yoshe
Fanka BB :)
biorę leki na nadciśnienie i to 4 tabletki na dobę... czasem okresowo się podwyższa,a potem wraca do normy. kiedy jednak dłużej utrzymuje się na niebezepicznym poziomie 150/100 zgarniają mnie do szpitalaYoshe - nic nie masz na to ciśnienie przepisane? ja nie wiem, jak się ma samo obniżyć - chyba dużo pić trzeba. Trzymam kciuki, by się udało i szpital Cię ominął
odebrałam wczoraj wyniki i mam ciałka ketonowe w moczu - juz pisałyście o tym - zobaczymy co na to powie lekarz - za to hemoglobina mi się podniosła - dieta cukrzycowa robi cuda martwię się natomiast wynikiem TSH - mam chora tarczycę i obecnie wynik spadł mi nieznacznie poniżej normy - wiem, że to wynik nadchodzącej wiosny, ale dzwoniłam wczoraj od razu do endokrynologa i ... nie ma Go - dopero od przyszłego tygodnia będzie - na właśną rękę nie chcę zmieniać dawki leków, więc muszę poczekać
Andzia a skoro piszesz, że nieznacznie Ci się ten poziom obniżył, to może lepiej poczekać na lekarza i samemu nic nie kombinować.
z soli już dawno musiałam zrezygnować przy moich problemach z nadciśnieniem. jedyne co, to czasem stosuję sól niskosodową (bo to sód z soli jest niezdrowy). a z tą wodą trzeba uważać, bo jak zacznie się zatrzymywać w organiźmie przy wysokim ciśnieniu to już na 100% ląduję w szpitalu ;-)zrezygnuj zupelnie z soli i pij duzo wody niegazowanej, moze pomoze przy cisnieniu, wyeliminuj tez ziola i przyprawy podnoszace cis czyli np cynamon
sprobuj moze popijac zelazo sokiem pomaranczowym z wit C, mi tak radzil aptekarz, wtedy zelazo lepiej sie wchlania
3 razy dziennie biorę witaminę C (na zakwaszanie moczu, żeby bakterie się nie utrzymywały) i jakoś żelazo nie chce się lepiej wchłaniać :-(
a tak, zespół białego fartucha to się nazywa podobno niestety ja mam podwyższone przez dłuższy okres czasu, do tego dochodzą jeszcze tzw. piki ciśnienia, czyli to o czym piszesz-nagłe skoki.yoshe - mam nadzieje, ze to cisnienie się unormuje, ja bardzo często mam niskie nawet 90/50 a u gina zwykle 145/90
zdrówka życzę!!
dzięki dziewczyny za rady. miło mieć takie wsparcie w koleżankach z forum :-)
lenaDTR opowiedz coś więcej o tych naukach! :-)Witajcie Kochane w piątkowy poranekJa już mam zamówione okno do sypialniWłaśnie spisałam umowę
Po wczorajszych naukach małżeńskich śniły mi się jakieś koszmary;(
He he chyba więcej nie pójdę