reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Yoshe - nic nie masz na to ciśnienie przepisane? ja nie wiem, jak się ma samo obniżyć - chyba dużo pić trzeba. Trzymam kciuki, by się udało i szpital Cię ominął

odebrałam wczoraj wyniki i mam ciałka ketonowe w moczu - juz pisałyście o tym - zobaczymy co na to powie lekarz - za to hemoglobina mi się podniosła - dieta cukrzycowa robi cuda:tak: martwię się natomiast wynikiem TSH - mam chora tarczycę i obecnie wynik spadł mi nieznacznie poniżej normy - wiem, że to wynik nadchodzącej wiosny, ale dzwoniłam wczoraj od razu do endokrynologa i ... nie ma Go - dopero od przyszłego tygodnia będzie - na właśną rękę nie chcę zmieniać dawki leków, więc muszę poczekać
biorę leki na nadciśnienie i to 4 tabletki na dobę... czasem okresowo się podwyższa,a potem wraca do normy. kiedy jednak dłużej utrzymuje się na niebezepicznym poziomie 150/100 zgarniają mnie do szpitala :sorry2:
Andzia a skoro piszesz, że nieznacznie Ci się ten poziom obniżył, to może lepiej poczekać na lekarza i samemu nic nie kombinować.

zrezygnuj zupelnie z soli i pij duzo wody niegazowanej, moze pomoze przy cisnieniu, wyeliminuj tez ziola i przyprawy podnoszace cis czyli np cynamon

sprobuj moze popijac zelazo sokiem pomaranczowym z wit C, mi tak radzil aptekarz, wtedy zelazo lepiej sie wchlania
z soli już dawno musiałam zrezygnować przy moich problemach z nadciśnieniem. jedyne co, to czasem stosuję sól niskosodową (bo to sód z soli jest niezdrowy). a z tą wodą trzeba uważać, bo jak zacznie się zatrzymywać w organiźmie przy wysokim ciśnieniu to już na 100% ląduję w szpitalu ;-)
3 razy dziennie biorę witaminę C (na zakwaszanie moczu, żeby bakterie się nie utrzymywały) i jakoś żelazo nie chce się lepiej wchłaniać :-(

yoshe - mam nadzieje, ze to cisnienie się unormuje, ja bardzo często mam niskie nawet 90/50:szok::szok: a u gina zwykle 145/90:-D
a tak, zespół białego fartucha to się nazywa podobno :-D niestety ja mam podwyższone przez dłuższy okres czasu, do tego dochodzą jeszcze tzw. piki ciśnienia, czyli to o czym piszesz-nagłe skoki.
zdrówka życzę!!

dzięki dziewczyny za rady. miło mieć takie wsparcie w koleżankach z forum :-)

Witajcie Kochane w piątkowy poranek;)Ja już mam zamówione okno do sypialni;)Właśnie spisałam umowę;)

Po wczorajszych naukach małżeńskich śniły mi się jakieś koszmary;(

He he chyba więcej nie pójdę;)
lenaDTR opowiedz coś więcej o tych naukach! :-)

reklama
Witam sie ponownie dzisiaj
chciałam sie kimnąć chwilke jeszcze ale jak juz przysypialam to zadzwonila kolezanka i potem juz nie moglam zasnąć:no::no::no::no:

dziisaj jednak nie ide na zajecia nie chce mi sie strasznie jestem jakas zmeczona bolą mnie plecy i jakos dziwnie sie ogolnie czuje, ale dobrze ze malutka cały cas daje o sobie znac rano zawsze takie tańce odstwia ze pękam ze śmiechu:-D:-D:-D:-D teraz tez sie wypycha i przekreca juz od pol godziny chyba ma za mało miejsca juz i nie moze uloży sie do snu jak jej mamusia

troszke pobolewa mnie podbrzusze dzisiaj poleze w łóżku cały dzien obiadek mam zrobiony wiec bede sie lenić:tak::tak::tak:

a co do cisnienia to ja przed ciaza miałam wysokie dosc bo tak okolo 135/90 teraz w ciązy mam 100/60 jakos w tych granicach czasem nizsze
tylko u lekarza zawsze mam w normie 120/80 a w domu to zasypiam masakra

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zrobiłam sobie szybkie wyjście do sklepu po budyń i:szok::szok: jak jest ciepło. Ludzie to w cienkich kurteczkach lub samych bluzach chodzą a ja wyskoczyłam w butach i kurtce zimowej :-D :-D :-D Czyżby w tym roku nie było wiosny tylko od razu lato?? :-(

Znowu jestemdaleko w tyle...
agast22 - ''No i pochwale sie ze wózek w koncu kupiłam :)) Fioletowo- rozowy Vector Espiro 4 air :)''
agast22 jesli jeszcze tego nie zrobilas to prosze o dokladny opis i opinie na odpowiednim watku. Teraz nie mam czasu tego sprawdzic,ale na pewno to zrobie:) To moj pierwszy upatrzony wozek,ale opinie czytalam rozne...;/

liliti - mam nadzieje,ze do tej pory wszystko ok. Z calej sily trzymam kcuki za pomyslny rozwoj zdarzen, obys wylezala tam jak najdluzej...

krakowianka79 - no to sporo przed Toba. Trzeba byc jednak cierpliwym i dzielnym, mimo tego wszechogarniajcego bolu... Wierze,ze wszystko bedzie dobrze. Jagodka bawila sie pewnie z innymi malutkimi aniolkami :) a wiersze piszesz piekne...:)

ewelinka307 - moj krzyczy do mnie na schodach: 'no,no, turlamy sie babciu,albo kulko...'

reklama
Do góry