię,żebym nie musiała się kuć drugi raz.
Wiadomość dnia-dziś wieczorem idę na jazdę,co by sobie co nieco przypomnieć,także radzę wieczorem omijać Pabianice hahaha:-D.
Cieszę się,że wszystkie wczorajsze wizyty udane.Życzę powodzenia na dzisiejszych.
Martwię się o ewus,mam nadzieję,że jeśli pojechała do szpitala,to tym razem lepiej się nią zajmą niż ostatnio.

Witajcie Kochane w piątkowy poranek;)Ja już mam zamówione okno do sypialni;)Właśnie spisałam umowę;)

Po wczorajszych naukach małżeńskich śniły mi się jakieś koszmary;(

He he chyba więcej nie pójdę;)

reklama
Do góry